logoImpact EST nr. 870 - 08.05.2021

pnlJoi, pe 10 septembrie 2015, peneliştii & pediştii plictisiţi de perioada estivală s-au bulucit şi au umplut până la refuz sala Teatrului Dramatic, unde s-a dat cep competiţiei interne pentru candidatul de primar. Organizarea şi mobilizarea au fost de nota 10, gustul şi spiritul dobreisto-penelist punându-şi amprenta, pedeliştii preferând planul secund, cu tot cu Ţuţu Toader.

Nu am prins decât foarte puţin din spiciul lui Onuţ Atanasiu, prof de fizică la CNVA, pe care ascultându-l am avut impresia că acesta vorbeşte prin ideile şi retorica lui Vasile Ciuchină, directorul celebrului Colegiu naţional, situat în TOP 5 pe România, ca rezultate. A urmat la pupitru Nicuşor Ciumacenco, singurul care ştie degeaba Legea 215 a Administraţiei Publice Locale. Ca dintotdeauna, lui Ciumi îi lipseşte nervul, sângele în instalaţie, greutatea organului, aspecte care nu-l recomandă decât cel mult ca viceprimar. Aspirantul de candidat, Cristian Gîscă, s-a prezentat lamentabil, cu multă emoţie şi asudare inutilă. Marcel Gurzu, antrenat în rele la Legea 10 – a retrocedărilor – dimpreună cu Budescu, acum combatant în sindicalismul administraţiei publice, s-a  prezentat ca analfabet, absolvent de drept al Hyperion. De la el am reţinut câte ceva despre „INTERVALUL ORAL”, nu orar, când a abordat chestiunea transportului public de persoane. Culmea, cel de-al patrulea candidat, pedelizda Violeta Nanu, cea care a filoxerat APIA, s-a prezentat cu tupeu, cu aplomb, cu nerv, atuuri folosite în susţinerea programului de guvernare locală, singurul articulat şi coerent.

Ea vede împărţirea oraşului în 15 arondismente, nu în 34 de cartiere ca acum, cu câte un director în fiecare din cele 15, pentru o administrare volubilă, rapidă. Sigur are organ să se bată cu oricine într-o competiţie pentru primărie şi e singura cu care, paradoxal, aş vota! A urmat greul lui Dobre, pupilul acestuia, în persoana insipidă, mare şi moale numită George-Cătălin Stângă, cel ce are meritul de a fi făcut una dintre cele mai tari organizaţii de tineret, care l-a şi susţinut cu o galerie de tip stadion. Omul acesta, absolvent de IEFS şi drept, bugetar de la prima zi de ne-muncă, are o vorbire caligrafică, cu litere de tipar, semn al unei gândiri leneşe. Proiectul său de candidat a fost unul parcă uşchit de la Ciumacenco, cu tot cu generalităţile de rigoare şi trasul la ţintă cu stropitoarea. Stângă a fript şi el o înfiinţare de MINECANTINE!

Ultimul în ordine alfabetică a fost durbăcistul Ion Ştefan. El vine cu ideea creării Zonei Metropolitane care să cuprindă 14 localităţi suburbane. Are şulfism în discurs, ştie să mintă şi să aburească, se lăudă că a atras o sută de milioane de euro fonduri europene şi că a creat o mie de locuri de muncă. Aşteptăm precizări, nea Ştefane, altfel te fişăm ca propagandist care vrea să facă patru cantine sociale.

După acest joc de glezne şi în miniatură, urmează un sondaj de opinie, cel mai bine plasat urmând să fie şi candidatul de primar al liberal-democraţilor, nevoiţi să stea bifurcaţi în tandem până în 2017. Dar toate sondajele l-au dat pe Ciumacenco pe locul unu. Asta pentru ca dreapta să aibă un candidat uşor de bătut. Căci asta e Ciumacenco. Născut şi croit politic pentru locul doi. Hai prăjiturista Violeta Nanu!

Gelu CIORICI 18 - septembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...