logoImpact EST nr. 880 - 23.07.2021
  • Ce haios, până şi Focşanii au avut baftă cu termoficarea şi au scris un proiect de finanţare , au primit banii şi au de vreo doi ani un sistem de încălzire. La Galaţi se scriu proiecte pentru străzi fără piste de biciclete sau pentru sistem de urmărirea a hoţilor de capace de fontă de canalizare, dar nu se scrie nimic din proiectele care au cap şi dau din coadă. Chestie de gusturi şi de priorităţi.
  • În alte ordine de aparenţe şi plesneli, Stan se urcă pe mari culmi de ipocrizie şi demagogie-îi porcăieşte pe politicienii care s-au adunat la PDL ca să profite de săracu contribuabil ajuns cu termoficarea ce a de toate zilele la subpământ. Hoo, bă profitorilor! Chestia e că şi Stan e politician, că ajungea el la sfântu aşteaptă Primar dacă nu îl negocia Dobre politicianu interminabil la Bucureşti.
  • Hopa! De multă vreme nu mai ieşise pe canalele cu scursuri media DD de la Combinat. Dorian Dumitrescu cotcodăceşte despre o anumită mărgică investiţională la Companie, deci trebuie să audă lumea. „Derulăm un program amplu de creştere a eficienţei energetice pentru Compania noastră, iar actuala investiţie face parte din acest program, permiţându-ne să eficientizăm imediat, cu efect pe termen lung, consumul de energie, la, la, la, şi olala. Ce a băgat franţuzul Ribo pe piaţa oţelului? Investiţie, nu glumă: două turbosuflante, care suflă aer la baza oţelului de Galaţi, să iasă incomparabil şi imbatabil. Cică sunt turbosuflante mai eficiente, mai flexibile, mai fiabile şi pot fi operate în funcţie de nivelul de producţie. Setul de turbosuflante consumă acum doar 32 – 40 de tone de abur pe oră, faţă de 70 de tone înainte de modernizare. Datorită consumului eficient de abur, Compania poate, acum, să producă o cantitate de energie pe care o poate utiliza în procesul de producţie. De asemenea, a fost implementat un nivel ridicat de automatizare, axat pe creşterea eficienţei operaţiunilor.”Nu e foarte tare? Aproape că juisează siderurgistul de emoţia producţiei.
  • Alooo, DNA Galaţi, cum staţi cu salarizarea? Tot nesimţită, tot pentru trândăveală? Nu luaţi la scotocit raportul Curţii de Conturi despre cum a palmat banii poporului fraier Primarul Stan? Care Raport? Cel de anul trecut, din care reieşea că Primăria Galaţi şi-a bătut joc de banii publici. Foarte pe scurt, conform documentelor oficiale ale Curţii, Primăria a angajat în mod ilegal servicii de asistenţă juridică în valoare de 1,5 milioane de lei cu trei case de avocatură, respectiv Daghie&  Asociaţii, Societatea de Avocaţi Oancea şi Damian & Asociaţii şi SCA Cosma & Asociaţii. Tot Primăria a aprobat, în mod nejustificat, bugetul de venituri şi cheltuieli al Parcului Industrial pe anii 2013-2014 , în condiţiile în care unitatea nu a desfăşurat în perioada menţionată nicio activitate. Inspectorii Curţii de Conturi au stabilit că Primăria a decontat servicii de deszăpezire pentru iarna 2013-2014, la costuri mai mari decît cele stabilite în contract. Este vorba de o factură la deszăpezire umflată cu cel puţin 800.000 de lei. Figurează la raport închirierea unor utilaje la preţuri duble, achitarea unor ore fictive de funcţionare precum şi plata unor prestaţii către anumite firme cu care nu existau contracte. Dar la gala de box din februarie 2013 nimic? Ba da, esteeee! prejudiciu de aproape 200.000 de euro. Asta în condiţiile în care toată gala a avut un buget aprobat de Consiliu Local de 263.000 de euro, fără TVA!
CroniCariul de serViciu 21 - martie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Idei şi muncă de

Ca majoritatea gălăţenilor, şi familia IOANOVICI - ALEXANDRU (Sandu) şi ...

Ce este mai vechi ş

Răspuns corect: conductele de tip sită. Aşa arătau luni, 19 ...

Un nea Caisă prăş

Lunea se întâmplă toate nenorocirile. De aia se şi spune ...