logoImpact EST nr. 893 - 28.11.2021

Un colaborator din SUA al Impact-est, gălăţean get-beget la origine, acum şi cetăţean american, ne-a relatat că Adrian Zuckerman, actual Excelenţa Sa, ambassador al SUA în România, este născut la Galaţi. El a copilărit în casa părintească de pe strada Primăverii, actual Eroilor, situată imediat dincolo de aleea care iese în strada Traian, în dreptul magazinului „Tractorul”.
Prin anii 50-55, Vasile, vărul lui Adrian Zuckerman şi-a luat numele Zamfir, după cel al soţiei. Familia Excelenţei Sale avea în proprietate restaurantul „Bucegi”, situat în zona Cinema „Central”, precum şi restaurantul devenit „Olimpic” şi intrat în patrimoniul Comunităţii Elene din Galaţi.
Ehei, dacă Domnul Ambasador poate confirma aceste date ale istoriei recente, ar trebui să-şi întoarcă urgent faţa şi atribuţiile spre ţinutul natal şi al copilăriei, convingând câţiva potenţi oameni de afaceri americani să investească în Galaţi, în zona porturilor Dunării maritime, în Zona Liberă sau în turism, prin, de pildă, realizarea unei telegondole care să plece de la turnul de televiziune şi, trecând peste valea Ţiglinei, să poposească în zona trecere bac, unde în golful din dreapta, poate fi amenajat un adevărat port de ambarcaţiuni.
Este momentul ca doamna Mihaela Armăşelu, PR al Ambasadei SUA în România, să-i traducă Excelenţei Sale acest articol de presă, la care chiar solicităm şi un răspuns de confirmare sau de infirmare a acestei istorioare recente.

Gelu CIORICI 27 - noiembrie - 2020

One Response so far.

  1. Teo Chirvase spune:

    Asteptam un raspuns si noi, D-le Ciorici!

    Cu stima,

    Teo C.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Creșă nouă în cl

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a ...

Informare - lumini f

Primăria municipiului Galați informează că în apropierea Sărbătorii Sfântului Apostol ...

Lucrări de semnaliz

Primăria municipiului Galați informează că, începând cu data de 26.11.2021, ...

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...