logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

harta_tur2_11233700Alegerile prezidenţiale din acest an au demonstrat puterea tinerilor din România şi voinţa acestora deoarece, domnilor, lupta a fost între generaţii. Tinerii au început lupa în mediul digital şi au continuat-o protestând pe străzile oraşelor. Deşi au câştigat, întrebarea lor, a noastră, este de ce votează şi cei peste 60-65 de ani? Nu este viitorul lor! Viitorul este reprezntat de tineri, ceilalţi ar fi deja trecutul. Deci putem spune că lupta de la alegeri din acest an s-a dus şi între viitor şi trecut.

Cei din generaţia trecută au votat din perspectiva trecutului, a pensiilor, nu a viitorului. Tinerii României şi-au adunat toate forţele şi au dovedit puternic cine şi ce contează (sau ar trebui să conteze) în această ţară. De ce, domnilor, să voteze cei ieşiţi la pensie? Democraţia este greşit privită. Tinerii nu vor rămâne în ţară doar pentru promisiunea unor pensii mari şi a unor condiţii bune dupa 60 de ani, când viaţa lor aproape se va încheia. Democraţie? Cei în vârstă votează, cum nu ar trebui, pentru cine le-ar face viaţa mai bună lor, nu generaţiilor care vin, adică a copiilor şi nepoţilor lor. Bătrânii vor pensii mari, aşa că votează cu cine îi va minţi că asta va face. Dacă doar atât de departe pot gândi, în curând femeile pensionate vor fi eroi de telenovele, cu figuratie platită din pensia lor proaspăt mărită.

Dar degeaba, dragi trecuţi, căci tineretul vă va dovedi în repetate rânduri că se poate mobiliza şi că poate dărâma orice mentalitate rămasă în urmă. Aşadar, felicitări tinerilor României şi dacă voi, generaţia veche, nu vă daţi la o parte din viitorul care nu vă priveşte, vă vom da noi, cu siguranţă.

Vitamina A&C 20 - noiembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...