http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2023, nr. 966 - 04.12.2023

Primăria municipiului Galați informează că s-au încheiat lucrările de modernizare la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” (nr. 11), din cartierul Țiglina III, în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de 11,5 milioane de lei.

Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați: „Investițiile în educație sunt o prioritate pentru noi. La Școala nr. 11 «Mihail Sadoveanu» am prevăzut modernizarea și reabilitarea clădirilor în care învață copiii, dar și reabilitarea sălii și a terenului de sport. Elevii și profesorii s-au întors acum într-un spațiu complet schimbat, modern și sigur. În plus, avem acum proiecte de modernizare, în diferite stadii, în valoare de peste 50 de milioane de euro pentru alte 50 de unități de învățământ.”

La Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, s-au modernizat și reabilitat corpurile A și B unde se desfășoară cursurile, precum și sala de sport și terenul de sport. Lucrările au vizat: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii; refacerea trotuarelor; refacerea șarpantei din lemn cu învelitoare din țiglă metalică; reabilitarea termică a sistemului de încălzire și de furnizare a apei calde de consum prin instalarea de panouri fotovoltaice; instalare sisteme de climatizare; modernizarea instalației de iluminat; montarea echipamentelor de măsurare a consumurilor de energie pentru încălzire, apă rece și apă caldă de consum; montare parchet din sălile de clasă și sala de sport; reabilitare casa scării, holuri și grupuri sanitare; înlocuire uși interioare; instalație semnalizare incendiu, complet echipată;  realizare gospodărie de apă și montare hidranți exteriori; reabilitare teren de sport; refacerea împrejmuirii şcolii; refacere iluminat exterior; refacere spații verzi și montare sistem de irigare automată; refacere alee pietonală dalată și amenajare rigole preluare ape pluviale; refacere covor asfaltic alei de acces și parcare; instalare sistem antiefracție și sistem supraveghere video.

Valoarea totală a proiectului este 11.538.601,01 lei, din care finanțare europeană nerambursabilă în sumă de 11.211.436,40 lei.

Proiectul Modernizare şi reabilitare Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Galați, Cod SMIS 120287, a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale,  Prioritatea de investiții 10.1 – Investițiile în educație, și  formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv specific 10.1 – Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, Apel de proiecte nr. POR/10/2017/10/10.1b/7regiuni.

 

(G.C.) 9 - septembrie - 2022

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

OAMENI ȘI „CLIȘE

În arsenalul vorbirii stereotipe se înscriu şi clişeele conversaţiei politicoase, ...

CAMPIOANA NOASTRĂ.

O tânără gălățeancă minunată a reușit să demonstreze lumii întregi ...

Un model de Poet - g

Vasile Alecsandri, discurs în Senatul României 1879 DISCURS ŢINUT ÎN ŞEDINŢA ...