http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXIII – 2024, nr. 988 - 20.07.2024

ATENTIE: Spune “Adio!” incertitudinilor tale
privind Taxa pe Valoarea Adaugata!

A aparut Cartea Verde a TVA, editia noua!

Lucrarea explica incredibil de clar INTREAGA legislatie pe TVA!

Important! Sunt explicate in detaliu inclusiv noile
reguli TVA cu aplicare imediata!

Grabiti-va sa intrati in posesia exemplarului dvs.!

…click AICI pentru detalii »

 

Iti amintesti de prima Carte Verde a Contabilitatii, editata in urma cu peste 25 de ani de Ministerul Finantelor?

A fost o aparitie editoriala care a facut furori la vremea aceea.

Nu e de mirare, in aceste conditii, ca lucrarea respectiva s-a epuizat rapid, determinandu-i pe cei ramasi fara ea sa o caute la chioscuri si librarii, amplificand astfel cererea si, implicit, renumele cartii.

Ei bine, Cartea Verde este acum din nou prezenta pe piata, de data aceasta in varianta specializata pe TVA, 100% actualizata, oferindu-ti solutii impecabile pentru absolut orice situatie cu care te confrunti.

Comanda ACUM „Cartea Verde a TVA”!

…Detalii click AICI »

Atentie! Sunt peste 160 (!) de legi, ordonante de urgenta, hotarari de guvern si ordine emise de Ministerul de Finante si de ANAF in domeniul TVA!

Marele tau avantaj: Cartea Verde a TVA reuseste sa faca ordine in acest haos legislativ.

Ea iti permite sa afli practic instantaneu ce obligatii fiscale ai in materie de TVA, in situatia particulara cu care te confrunti. Informatia e atat de bine sistematizata incat timpul alocat pentru luarea unei decizii in solutionarea problemei tale este minim.

Cartea Verde a TVA acopera absolut orice operatiune din sfera de aplicare a TVA si, foarte important, ofera intotdeauna informatie actualizata. Toate modificarile Codului fiscal cu referire la TVA sunt prezentate, explicate si comentate cu promptitudine. Lucrarea iti arata cat se poate clar, simplu si pe scurt, cum se aplica regulile TVA pentru toate tipurile de operatiuni existente in practica.

ATENTIE: Stocul la Cartea Verde a TVA se epuizeaza rapid!

Comandati ACUM exemplarul dvs –
va fi livrat prin Curier Rapid la adresa indicata

…Click AICI pentru Formularul de Comanda »

Important!

Noua editie trateaza subiecte de maxim interes in 2022!

    Sistemul RO E-Factura (in curand obligatoriu pentru toate firmele)

Apecte lamurite in lucrare:
1) Cine este obligat sa utilizeze acest sistem in 2022?  De cand?
2) Care sunt exceptiile?  (…detalii aici >>)
3) Ce trebuie sa contina factura electronica? Cum se corecteaza o factura?

Regimul special OSS pentru servicii cu locul in alt sat membru

Vanzarile la distanta. Regimul IOSS (…detalii aici >>)

Aspecte lamurite in lucrare:
1) Vanzarile la distanta de bunuri importate din teritorii terte sau tari terte
2) Vanzarile de bunuri importate prin intermediul unei platforme online

Noile cote de TVA

Este foarte important sa stii cand poti sa aplici cote favorabile de TVA, iar lucrarea explica limpede aceste situatii.

…Pentru mai multe detalii, click AICI >>

 

De ce trebuie sa ai acum “Cartea Verde a TVA”?

1. Legislatia TVA se schimba foarte rapid
Permanent apar operatiuni noi, cu care nu te-ai mai intalnit pana acum (de exemplu, droppshiping-ul) si este foarte important sa stii cum sa le incadrezi – cu drept de deducere/fara drept de deducere – de ce le incadrezi asa, cand pierzi dreptul de deducere.

In plus, nici exprimarea legiuitorului nu te ajuta: este dificil de descifrat, contradictorie si incompleta, ca urmare nu stii precis ce trebuie sa faci. Primesti pareri diferite din toate partile, ai dubii.

2. 90% din controale sunt pe TVA!
TVA este cea mai importanta taxa pentru autoritati, de aceea i se si acorda atata atentie. Daca o calculezi gresit iti creste riscul fiscal, daca nu completezi corect declaratiile (394, 300, 390) si ai neconcordante intre ele, te trezesti cu o inspectie fiscala, cu rezultatele cunoscute: diferente mari de plata, dobanzi si penalitati consistente.

Rareori o sa fii intrebat de inspectorii ANAF despre impozitul micro, pentru ca acolo lucrurile sunt simple. La TVA insa este intotdeauna rost de greseli. …detalii aici »

3. Inspectorii care vin pe TVA sunt cel mai bine pregatiti din sistem
Pur si simplu nu le scapa nimic. Ei iau la puricat toate facturile pentru a vedea continutul si cum le-ai facut, cu TVA/fara TVA, cu taxare inversa/fara taxare inversa, cand ai trecut la TVA la incasare, daca ai depasit plafonul, cand ai dedus TVA etc. Si, de retinut, ei au tot timpul din lume, nu se grabesc. Controalele pe TVA sunt controale pe fond si pot dura luni de zile.

4. Greselile in domeniul TVA se corecteaza greu
Indiferent ca este vorba despre o factura primita cu intarziere, de o factura gresita, de omiterea inregistrarii unei facturi sau despre inversarea unor cifre, erorile sunt dificil de indreptat si, atentie, se corecteaza diferit fata de alte obligatii. La impozitul pe profit, daca ai gresit, faci declaratie rectificativa. La TVA nu e asa de simplu, de pilda in D394 nu faci rectificativa pentru facturile primite cu intarziere. …detalii aici »

5. Sunt foarte multe exceptii de la reguli
De exemplu, pentru o prestare de servicii exista o lista de reguli de aplicare a TVA, dar si o lista de exceptii + o lista de servicii scutite de TVA + o lista de reguli pentru declarare (unele se declara in 390, altele nu). Pentru un fel de operatiuni exista anumite declaratii, pentru alt fel de operatiuni declaratiile se schimba. …detalii aici »

ATENTIE: Stocul la Cartea Verde a TVA se epuizeaza rapid!

Comandati ACUM exemplarul dvs –
va fi livrat prin Curier Rapid la adresa indicata

…Click AICI pentru Formularul de Comanda »

 

Concret, ce avantaje iti ofera “Cartea Verde a TVA”?

Avantajul nr. 1

Atunci cand ai o problema specifica, lucrarea iti explica in 2 pagini interpretarea, tratamentul fiscal contabil si declarativ. Citesti deci doar 2 pagini, nu 200 cat ar trebui daca ai consulta Codul fiscal si toata legislatia conexa. Obtii informatia de care ai nevoie in cel mai scurt timp posibil.

Avantajul nr. 2

Cartea Verde a TVA extrage esenta, iti spune negru pe alb daca ai drept de deducere sau nu, apoi iti prezinta lista cu ce trebuie sa faci (la liniuta) – cum inregistrezi, unde declari/ la ce rand – iar la sfarsit gasesti mentionata baza legala (…mai multe detalii aici »)

Avantajul nr. 3

Lucrarea iti explica ce sa faci in fiecare situatie cu care te confrunti (intri/iesi de la TVA, ti se anuleaza codul de TVA etc.). Daca, de exemplu, ai lucrat pentru un client neplatitor de TVA si acesta devine apoi platitor de TVA, se schimba complet modul de aplicare, se fac anumite ajustari cand treci dintr-o parte in alta. Primesti lamuriri clare in fiecare situatie. (…mai multe detalii aici »)

Avantajul nr. 4

Ca sa poti opera un document corect intr-un soft de contabilitate, trebuie sa cunosti operatiunea, ca sa stii ce sa-i spui softului pentru ca inregistrarile si declaratiile sa fie corecte (conteaza daca facturezi fara TVA cand nu trebuie, de exemplu daca introduci o factura cu taxare inversa in mod eronat). Lucrarea trateaza toate situatiile posibile, intr-un mod structurat si explica cum se trateaza din punctul de vedere al TVA, fara limbaj greoi si explicatii lungi. (…mai multe detalii aici »)

Avantajul nr. 5

Solutiile cumuleaza argumente legale si experienta practica a celor mai buni consultanti R&S, explicatiile sunt scurte, clare si contin baza legala (altfel incat utilizatorul sa gaseasca rapid ce are nevoie).

…Click AICI pentru REZERVAREA exemplarului dvs »

Cine sunt autorii?

1. Olguta Crevelescu
Expert Contabil, membru CECCAR, experienta de peste 17 ani in servicii de contabilitate, salarizare si consultanta: alimentatie publica, servicii, turism, constructii, comert, transport, productie. Formator autorizat A.N.C., lector cursuri de contabilitate incepand cu 2012.

2. Anca Ivanov
Expert Contabil, membru CECCAR, experienta de peste 12 ani in servicii de contabilitate si consultanta: domeniul industriei usoare, constructiilor, serviciilor si comertului.

3. Gabi Popescu
Auditor financiar, experienta 16 ani experienta in domeniul contabilitatii si fiscalitatii societatilor comerciale.

“Cartea Verde a TVA” este traducerea, sinteza, rezumatul a tot cea ce ai de facut in materie de TVA!

“Cartea Verde a TVA” costa doar 190 de lei + 5% TVA!

Comand-o chiar AICI si te vei felicita pentru decizia ta!

 

Cartea Verde a TVA este lucrarea profesionista care iti permite sa eviti incertitudinile, stresul, sanctiunile! Utilitatea ei este dovedita si de faptul ca fiecare editie anuala de pana acum s-a vandut ca painea calda.

Grabeste-te sa intri in posesia exemplarului tau!
Nu risti absolut nimic, deoarece beneficiezi de o garantie de 30 de zile, perioada in care o poti returna, urmand sa primesti inapoi cu promptitudine suma achitata.

ATENTIE: Stocul se epuizeaza rapid!

Comandati ACUM exemplarul dvs –
va fi livrat prin Curier Rapid la adresa indicata

…Click AICI pentru Formularul de Comanda »

contabilul.ro 8 - octombrie - 2022

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Din 22 iulie 2024 de

Începând cu ziua de luni, 22 iulie 2024, demarează o ...

Pensionarii români,

  O noutate apărută în legislaţia vizând acordarea pensiilor este aceea ...

Am acţionat în ins

De ce? Pentru că mi se încalcă drepturile de cetățean ...

Ultimul mare cărtur

Zi de mare tristețe pentru cultura română. Ultimul mare cărturar român, ...

A câștigat Spania!

A câștigat pentru că a venit la acest campionat european ...