logoImpact EST nr. 871 - 18.05.2021

–         Cuvântul de ordine: DEMOLAREA Oţelăriei 3, Aglomerarea Furnale, Furnalul 4 şi miile de kilometri de cale ferată

În repetate rânduri am încercat să trezim conştiinţa politicienilor-parlamentari, liderilor de opinie, şefilor din administraţia publică locală şi judeţeană, a patronilor şi antreprenorilor, a celor care au construit Combinatul Siderurgic cu sânge, a celor care au muncit făcând foamea ca să îi aducă afima de cel mai mare din Europa Centrală şi de Est…

 

Am titrat zeci şi zeci de ediţii cu titluri alarmante, am distribuit zeci de mii de exemplare din acele ediţii la toate schimburile care intrau şi ieşeau din Sidex, am zgâlţâit şi la propriu şi la figurat, de la frizeri până la patronii care au devenit miliardari căpuşind Sidexul, de la covrigari până la senatori, medici, profesori, pensionari … lideri de sindicat…

Iată că nu avem lideri capabili să coaguleze forţele necesare capabile să stopeze DEMOLAREA şi TĂIEREA LA FIER VECHI a acestei uriaşe investiţii pentru care generaţii întregi şi-au adus obolul cu morţii fiecăreia, cu generaţii întregi care au făcut  foamea şi au trăit în umilinţe şi lipsuri pentru a industrializa acest ţinut care conta masiv în PIB-ul României.

Acum Galaţii au ajuns NIMIC.

Şi economic şi numeric şi socio-cultural şi administrativ şi investiţional. Iar fundul prăpastiei încă nu e atins. Ţintele veneticilor cărora nu le pasă dacă oraşul va mai fi locuit sau nu, au fost discutate şi agrementate.

PÂNĂ ÎN 2015, în ArcelorMittal din Galaţi VOR MAI RĂMÂNE DOAR 2000 DE SALARIAŢI, din cei 8000 câţi mai sunt în prezent şi faţă de cei circa 30.000 de inşi în noiembrie 2001, data VÂNZĂRII devenirii noastre ca ţinut şi naţie care conta în lume.

Vă vom dezvălui multe dintre culisele a ceea ce se întâmplă cu viitorul nostru şi al copiilor noştri, chestiuni vitale influenţate de dispariţia investiţiilor şi economiei din acest oraş şi judeţ, sursele noastre fiind bine documentate şi credibile, noi înşine intrând în posesia unor date ţinute secrete de ochii gălăţenilor trataţi ca populime, ca gloată flănândă şi îmbătrânită, cu conştiinţele atrofiate sau gata oricând să se vândă pentru un castron de ciorbă pentru a ne determina prezentul, dar mai ales VIITORUL…

Ribo Bruno va premia firmele de demolare!

În fiecare an, chestiune care a făcut deja tradiţie, directorul general al ArcelorMittal din Galaţi invită la un soi de festivitate de premiere-dineu, pe platformă, reprezentaţia antreprenorilor care lucrează în Combinat la obiectivele scoase la licitaţie sau încredinţate direct. La întâlnirea din aprilie a acestui an, Ribo Bruno a premiat două firme care s-au ocupat şi se ocupă de demolarea şi tăierea capacităţilor de producţie de care patronatul anglo-indiano-franco-belgian nu mai este absolut deloc interesat.

Deci, premiile unu şi doi au fost acordate firmelor care au demolat Furnalul nr. 1 şi Uziana de Aglomerare, iar menţiune a luat firma americană PXEONIX, care scurmă-minereşte după oţel şi neferoase în Halda de Zgură! Sigur că firma care a demolat Furnalul nr. 1 are buni specialişti şi expertiză, ea demolând prin implozie mega-construcţii, sedii administrative faraonice… semn că ar putea demola prin implozie, cu cine trebuie înăuntru, şi Turnul Administrativ din Sidex.

După acest fals exerciţiu de popularitate şi mulţumire adusă partenerilor, a urmat ZIUA PORŢILOR DESCHISE. Una făcută pe şest, ferită de reflectări în presă…

Aşa că au primit invitaţii la domiciliu foştii siderurgişti, acum pensionari şi bolnavi, dimpreună cu nepoţii lor. Era într-o zi de sâmbătă a lunii mai a.c. De la poartă, foştii combinişti erau îmbarcaţi în microbuze şi după ce li se fixa câte o brăţară de identificare  la mână, erau duşi la vechile locuri de muncă. Chiar însoţiţi de ghizi obedienţi noului stăpân, aceştia îşi recunoşteau cu greu, printre munţi de moloz capacităţi de producţie abandonate şi păduri de fiare contorsionate, vechile locuri de muncă… Mulţi au plâns, multora li s-a făcut rău şi au leşinat, dar rămân la fel de tăcuţi şi laşi în atitudinea lor care ar mai putea salva ceva din această nouă VALE A JIULUI, aşa cum am titrat în Impact-est în anul 2008 sau 2009.

 

Oţelăria 2 – Câmp de panseluţe.

Urnează Furnalul 4, Oţelăria 3 şi Aglomerarea Furnale

În ediţia trecută am devoalat neadevărul propagat de patronatul ArcelorMittal din Galaţi, cum că dacă vor primi energie electrică ieftină ei vor veni cu o investiţie într-un furnal care să crească producţia de oţel cu încă un milion de tone pe an. Veţi vedea că aici e vorba doar de demolări, şi nu de investiţii. La această oră avem demolată complet Oţelăria Nr. 2, pe locul ei supravieţuind (fragilele panseluţe). Dar nu pentru mult timp căci în pofida lor va fi construită o platformă betonată pentru sortarea pe dimensiuni a fierului vechi şi valorificarea superioară a acestuia de către firma PHEONIX din SUA, noi nefiind capabili nici de sistematizări pe orizontală. Furnalul nr. 1 este demolat, iar de curând a început demolarea şi tăierea Furnalului nr. 2.

La Oţelăria nr. 2 se lucrează mai subtil, mai diplomatic. Mscat, se taie şi se demontează totul din interior, tot ce e oţel de calitate, exteriorul cu structură cu tot fiind lăsate la urmă, când încă o clădire va fi tăiată de pe lista de impozite pe clădiri datorate Primăriei Galaţi.

În paralel, cu acelaşi elan antreprenorial şi patronal, s-a început şi demolarea şi tăierea Fabricii de Aglomerare, cea care asigura aprovizionarea furnalelor. Iar după demolarea şi tăierea Furnalului nr. 2, urmează Furnalul nr. 4. Despre Furnalul  3, care a fost reparat superficial în regie proprie, patronii spun că e în conservare, în aşteptarea de a intra în producţie, dar specialiştii spun că la această oră există mult prea mult fier vechi rezultat din demolări şi tăieri, ca să mai aibă nevoie…

Sute de electromotoare gata de topire

În faţa Furnalului Nr. 6 sunt aliniate sute de electromotoare demontate din capacităţile de producţie închise, tăiate şi demolate,  gata pregătite pentru a pleca la topit. Au rămas de tăiat masiv şi de şters de la impozite către comunitate bateriile de cocsificare, căci miile de tone de oţel inox din secţiile chimice au fost deja topite şi valorificate.

Şi ca să nu credem noi, adormiţii, nepăsătorii, neimplicaţii şi la fel de laşi ca liderii de sindicat din Combinat, care dorm cu boturile pe labele patronatului şi administraţiei (spre binele şi prosperitatea personală, nu a populimii muncitoare), că vătafii şi patronii vor pleca prea curând din ţinut, vă anunţăm că ei au în vedere să taie şi miile de kilometri de cale ferată, depouri, vagoane, boghiuri, locomotive, toate cu miile şi sutele. Deci e de tocat, demolat, topit, exportat oţel la greu, timp în care flota, transportul feroviar şi rutier mor sigur, căci nu mai este nevoie de aprovizionat cu materie primă, ci doar exporturi de fier vechi.

Înapoi la PHEONIX SUA

Misterul prezenţei masive în activităţile curente de pe platforma SIDEX a firmei americane PHEONIX, ne-a fost desluşit de către cei cărora le pasă de viitorul acestui judeţ din care au dispărut în 10 ani circa 85.000 de locuitori. Păi directorii români din ArcelorMittal au cam toţi nevestele angajate la PHEONIX, iar femeile-director au soţii angajaţi la firma americană. Un exemplu: madam Anca Toader, directorul de achiziţii al fostului combinat, are soţul angajat pe post de şef exact la Pheonix.

Care Pheonix minereşte la suprafaţă, scurmă în Halda de Zgură. Căci aici se găsesc multe tipuri de feroase şi neferoase, de la lentilele din oţel, până la pulberea de fier amestecată cu zgură. Care zgură conţine şi nenumărate neferoase şi alte aliaje scumpe.

Păi cantitatea de zgură estimată a fi în Haldă este de 70 de milioane de metri cubi, iar aproape jumătate din acest volum poate fi metal.

Afacerea aceasta e codată, are circuit închis şi e păzită ştraşnic. Toate firmele (cred că au mai rămas trei) sunt obligate să vândă oţelul şi neferoasele exploatate numai şi numai ArcelorMittal la un preţ impus care este de la 10 până la 15 ori mai mic decât preţul pieţei! Imaginaţi-vă că din demolări, tăieri şi minerit în Haldă rezultă cantităţi de feroase şi neferoase imense, care depăşesc capacitatea de producţie existentă la această oră. Aşa că exporturile sunt masive, cifra de afaceri şi profitul putând fi peste cele rezultate din producţia propriu-zisă. Iată, cei de la Pheonix şi-au achiziţionat separatoare cu benzi magnetice peste care trece zgura, pentru a extrage inclusiv fierul mărunt de calitate „C”.

Tot circuitul cald, tăia şi demolat

După cum spuneam, patronatul şi administraţia ArcelorMittal a dispus să fie tăiat şi demolat tot circuitul cald. Intenţia lor, strategia … e să rămână doar cu un furnal şi cu circuitul rece. Căci, oricum, ce-au dat pe Sidex, mai puţin decât pe Zinedine Zidane, au recuperat şi şi-au scos din plin numai din stocurile de materii prime, materiale şi produse finite existente la data privatizării. Imaginati-vă câte facturi neîncasate existau în circuit, în ţară şi în lume! Imaginaţi-vă că toate firmele către care combinatul avea datorii la acea dată au fost chemate de indieni la negocieri cărora li s-a impus din start să înceeapă discuțiile de la 50% din valoarea facturilor pentru servicii or materiale.

Pierderi de 20 milioane de euro…

În ediţia trecută v-am spus cum a „justificat” Ribo Bruno pierderea din anul 2012, şi am demonstrat că în nici un caz din cauză că nu au primit energie electrică ieftină. Lucrurile se desluşesc altfel şi sigur au legătură cu partea secretizată a anexelor din contractul de privatizare a Sidex, privatizare dispusă de Adrian Năstase în parteneriat cu Tony Blayer.

Aşadar, se pare că, în cazul unor pierderi înregistrate timp de trei ani consecutivi, patronatul companiei poate face CONCEDIERI COLECTIVE, FĂRĂ SĂ FIE OBLIGAT LA PLĂŢI COMPENSATORII…

Şi v-am spus că decizia luată în urma unor analize temeinice în interior, dar luând în calcul şi perioada post-criză, care sigur va fi lungă, grea şi cu consecinţe ireversibile, e aceea că până în 2015, din 8000 de salariaţi, câţi mai sunt acum, SĂ MAI RĂMÂNĂ DOAR 2000 de angajaţi.

Noapte bună, laşilor, mai ales pe lumina zilei! Iar pentru că aţi suferit şi pentru că aţi devenit NIMIC, nu e atât de grav, CRIMA ESTE CĂ PRIN LAŞĂ COMPLICITATE AŢI DISTRUS VIITORUL COPIILOR ŞI NEPOŢILOR VOŞTRI ÎN ACEST ORAŞ INTRAT DE MULT TIMP ÎN MOARTE CLINICĂ!

Gelu CIORICI 12 - iulie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...