logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Editorial

 

Ne tot întrebăm de ceva vreme, care sunt resorturile, care sunt dedesubturile împănării Primăriei Galaţi cu atâţia mercenari aduşi de la Capitală, de la Centru.

Oricare ar fi acestea, primul lucru concluzionat este legat de noi, cei care populăm Republicuţa Galaţi şi care, în accepţiunea noilor stăpâni vremelnici, suntem proşti, neputincioşi, nepregătiţi, fără carte, fără ştiinţă, nişte mârlani „acolo, din provincie”. Ori, în atare condiţii, se impunea musai o infuzie de „intelighenţă” din import, ca să mai putem funcţiona ca entitate socio-economică.

După unii colegi din redacţie cauza pare a fi PSD-ul, cel care a guvernat oraşul timp de „o viaţă”, că oamenii acestora puşi pe diferite paliere ale structurilor de conducere, s-au anchilozat, ruginit, încuscrit şi îmbârligat, devenind cu timpul balastul care a scufundat oraşul-vapor al gălăţenilor. Şi în acest caz a fost necesară respectiva transfuzie de creiere, de aiurea, pentru asanarea managementului administraţiei locale. Da, dar comentariul care se cere a fi făcut este de ce nu s-a apelat la gălăţeni, la liberalii deştepţi ai lui Marius, la cei care l-au susţinut în campanie, la racolarea şi promovarea vârfurilor din mediul academic şi economic, la oameni cu experienţă şi nepătaţi în epoca post-decembristă.

Asta înseamnă că liberalii gălăţeni sunt „vacs albina”, nişte neica nimeni, fără valoare, doar lipitori de afişe şi aplaudaci, şi că în viziunea lui Stan, mediul academic şi economic gălăţean e de rahat, că nu avea ce să culeagă la pretenţiile lui de inginer fără practică.

O altă variantă ar fi (cea pe care am mai expus-o) şmenul şi corupţia, aduse la rang de perfecţiune, sifonarea banului public cu ajutorul unor „specialişti” mai rafinaţi şi mai culţi, mai experimentaţi, de la centru.

Şi încă o dată spunem, cu argumentul logic, că nimeni, dar absolut nimeni nu ar veni la Galaţi pe salariile primite legal de aceştia, că nimeni nu s-ar „detaşa” de dragul nostru şi al gălăţenilor pentru aşa ceva, mai ales într-o societate capitalistă, unde totul se cuantifică în bani.

Au primit „ordin”? De la cine? Din ce structură fac parte? Ce execută în fapt aceştia? Ce mogul politic orchestrează astfel de partituri? Ale cui sunt interesele? Există o strategie naţională?

Şi, tot aşa, avem de pus o groază de întrebări care izvorăsc din fapte petrecute de-a lungul a peste un an de zile precum: de ce se ocoleşte cu cerbicie organizarea de licitaţii aşa cum prevede legea? De ce se fac încredinţări directe cu nemiluita (zeci şi sute doar în câteva luni)? De ce s-a aprobat o organigramă de funcţiune a Primăriei de „aiurea”, care nu are eficienţă, comunicare, subordonare? De ce Primarul „care este” nu ţine audienţe publice cu gălăţenii care l-au ales, sfidându-i, îndatorire obligatorie a acestuia? De ce sunt promovaţi în diferite funcţii doar prietenii de casă ai lui Marius, sau rudele acestora? De ce Consiliile de Administraţie ale societăţilor comerciale subordonate sunt nominalizate şi aprobate fără respectarea legislaţiei în vigoare? Şi tot aşa.

Orgoliul gălăţenilor, mândria acestora, demnitatea şi onestitatea lor, dragostea de cetate, de moşii şi strămoşii adormiţi în acest pământ, sunt batjocorite şi călcate în picioare de nişte venetici, de nişte şmecheri, şmenari şi avizi de putere, exponenţi ai noilor ciocoi cu papion la gât.

Dormiţi liniştiţi gălăţeni, Primarul şi „gaşca sa” veghează (visează) la bunăstarea voastră. Nu vă faceţi griji, în curând o să rămâneţi şi în curul gol, dar plin de şuturi. 

Vasile Periscop 5 - iulie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...