http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2023, nr. 933 - 04.02.2023

Urmare a intrării în vigoare a Ordonanței de urgență nr. 44/2022, începând cu data de 14 aprilie, au fost menținute și după încetarea stării de alertă cele 7 categorii de pacienți care beneficiază de investigații medicale paraclinice gratuite în maximum 5 zile de la data prezentării la furnizorul de servicii medicale aflat în contract cu o casă de asigurări de sănătate.

Cele 7 categorii includ pacienții diagnosticați cu COVID-19 (după externarea din spital sau după încetarea perioadei de izolare), precum și pacienții diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, afecţiuni rare, boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare precum și boli neurologice.

În aceste cazuri nu mai există condiționarea existenței fondurilor contractate cu casa de asigurări de sănătate.

Pentru a beneficia de prevederile legale pacienții asigurați în sistemul public al asigurărilor sociale de sănătate, care se încadrează într-una din cele 7 categorii, trebuie să se prezinte la medicul de familie/medicul specialist, iar acesta trebuie să elibereze persoanei în cauză trimitere pentru investigații medicale paraclinice care să aibă menționat codul de monitor.

Lista furnizorilor de servicii paraclinice aflați în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Galați poate fi consultată pe site-ul instituției la secțiunea Furnizori  de servicii medicale> Paraclinic/Pet-CT> Listă furnizori în contract sau la link-ul- http://cas.cnas.ro/casgl/page/lista-furnizori-in-contract-2.html.

Chiar dacă, în momentul solicitării investigaţiilor, furnizorul aflat în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate a epuizat fondurile contractate, acesta va efectua investigaţiile paraclinice, iar acestea vor fi decontate ulterior, ca urmare a încheierii unui act adiţional de suplimentare a valorii de contract.

“Ne bucură faptul că legislația actuală continua o serie de măsuri pozitive stabilite pe durata stării de alertă. Acestea au în vedere asigurarea accesului la investigații medicale paraclinice imediate pentru cei afectați de infecția cu virusul Sars Cov2 și a pacienților diagnosticați cu boli ce au un impact major asupra sănătății publice.

Astfel va fi asigurată o continuitate a serviciilor medicale pentru pacienții care se încadrează în cele 7 categorii, fie că vorbim de beneficiari ai unor programe naţionale de sănătate curative sau pacienți cu afecțiuni cronice. În plus, se va putea interveni în tratarea afecțiunilor post Covid într-un timp foarte scurt” a declarat directorul general al CAS Galați, George Toderașc.

(G.C.) 1 - mai - 2022

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Directorii şi juri

Deseori, Gelu mi-a spus că scriu prea scurt, puţin, redus, ...

NIMIC FĂRĂ DUMNEZE

Puţine ţări din lume se pot mândri cu o istorie ...

Joi la Galaţi a aju

Din 18 ianuarie, publicul din 14 oraşe din ţară a ...

Branza e pe bani si

Kim Kielsen este prim-ministru al Groenlandei, care este cea mai ...