logoImpact EST nr. 843 - 20.10.2020

Pe fondul refugierii în concediu de odihnă în care s-a aciuat directorul Norel Jantea, săptămâna trecută a descins în ArcelorMittal Galaţi auditul Biroului General al AM Luxemburg. Auditorii vizează felul în care au fost achiziţionate, preţurile şi calitatea componentelor şi echipamentelor pe componenta „LINIA VIEŢII”, existând suspiciuni temeinice că aici s-a furat din toate poziţiile, dimensiunile pagubei fiind măsurabile în zeci de milioane de euro. În urma directorului Jantea, cel care a favorizat furnizorul de echipamente Viroti Protect Evolution SRL Bucureşti din toate poziţiile, au rămas să dea explicaţii subalternii săi. Mai mult, patronul VPE o învinovăţeşte, în legătură cu calitatea neconformă cu normele europene ale produselor şi echipamentelor pe care le-a furnizat către ArcelorMittal, pe Anca Toader, director al Departamentului de Achiziţii!

La Combinatul de la Hunedoara al AM, dezastrul pe componenta „LINIA VIEŢII” şi la linia LOTO este desăvârşit, aici furnizorul şi montatorul echipamentelor pe linie de protecţia şi securitatea în muncă fiind în proporţie de 100% aceeaşi firmă: Viroti Protect Evolution.

Deocamdată, bordul director al AM Galaţi nu-şi revine din uimire şi stupefacţie, din cauză că datele prezentate în trei ediţii consecutive ale Impact-est sunt EXACTE, ei bănuind că documentarea noastră s-a bazat pe surse din interior. Tot deocamdată, Ribo Bruno a dispus să-i fie prezentate date comparative privind achiziţiile pe ultimii trei ani.

Până atunci, noi tot aşteptăm prima binemeritată pentru că am stopat un iminent dezastru privind securitatea în muncă, dar şi furturile de zeci de milioane de euro. A, şi aşteptăm şi poziţia oficială a conducerii concernului mondial.

Gelu CIORICI 28 - martie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cinema City redeschi

Orice se poate schimba în această perioadă, de aceea bucuria ...

Inspectorii ANAF Ant

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, ...

Galaţiul este ocoli

Autostrada şi calea ferată lungă de peste 2000 de kilometri, ...