logoImpact EST nr. 876 - 19.06.2021
  • Avem probleme cu solul infiltrat şi nu plantăm nici un platan, deşi se ştie că sunt nişte copaci extraordinar de decorativi şi mari sugători de apă. Rămânem în zona gri a vegetaţiei spontane, bazată pe oţetari, salcâmi, arţari, duzi, corcoduşi şi oribilii salcâmi americani, adică glădiţa. La aşa oraş de mediocri şi apatici resemnaţi, la ce vegetaţie să te aştepţi?
  • Fraţilor, premiile PNL s-au dus, premiaţii rămâne, dar şi impresiile de şou de partid cu oameni mulţi, de partid la putere, dar cu personalităţi puţine. Acelaşi Mircea Ispas care prosperă nevoie mare, este promotor al penelismului strălucitor, dă diplome şi floricele, deşi firma la care este el director este în faliment. Acelaşi Tacea de la Parcul de Soft golit de clienţi, pe care îl vedeam pe ecran în 2 din 3 fotograme, de credeai că el este preşedintele partidului etc.
  • Fără voce la el, preşul municipalei PNL a prezentat Premiile anuale. Premiile rămân o idee bună, dar Paul Ichim gras, asudat şi răguşit la pupitru e o idee proastă. Să-l lăsăm pentru cronică cu imaginea de lamentator şef, de opozant aflat la Putere, aia când a constatat că Moldova e tot coada. Adică polul sărăciei, al emigrării şi al abandonului familial. Şi fără susţinere pentru pod, deşi atât Ponta cât şi Şova au promis că o vom avea. „Poate nu s-a aflat că avem graniţa ţării pe Prut şi nu pe Siret, unde se termină de fapt strategia de dezvoltare a ţării?”, se miră senatorul Paul Ichim. Nu-ţi trebuie studii economice ca să ai următoarea logică: nu ai economie – ai buget mic, nu ai infrastructură, nu vin investitorii. Statul nu mai cultivă solidaritatea ci fiecare se descurcă cum şi cât poate. Concluziile: cine a primit se va dezvolta, cine nu a primit, asta-i viaţa! Am ajuns din urmă lumea “civilizată”, vestul fiind mai dezvoltat decât estul!”. Nu e foarte tare?
  • Ce credeaţi, că a încetat polemica dementă de-a anihilarea reciprocă dintre Galaţi şi Brăila? Nuuu! Iată o mostră din Obiectiv de Brăila. Jos antibrăilismul gălăţenilor! Să se treacă la fapte radicale! Aleşi locali brăileni, puneţi mâna pe arme! 1. Ideea cunurbatiei a picat definitiv şi irevocabil. 2. Trebuie începute toate demersurile şi diligenţele de recuperare a terenului dat de Adrian Năstase (cele 1000 de ha ), cât şi a portului mineralier, care este tot pe teritoriul Brăilei. 3. Înfiinţarea de urgenţă a Universităţii Agricole şi de Medicină Veterinară la Brăila, şi ruperea definitivă de centrul universitar Galaţi. 4. Înfiinţarea Bursei de cereale la Brăila, în locaţia morii lui Violatos. 5. Unirea Chişcani, Cazasu, Vădeni, Tichileşti, Traian Sat , zona din IMB de 4500 de Ha. 6. Transformarea staţiunii Lacu Sărat în staţiune de recuperare a persoanelor de vârsta a treia, precum şi de înfiinţare a celui mai mare centru de Geriatrie şi Gerontologie din Europa , aşa încât persoanele de vârsta a treia să poată fi cazate pe perioade foarte lungi la Brăila, astfel încât peste 5000 de brăileni să-şi găsească un loc de muncă, aşa cum fac toţi românii acum în străinătate. 7. Unirea urgentă a comunei Chişcani cu linie de tranvai cu Brăila. 8. Faceţi toate diligenţele la guvernul României pentru EON, facilităţile de constructie a grupului energetic de 800 de MW la termocentrala de la Chişcani. 9. Readuceţi portul Brăila din ghiarele Galaţiului , prin diligenţele la guvernul României.” Asta e!
CroniCariul de serViciu 6 - ianuarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...