logoImpact EST nr. 867 - 21.04.2021
  • La Galați nu se întâmplă nimic între un concediu al lui Baca în State şi o refacere a lui Stan la Viena. La Brăila, toată lumea din administrație şi cultură(sau invers) lucrează pentru ca Brăila să intre la licitația pentru Capitala Culturală. Brăila vrea să fie capitală culturală, deci este momentul ca autorităţile publice, oamenii de afaceri, reprezentanţii minorităţilor şi ai unităţilor de învăţământ să stea la o masă şi să discute. Şi s-au întâlnit chiar de două ori. Din grup fac parte: Constantin Teodorescu, preşedinte al Societăţii Filarmonice „Lyra”, Dan Buteică, director Ceprohart SA Brăila, Marian Ghionu, consultant Agenţia Pontic şi George T. Şipoş, profesor asociat la Universitatea Osaka, consultant de strategie globală. La întâlnirea găzduită de Direcţia de strategii şi proiecte europene a Primăriei Brăila a participat multă lume bună. Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean, prof. Viorel Mortu, a analizat pe scurt punctele tari şi punctele slabe ale Brăilei. Între armele cu care Brăila ar putea convinge comisia de evaluare a proiectelor a enumerat: multiculturalitatea, faptul că Brăila este o zonă „balama” între occident şi orient, moştenirea culturală, evenimentele culturale pentru diferitele medii sociale. La puncte slabe a amintit: pericolul alunecării în dezbateri teoretice sterile, lipsa unei reviste cultural-literare de anvergură, lipsa unei studenţimi de formaţie umanistă, faptul că elevii buni sunt pe picior de plecare, absenţa celor care fac parte din generaţia de 30 de ani, lipsa emulaţiei culturale la nivelul majorităţii cetăţenilor. La capitolul pericole a mai amintit „păcatul lăutărelii”, adică dezvoltarea unui concept după ureche, ignorarea spiritului critic şi construirea unui relief autarhic al valorilor. De asemenea, a pus în discuţie şi o posibilă colaborare cu Galaţiul în acest proiect. Aici voiam să ajungem-e timpul ca Brăila sprintenă cultural să ia de braț Galații oarecum potenți universitar şi financiar şi să câştige premiul împreună. Hai, vreți să puteți!
  • Dacă trebuie să înjurăm pe cineva pentru deszăpezirea imbecilă de anul acesta, nu-l scăpați pe Mihai Manoliu, acest profesionist al jumătăților de măsură din viața publică, dar un profesionist al măsurilor întregi în ale jumulirii banului public pe criterii de cumetreală şi năşeală. Dacă nimeni dintre riveranii celor mai circulate şi mai publice locuri burduşite cu zăpadă n-au mişcat lopețile şi târnăcoapele, e pentru că nu şi-au mişcat fundurile late polițiştii cu amenzile, băgați în viteză de Manoliu. Vai, câtă strategie! Polițiştii nu au dat amenzi, ci avertismente, căci cetățeanul trebuie să „conştientizeze”. Asta facem şi noi, conştientizăm că Manoliu trebuie ars cu ceva sancțiuni, că mâine poimâne iar ninge şi rămâne acelaşi nesimțit recidivist.
  • Marian Alexandru, unul dintre traseiştii politicii gălățene şi terminatorul singurei autogări din Galați certificată internațional e bun să frece scaunul de viceprimar UNPR-ist la Primăria Stan? Nțțț!
CroniCariul de serViciu 30 - ianuarie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

A.G.A. Ordinară de

Conducerea SC Transtec SA Tecuci, cu sediul în Tecuci, judeţ ...

Mogulul cu greutate

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou ...

În UE se fură înt

De aia Parchetul Anticorupţie al Uniunii Europene (PAUE) trebuie să-şi ...