logoImpact EST nr. 871 - 18.05.2021
  • A fost 15 ianuarie, deci minunat prilej să serbăm Cultura şi pe Eminescu. Cum să facem la Galaţi trebuşoara asta cel mai specific? Să ne adunăm cu toată suflarea culturală la statuia lui Eminescu? E prea banal. Hai să ne retragem noi pe bisericuţe, marii oameni de cultură să transpire la Bibliotecă şi să lăsăm populimea să stea să cânte şi să tremure la statuie…Management made în Galaţi de Ilie de la bibliotecărie şi Negoiţă de la culturărie.
  • Greenpeace România a solicitat Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice să ia măsuri urgente privind situaţia de la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Covasna, care consideră că prelucrarea a 1.000.000 de arbori nu are impact asupra mediului.Acest lucru permite companiei austriece Schweighofer să construiască o nouă fabrică de prelucrare a lemnului în localitatea Reci, judeţul Covasna, fără un acord de mediu şi fără consultarea publicului, ceea ce contravine legislaţiei. În prezent, peste 2.000 de persoane au solicitat deja demisia directorului APM Covasna. Concluzie: ceea ce austriecilor le e ruşine să facă la Austria, nu le e jenă să facă în România.
  • Unii dintre noi simt criza epileptică cum îi încearcă noaptea, când le licuresc în creier scintilaţiile psiho din crucile de farmacie. N-ar fi cazu, domn Primar Stan, să le cam pui cruce?
  •  Balustrada staţiei de tramvai de pe Gheorghe Asachi stă nereparată din octombrie. Balustrada staţiei de la Lupul de Mare stă îndoită şi periculoasă şi cam spre carosabil. Toate gurile de canalizare de pe noua stradă modernizată Oţelarilor-Frunzei-Asachi sunt sub nivelul asfaltului. Taxiurile fără clienţi de lângă Bingo fără clienţi sunt albe. Clădirea părăsită a Poştei de sub Grădiniţa din dreptul Liceului Auto nu e creşă, e hazna pentru boschetari. Totul e ca în Noul vechi Galaţi. În fond, ce ne tot mirăm atâta? Vorba forumistului-suntem în epoca unor profunde schimbări, s-a ajuns în stadiul în care supermarketurile egalează în număr bisericile, biserica este vizitată de generaţia a treia, generaţia alienigenă, generaţia 1 bate mingea şi fumează marijuana în veceul şcolii, generatia a doua e grabită să facă o şcoală şi s-o şteargă în lume, rămân mortii liniştiţi în cimitire, singurii care nu reacţionează la schimbări. Dacă nu se schimbă nimic, deşi scriem mereu despre acest oraş de rahat condus de ciocoflenderi, se cheamă că déjà am murit?
  •  Foarte tare, unul dintre cititorii de viaţă liberă a făcut calculele şi lansează alerta: dacă facem tunel pe sub Dunăre suntem terminaţi-se dezechilibrează pământul, se duce naibii central de greutate şi ne-am ars, în general. Mda! Ing. Dima Gheorghe, pensionar de 81 ani e hotărât-nu vă jucaţi cu cutremurele de Vrancea , e naşpa situaţia: 200.000 metri cubi de pământ pe lungimea a doi km, echivalent cu circa 600.000 tone, de la o adâncime de circa 40-50 m, rotiţi cu o viteză de 1.148 km/oră, plus revoluţie (100.000km/h) pe latitudinea de circa 45 grade, unde se află Galaţiul, în prelungirea latitudinii zonei Vrancea unde se produc cutremurele, e clar, suntem terminaţi! Nu vă isterizaţi, salvarea o aduce Băsescu-vin roiuri de străini să cumpere pământ şi să-l ducă la ei în ţară, deci intrăm iar în echilibru. Pentru alţi 2000 de ani degeaba.
Cronicariul de serViciu 24 - ianuarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...