http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2023, nr. 933 - 04.02.2023

Primăria municipiului Galați informează că, prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, va începe joi, 5 mai 2022, la ora 8.00, în spațiul din Piața Țiglina 1- Parcarea laterală, distribuirea pachetelor cu alimente – TRANȘA 4 din partea Uniunii Europene către beneficiarii venitului minim garantat și toți membrii familiei acestora (V.M.G.), precum și către familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei (A.S.F.), în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate POAD 2019/2021, la nivelul municipiului Galați.

Potrivit prevederilor  O.U.G. 84/2020 beneficiarii programului POAD 2019/2021 sunt:

  1. a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii  416/2001privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
  2. b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii  277/2010privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  3. c) persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente (persoanele cu handicap grav si accentuat, adulți și copii, care nu beneficiaza de ingrijire in servicii sociale in regim rezidential, publice sau private), definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate. Situația temporară de vulnerabilitate va fi justificată de Serviciul Public de Asistenta Sociala Galați – Direcția de Asistență Socială Galați din cadrul Consiliului Local Galați. Acordarea de sprijin persoanelor aflate temporar în situații critice de viață se va realiza numai în cazul în care vor exista stocuri cu produse, după epuizarea distribuirii pentru categoriile anterioare prevăzute la lit. a) și b), respectiv persoanele beneficiare ale venitului minim garantat (V.M.G.) si familiile beneficiare ale alocației pentru susținerea familiei (A.S.F.)

Pachetele cu produsele alimentare se vor  ridica personal de către  beneficiarii programului POAD 2019/2021, de la centrul de distribuție din Piața Țiglina 1, parcarea laterală.

Pentru a putea ridica produsele comunitare beneficiarii trebuie să se prezinte cu următoarele documente, în original: actul de identitate valabil al persoanei titulare; actul de identitate valabil al soțului/soției/concubinului/concubinei; certificatul de naștere al copilului,  după caz.

Programul de distribuție este de luni până vineri,  între orele 8.00 și 16.00.

În cadrul POAD 2019/2021 fiecare beneficiar final va primi câte o cutie cu produse alimentare (tranșa 4). Pachetul alimentar cântărește 25,3 kg și conține făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pate de ficat, compot de fructe și gem de fructe.

(G.C.) 3 - mai - 2022

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Directorii şi juri

Deseori, Gelu mi-a spus că scriu prea scurt, puţin, redus, ...

NIMIC FĂRĂ DUMNEZE

Puţine ţări din lume se pot mândri cu o istorie ...

Joi la Galaţi a aju

Din 18 ianuarie, publicul din 14 oraşe din ţară a ...

Branza e pe bani si

Kim Kielsen este prim-ministru al Groenlandei, care este cea mai ...