logoImpact EST nr. 899 - 25.01.2022

Sincer, nu am nimic împotrivă. Puteţi să fiţi orice şi să vă păstraţi concepţiile şi modul de trai, puteţi să daţi sfaturi de genul titlului tuturor, în special pe facebook, cum vă place vouă mai mult, dar măcar scrieţi corect gramatical. (Pasul 1 către „femeia care o vrea bărbatu tău”).

„Mi-ai rupt inima, dar tot tu vei suferi mai mult”

În continuare, după ce am învăţat puţină gramatică, vom aduce în prim-plan pubertinele, care, după câte îşi postează pe peretele lor de facebook şi la cât de mult tânjesc după vechi iubiri (ţinând cont că au 13-14 ani, presupunem că ele erau în condeiul iubirii când eu la vârsta lor mă jucam cu ţeava cu cornete), aproape că mi se face mie dor de foştii lor! Practic, fetele de gimnaziu conduc o bătălie aprigă împotriva bărbaţilor, cu bune argumente, de parcă au trecut prin trei divorţuri. La vârsta voastră, nu bărbaţii ar trebui să vă intereseze şi, sincer acum, aţi cam luat-o razna cu suferinţa asta din dragoste, deci eu zic să ne calmăm şi să ne amintim că sunt altele mai importante la vârsta aceasta, cum ar fi să terminăm temele şi la culcare! (Pasul 2)

La liceu, treaba e cam la fel

Ca să fii fată mişto, trebuie să te iei de postările celor mici şi să râzi cu aşa-zisele tale prietene de acestea. Apoi, după ce te-ai inspirat de aici şi ai văzut pe unde sună cam aiurea, te duci acasă, ca orice ”poeată adevărată, şi postezi şi tu ceva asemănător cu ce criticai mai devreme, cu o abundenţă de puncte de suspensie, ca să ştie toată lumea prin ce stare de meditaţie intensă ai trecut. Cu toate acestea, nu de adevărata voastră poezeală vreau să mă iau, ci de ăştia care vă încurajează, ăştia care sunt şi mai proşti ca voi şi vă ridică în slăvi. Credeţi-mă, scrieţi numai în clişee şi cel mai bine e să vă opriţi. Am înţeles că plângeţi după un shawormist şi voi, dar pe mine chiar mă doare să vă mai citesc prostiile şi, mai ales, încurajările cu care sunteţi gratulate. (Pasul 3)

Comunitatea de susţinere a muieretului

Cu toate acestea, cel mai penibil mi se pare ca tu, femeie matură, evntual căsătorită degrabă divorţată, să te apuci de lecturile esenţiale tinereţii ca să recuperezi şi să te apuci de scris şi tu nişte proză. Şi, surprinzător, sunt atât de apreciate femeile acestea când postează ceva despre iubire şi cum ele au fost proaste pe atunci, că acum sunt puternice şi libere şi tot aşa… De ce? Pentru că restul femeilor din această categorie sar cu likeuri, cu aplauze, cu lacrimi, cu comentarii cum că ştiu şi ele prin ce trece autoarea. Practic, se formează o comunitate a muieretului care nu are ce face cu viaţa ei şi care a intrat în criza vârstei, când divorţează şi se apucă de scris ca să devină un exemplu pentru celelalte femei, care aproape că ar evita criza, dacă nu ar fi ele însele cu susţinerea lor prin texte lacrimogene. Vă rog să înfiaţi, mai bine, o pisică. Nu mai divorţaţi, că rămâneţi singure. Nu mai scrieţi, dacă nu aveţi nicio treabă cu scrisul. (Pasul 4)

Nu mai fiţi proaste, doar dacă chiar aşa sunteţi voi!

Vitamina A&C 27 - august - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Patronul: prima viol

În data de 23. 12. 2021, în jurul orei 12,10, ...

Ucraina şi România

Despre acest subiect am început să scriu mai aplicat încă ...

La un pas de război

Criza ucraineană continuă să se adâncească. Rusia a depăşit probabil ...

Dan Dobrea şi-a cun

Frumoasa şi distinsa co-fondatoare a restaurantului THE LIVINGROOM din Galaţi, ...