http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2023, nr. 933 - 04.02.2023

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați se află în relație contractuală cu 229 medici de familie, dintre care 142 din mediul urban și 87 din mediul rural.

Medicul de familie este furnizorul de îngrijiri de sănătate care coordonează şi integrează serviciile medicale furnizate pacienţilor de către el însuşi sau de către alţi furnizori de servicii de sănătate, acesta constituind punctul de prim-contact în cadrul sistemului de sănătate.

Activitatea medicului de familie se bazează pe comunicarea directă medic-pacient, care conduce în timp la stabilirea unei relaţii interumane de încredere, în care pacientul devine un partener responsabil al medicului pentru menţinerea/restabilirea propriei sănătăţi.

Urmare a analizei documentare s-a constatat faptul că unii furnizori au raportat un număr ridicat de servicii la domiciliu, cu mult peste medie, fapt ce a ridicat semne de întrebare cu privire la veridicitatea efectuării acestora, cu atât mai mult cu cât o cunsultație la domiciliul pacientului este cotată, conform legislației, cu un număr mai mare de puncte față de o consultație la cabinet.

Având în vedere aspectele constatate, în luna iunie, echipele de control ale Casei de Asigurări de Sănătate Galați au finalizat controale operative, dispuse de Directorul General, la 10 astfel de furnizori aflați în relație contractuală. Dintre cei verificați, 5 medici au cabinete în mediul rural și 5 în mediul urban, respectiv 3 în municipiul Galați și 2 în municipiul Tecuci.

Acțiunea în cauză a scos la iveală o serie de neconcordanțe, de gravitate diferită, motiv pentru care 4 medici au fost sancționați, iar celorlalți 6 le-a fost imputată contravaloarea serviciilor raportate, în conformitate cu prevederile contractuale și cu normele legale.

”Asistența medicală primară este unul dintre cele mai importante elemente ale sistemului sanitar. Pe parcursul activității profesionale, dar și ca pacient, am cunoscut medici de familie care merită toată aprecierea noastră, dar există, din păcate, și situații pe care nu le putem lăuda. Deși ne dorim să creștem încrederea față de partenerii noștri, am constatat situații atipice, care ieșeau din tipare și care au făcut obiectul verificărilor Casei de Asigurări de Sănătate Galați ce au scos la iveală neconformități. Astfel, niciunul din cei 10 medici de familie avuți în vedere nu a fost în regulă. Indiferent că a fost vorba de erori de raportare, interpretări eronate ale actelor normative sau raportarea unor servicii neefectuate, s-a dispus recuperarea valorii serviciilor și sancționarea, după caz. Personal, sunt uimit de faptul că din cei 10 medici verificați și sancționați, există unii care continuă să raporteze aceste servicii la nivelul maxim, deși pe durata controlului au afirmat că a fost vorba de o eroare. Prin urmare, acțiunea va avea mai multe etape”, a declarat directorul general al CAS Galați, George Toderașc.

Casa de Asigurări de Sănătate Galați 4 - august - 2022

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Directorii şi juri

Deseori, Gelu mi-a spus că scriu prea scurt, puţin, redus, ...

NIMIC FĂRĂ DUMNEZE

Puţine ţări din lume se pot mândri cu o istorie ...

Joi la Galaţi a aju

Din 18 ianuarie, publicul din 14 oraşe din ţară a ...

Branza e pe bani si

Kim Kielsen este prim-ministru al Groenlandei, care este cea mai ...