logoImpact EST nr. 870 - 12.05.2021

Directorul Jalbă, sau patronul Cârlan?

JALBA 1Laurenţiu Jalbă (foto) este un funcţionar public tânăr şi, l-am considerate eu, valoros. Ascensiunea lui, până la ditai funcţia de director al complexei Direcţii Tehnice din Primăria Galaţi se datorează ex-primarului Dumitru Nicolae, a cărui nevigilentă tradiţie este continuată şi de primarul “în exerciţiu”, Marius Stan, cel care l-a “recuperat” din concediul post natal, în care se refugiase.

Da, deci buna sau haotica funcţionare a transportului public de călători în municipiul Galaţi, cel făcut prin operatorii de maxi-taxi se datorează gândirii şi schemelor comise de directorul Jalbă, cel chemat să limpezească apele, odată cu izbucnirea conflictului din primăvara anului 2015, între patronii de microbuze şi Primărie, conflict generat de expirarea licenţelor. Dar, Impact – est a dezbătut pe larg şi cu toţi cei implicaţi, haosul în care fusese aruncat transportul public de călători, înfrântul de serviciu fiind, ca întotdeauna, Transurb SA, societatea CLM Galaţi, care prestează în pierdere, tocând subvenţiile din banii publici şi singura care acoperă traseele nerentabile economic.

Dar, mai bine revenim la chestiune, care ţine de ANI şi DNA, căci de un minim bun simţ sau de deontologie sigur nu ţine. Deci, Laurenţiu Jalbă ar fi trebuit să se ceară afară din funcţie şi să se abţină a “gândi” şi alcătui strategiile de transport public de călători în regim de maxi-taxi, încă din anii 2006-2007, până în zilele noastre.

Căci soaţa sa, avocat şi lichidator judiciar, Rodica-Magdalena Jalbă, a avut două contracte de asistenţă judiciară, în valoare totală de 51.000 de lei noi, cu unul dintre cei mai importanţi operatori privaţi, ACJ Globe Tour, ghidonată de către Silviu Cârlan, asociaţie lichidată de către lichidator avocat Daniela Bontea, dar ruinată ca SC ACJ Globe Tour SRL, sub patronajul familiei Cârlan, Silviu şi Aurelia.

Expertul judiciar Mihai Mândru constată în raportul său că, alături de alte cheltuieli, şi această prestare de servicii de asistenţă juridică este NEJUSTIFICATĂ.

Cele două contracte de asistenţă judiciară încheiate între asociaţia Automobil Club Judeţean Galaţi şi Cabinetul Individual de Avocatură Rodica-Magdalena Jalbă au numerele 40/02.03.2006 şi 7/05.04.2006. În primul contract, în valoare de 10.000 RON, avocatul R.M. Jalbă se angajează să acorde asistenţă juridică în trei dosare civile, iar în al doilea, în valoare de 51.000 RON, asistenţa juridică se face prin împrăştiere, cam aşa: „CONFORM COMENZILOR PRIMITE DE LA CLIENT”!. În 30.10.2006 este achitată cu factură şi chitanţă suma de 10.000 RON, iar în 25.01.2007, suma de 41.000 RON.

Culmea, facturile sunt emise de către Asociaţia Automobil Clubul Judeţean, în calitate de cumpărător, cu titlul de “ONORARIU ASISTENŢĂ ŞI REPREZENTARE JURIDICĂ”, iar chitanţele de încasare a sumelor înscrise în facturi sunt emise de către Cabinetul Individual de Avocatură “Jalbă Rodica-Magdalena”!

Şi uite aşa şi-a rostit cântecul de lebădă, prin Cârlan&Jalbă, Asociaţia Automobil Club Judeţean, al cărei prohod a fost cântat în 12 ianuarie 2007, certificatul de deces fiind completat în 26 ianuarie 2007. Da, dar când a fost vorba de uşchit ghiulul şi placa dentară din aur masiv, Silviu Cârlan nu s-a dat în lături, răscumpărarea cu 410.000.000 de lei vechi făcându-se cu factura nr. 0896013 din 15.01.2007, având ca obiect o vrăjeală generică…

Iar biata Daniela Bontea, ca lichidator judiciar al tinerei decedate (ACJ) n-a mai apucat decât un lănţuc din zonder, în valoare de 11 milioane de lei vechi, dar măcar s-a ales cu o colegă de cabinet avocaţial şi lichidator, în persoana Magdalenei Jalbă.

Oricum, tânărul valoros Laurenţiu Jalbă este şi acum incompatibil, ca şi atunci când era director al ditai Direcţiei Tehnice a Primăriei Galaţi, căci, se pare, între subiecţii acestui articol de presă există, în continuare, un contract de asistenţă juridică. Şi doar i-am mai atras odată atenţia directorului Jalbă că prea des e musafir la un alt operator de transport situate pe Basarabiei, colţ cu Grădina Veche.

Conform uzanţei, rezervăm spaţiu tipografic celor implicaţi, pentru a ne combate PUNCTUAL, nu trăgând la ţintă cu stropitoarea, ca alţi POTRIVIŢI.

Ne re-vedem-citim, joi 27 august 2015.

Gelu CIORICI 31 - iulie - 2015

3 Responses so far.

  1. Jalba spune:

    In vacanta anuntata cititi Ghidul incompatibilitatilor si conflictului de interese, mai completati si investigatia jurnalistica cu alte date relevante(nu o singura sursa partinitoare) si mai reanalizati o data ceea ce ati concluzionat.Alt punct de vedere nu va dau pentru ca nu ati realizat un articol care sa justifice asa ceva. Nu am de ce sa contraargumentez cateva informatii plasate intentionat eronat, dar sforaitor pentru publicul avid de senzational. Vacanta placuta.

  2. marian spune:

    Pai toate se „leaga” pana la urma. Lichidatoarea Bontea Daniela este matusa avocatei Jalba Rodica. Ambele au cabinetul la aceeasi adresa, isi impart cheltuielile pentru rentabilitatea afacerilor !

  3. calator spune:

    Dar de cei de la trafic de la transurb cine se ocupa? unul este de f multe ori beat si culmea el pune fiola la oameni. il chema damian si se lauda ca are relatii si nu i face nimeni nimic. oare asa sa fie? oare in tara asta ne conduc betivii? apropo, ei sunt angajati ca si contro;ori bilete. dar lucreaza la trafic pt ca au relatii.e corect? de ce seful lui nu i pune fiola? cum se poate face pt a fi prins si dat afara?

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...