logoImpact EST nr. 889 - 17.10.2021
  • Care este rostul fundamental al libertăţii de exprimare prin media? E simplu, administratorii publici fac tâmpenii în exerciţiul funcţiunii iar presa are grijă să afle toată lumea despre ele. Această convenţie a democraţiei merge, dar nu cine ştie ce pe la Galaţi, unde presa este ceva,  dar nu prea mult. Este de istorie recentă şi de tristă amintire oroarea  vopsirii balustrăzilor ruginite de la Faleza Superioară şi de la Viaductul spre combinat. Cum, este posibil să dai cu oloi peste rugină? Este, şi încă cum! Vopsirea gardurilor superruginite, aproape mâncate de rugină a fost o operaţiune de vară a Primăriei Galaţi, o chestiune de senzaţional urban, de parandărăt grosier, trecută sub tăcere de cooperativa de presă de la Galaţi. Le-o fi dat Ema cu ceva bronz peste conştiinţa ruginită…
  • Spuneam de tehnica ciordelii banului public prin întocmirea de studii de fezabilitate fără număr, fără număr? Spuneam- şi este regulă aproape – în oraşul maneliştilor de administraţie zis Galaţi. Iată unul – proiectarea modernizării str Domnească. Iese din nou purtătoare de palavrageli de Primărie, Ema Turcu, care zice că municipalitatea a demarat procedurile legale pentru modernizarea străzii Domnească, care nu a mai fost reabilitată integral de peste 25 de ani, cu actualizarea unui studiu de fezabilitate din 2008. Cred, adică ce era de demonstrat, se demonstrează din nou. Se face actualizare, băi nene! Actualizarea studiului s-a făcut de către ATU Consulting SRL Galaţi şi a costat 111.000 lei (TVA inclus). Studiul actualizat prevede, faţă de cel iniţial, redimensionarea reţelelor subterane de apă şi canalizare, crearea unei canalizaţii speciale pentru îngroparea cablurilor aeriene, reconfigurarea şi multiplicarea spaţiilor verzi, multiplicarea parcărilor publice, modernizarea parcurilor, iluminatului public şi a mobilierului urban, precum şi înlocuirea firului de contact pentru troleibuze”. Toate bune până la preţ şi troleibuz. Preţul lucrării este o ruşine şi spune multe. Dar de ce să înlocuim firul de contact? Cum adică? PUG-ul spune de transformarea str. Domnească în pasaj pietonal, şi se bagă bani pentru modernizarea  troleibuzului? Dar madam Voicilă arhitecta şefă ce face? Lucrează la Primărie sau la Corporaţia  Drişcu?
  • ArcelorMittal Galaţi a donat patru monitoare pentru funcţii vitale, două elevatoare destinate pacienţilor netransportabili şi un echipament video de intubare dificilă pentru Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Acţiunea face parte dintr-o campanie de donaţii prin care cea mai mare companie din Galaţi încearcă să vină deopotrivă în ajutorul pacienţilor şi a personalului medical. Mda, încă o mărgică a propagandei Arcelor. Dar a făcut cineva socoteala câte zeci de monitoare  putea să ia Spitalul Judeţean dacă se încasa taxa de mediu nediminuată? Sau câte sute de echipamente video putea cumpăra Spitalul CFR, dacă număra banii pentru acoperirea haldei de zgură?
  • Nu e bârfă, e pe bune. Peciştii vopsiţi în liberali liber-schimbişti de tip ALDE vin în faţa electoratului prostit şi buimăcit cu o ofertă electorală flamboaiantă: Nicolae Bacalbașa – candidat de Primar  2016, Eugen Durbacă, câştigător la masa împărţelilor pe din dos ale jokerilor de la Consiliul Judeţului. Oare nu ar fi cazul să nu se mai cânte la singurul megafon  de la Prefectură Valurile Dunării ci Deşteaptă-te române? Dacă o mai fi tîmp…(nu e greşeală de ortografie).
CroniCariul de serViciu 3 - iulie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg