http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 09.08.2022

 

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a primit astăzi vizita Excelenței Sale Domnul David Saranga, Ambasador al Statului Israel în România. La întrevederea de la Primăria municipiului Galați au mai participat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, și prefectul județului Galați, Eugen Hristache.

„Salut prezența Excelenței Voastre la Galați, oraș care avea o comunitate evreiască importantă la începutul anilor 1900, când practic un sfert din populație era constituită din evrei, care au contribuit din plin la dezvoltarea urbei. Astăzi comunitatea este restrânsă, dar relațiile de colaborare au rămas foarte bune. Iar această vizită este un pas în plus în consolidarea acestei relații”, a afirmat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Această primă vizită a Excelenței Sale la Galați este prilejuită de împlinirea a 127 de ani de la nașterea pictorului israelian Reuven Rubin, născut pe 13 noiembrie la Galați, care a fost și primul Ambasador al Statului Israel în România. Domnul ambasador David Saranga a subliniat de altfel în deschiderea întrevederii că „Reuven Rubin este foarte cunoscut în Israel, a creat o concepție nouă în pictură, un nou curent în arta israeliană și mulți alții i-au urmat. Este exemplul cel mai bun care arată că există influență reciprocă între culturile noastre, el fiind o personalitate care s-a născut aici în România, care a fost influențat de mediul de aici și a creat în Israel”. Excelența Sa domnul David Saranga a adăugat: „Cel mai important lucru pe agenda mea este relația economică dintre Israel și România, pentru că acest domeniu ne privește pe noi toți, cu toții vrem să creăm mai multe locuri de muncă, vrem să îmbunătățim economia și astfel să îmbunătățim viața de zi cu zi a oamenilor. Cred că avem această oportunitate aici și ne vom concentra pe acest aspect cu sprijinul dumneavoastră, mai ales când vorbim despre agricultură sau despre sănătate. Peste câteva luni voi veni aici încă o dată, după ce vom stabili toate detaliile unui forum economic, pentru a găsi modalități de cooperare, pentru că știm cu toții că adeseori inițiativele se concretizează direct la nivel județean”.

Excelența Sa Domnul David Saranga a ajuns apoi la Muzeul de Artă Vizuală, unde a participat la dezvelirea unei plăci în memoria lui Reuven Rubin, a vizitat sinagoga și casa în care a copilărit pictorul, programul incluzând și o întrevedere cu arhiepiscopul „Dunării de Jos”.

 

(G.C) 17 - noiembrie - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...