logoImpact EST nr. 899 - 27.01.2022

slujba-de-inviereVă salutăm creştineşte cu HRISTOS A ÎNVIAT! În cele ce urmează nu dorim decât o întoarcere la normalitatea credinţei, a tradiţiei cinstită de către Biserica noastră Ortodoxă şi la Adevărul Biblic… În ultimii doi-trei ani merg la Slujba de Înviere în apropierea domiciliului, la Sfânta Biserică cu hramul „Sfântul Mina”. Aici mereu e curtea plină şi Biserica neîncăpătoare, iar majoritatea enoriaşilor cântă dimpreună cu preoţii, cu seminariştii, cu corul. Nu, ai cum să nu fii pătruns de credinţă, de evlavie, încât să pleci acasă mai curat. Şi anul acesta Prea Cucernicul Părinte Mâniosu a îndemnat credincioşii să calce pe superbul gazon, că de aia e gazon, să fie călcat, încât să poată veni aproape de altarul amenajat în aer liber. Ce frumos, ce Înviere, câte mii de lumini şi credinţe! Doar că totul a fost maculat de staţia de amplificare, dată la maxim, încât microfoanele celor doi preoţi propagau prin boxe un fel de păcănituri, şi ale cu întreruperi. Sigur, am închis ochii şi urechile pentru a trăi ce ştiu că este ÎNVIEREA DOMNULUI.

Dar tot un fel de waţţi băgaţi cu nesăbuinţă prin boxe venea dinspre Biserica Cimitirului „Eternitatea”. Şi nu e tot, în aceeaşi falsă idee că dacă sunetul e mai puternic, muzica e mai bună, dinspre Biserica „Drumul Sfintei Cruci”, de lângă Lidl-ul de la Intersecţia Fără Rost, veneau aceleaşi pârâituri şi păcănituri întrerupte de momente de asurzire, când cele trei staţii de amplificare dădeau maximul din ele, întâlnindu-se cu violenţă fix în urechile noastre. Da, în loc să formeze Sfânta Treime, cele trei biserici au format o competiţie cretină şi NU CREŞTINĂ. De fapt nu bisericile sunt de vină, ci sindicaliştii de la Fabrica de Lumânări. Ce competiţie pe staţiile de amplificare a lui Dumnezeu!, încât intra credinţa în microfonie. Şi unde mai pui că exista un defazaj între cele trei slujbe, încât ÎNVIEREA devenea una cu PROHODUL. Iar cei care se ocupă de sunet în cele trei lăcaşuri de credinţă sunt băieţi buni, doar handicapurile sunt diferite.

Şi aşa a fost până dimineaţă şi cu cât locuieşti mai sus, sunetele se amplifică de se sperie până şi DUMNEZEU de atâţia waţţi prin care a fost pe-trecută ÎNVIEREA, încât nu a putut fi de-a v-aţi cinstirea celui care S-a sacrificat pentru mântuirea noastră, ci un soi de competiţie a sunetului din trei discoteci de cartier.

Aşa a fost de-a waţţi Învierea din aprilie 2015.

Gelu Ciorici-Şipote 17 - aprilie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Contract atribuit pe

Primăria municipiului Galați informează că Grădinița nr. 30, din cartierul ...

Proiectul ordinii de

Proiectul ordinii de zi a ședinței Consiliului Local de joi, ...

Luaţi viaţă şi c

Salutare! Vreau să vă spun câteva cuvinte despre un loc din ...

Întrevederea reprez

Întrevederea reprezenţantilor CNIPMMR cu premierul Nicolae-Ionel Ciucă

OUG din 25 ianuarie

OUG din 25 ianuarie 2022 privind plafonarea preţurilor la energie ...