logoImpact EST nr. 890 - 25.10.2021

promovare-efectiva-magistratiDespre interesele care au dus la măsluirea adevărului în cazul accidentului rutier soldat cu doi morţi şi petrecut în noaptea de 12/13.07.2010, în care au fost implicate autorităţi plătite să aplice legea, vom vorbi şi în ediţia de faţă, căci ramificaţiile vechi revin cu toată splendoarea în actualitatea acută. Vom vedea cum procuroarea de caz, Mihaela Maxim, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, cea care a cerut o pedeapsă iniţială de 18 ani de puşcărie pentru Bogdan Banu, „autorul de serviciu” al acelui accident, avea toate motivele din lume să se autorecuze în acel dosar. Nu numai că nu a făcut ceea ce-i impunea deontologia profesională, dar aşa cum vor observa şi procurorii DNA-ST Galaţi care fac cercetări în acest caz, magistratul în cauză a pus o presiune economică de neimaginat asupra firmelor în care B. Banu şi tatăl său sunt fie acţionari, fie salariaţi.

Ramificaţii neîntâmplătoare!

În dosarul „accidentul” ajuns şi la DNA-ST Galaţi, aflăm că sunt cercetaţi comisarul Florin Balcan,fost şef al Poliţiei Municipiului Tecuci, şi alţi cinci poliţişti, ei fiind acuzaţi de abuz în serviciu şi de obstrucţionarea justiţiei. De altfel, comisarul Balcan a fost destituit din funcţie, după 14 ani de domnire peste Tecuci, procurorii DNA-ST Galaţi trimiţindu-l în judecată alături de alţi doi subordonaţi ai săi. Mai ştim că soţia subofiţerului de poliţie Ionel Ferţu este verişoară cu Daniel Tudorache, acesta fiind subprefect de Galaţi în perioada când s-a petrecut accidentul. De aia oare tatăl său, Sandu Ferţu, l-a sunat pe fiul său, Ionel Ferţu, în loc de Smurd şi de 112, imediat după producerea accidentului? Cum a acţionat fiul său, Ionel Ferţu din cadrul Poliţiei Tecuci, vom detalia altă dată.

O altă inadvertenţă flagrantă din dosarul acelui accident este minciuna pe care au comis-o în procesu-verbal de la locul accidentului, poliţiştii de la brigada rutieră Galaţi întocmindu-l în sediul Poliţiei Tecuci. Aşadar, poliţiştii M. Masgras, Cosmin Doniga şi Gabriel Bălan mint consemnând că Sandu Ferţu, tatăl colegului lor, Ionel Ferţu, a sosit la faţa locului după producerea accidentului! Or, în declaraţia sa, S. Ferţu scrie că a ajuns în zonă, a depăşit cele două autoturisme Dacia încărcate cu legume şi parcate pe carosabil, întrucât victimele lucrau la depanarea uneia dintre maşini, a parcat pe marginea drumului şi a stat în maşină unde a băut cafea şi a numărat nişte mărunţiş!, în loc să vadă dacă cei doi aveau nevoie de ajutor. De altfel, martorul principal, Marius-Gabriel Nechita, şoferul de TIR, şi nepoata uneia dintre victime confirmă prezenţa lui Sandu Ferţu şi faptul că maşina acestuia era parcată la

Circa 20-30 de metri distanţă de celelalte două maşini, în momentul producerii accidentului. Dar, toate aceste elemente pot fi găsite de procurorii DNA în dosar.

Rezoluţiile procuroarei Maxim sunt infirmate de instanţe

Şi acum revenim la argumentele pentru care procurorul Mihaela Maxim ar fi trebuit să se autorecuze în dosarul „Accidentul” din 2010, în care aceasta la acuzat pe Bogdan Banu ca fiind autorul acestuia. În anul 2007, SC Agromec Berheci SA, prin administratorul şi acţionarul principal Ion Banu, tatăl lui Bogdan, salariat şi el la una dintre societăţile din acest grup de firme, face o primă plângere penală pentru tulburare de posesie. Acuzaţia era de tulburare de posesie a unei suprafeţe de 36,41 de hectare de teren agricol, deţinută de Agromec Berheci, de către 46 de făptuitori. Soluţia dată în plângerea penală nr. 2408/P/2007 de către procurorul Mihaela Maxim a fost de neînceperea urmăririi penale (NUP). Dar plângerea penală a fost judecată de o instanţă a Judecătoriei Tecuci, în Dosarul nr. 3571/324/2008, instanţa dispunând începerea urmăririi penală faţă de faptuitori. Jocul NUP-urilor date de procurorul Mihaela Maxim în speţele reclamate de grupul de firme Agromec se întinde până în zilele noastre. Aşa că şi noi vom reveni în ediţia viitoare, când vom dezbate punctual aceste rezoluţii ale procuroarei, în majoritatea lor infirmate de instanţele de judecată. Dar efectele economice au fost devastatoare şi sunt strâns legale de neaplicarea corectă a legii de către reprezentanţii autorităţilor în materie.

Va urma.

 

Gelu CIORICI 7 - noiembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...

Amintiri din Naviga

În frumoşii ani luminoşi din epoca de aur, conducerea superioară ...