logoImpact EST nr. 871 - 18.05.2021

Din scrisorile remise redacţiei şi informaţiile transmise pe alte căi de comunicare, având ca subiect cele trei episoade privind corupţia la nivel înalt în ArcelorMittal, am selectat-o pe aceasta, întrucât ni se pare relevantă mai ales în ce priveşte practicile din sistem în a-i proteja pe cei care fură ca în Sidex. Vă reamintim că am scris pe bază de documente cele cinci-şase pagini în Impact-est pentru a demonstra muncitorimii şi patronatului cum un grup infracţional constituit de către directorul Norel Jantea a furat numai pe componenta LINIA VIEŢII, în doi ani de zile, circa 12 milioane de euro. Mai mult, toate echipamentele şi instalaţiile furnizate de firma Viroti Evolution Protect SRL Bucureşti au fost catalogate de către conducerea concernului neconforme cu normele europene în materie de protecţia muncii, totul urmând să fie înlocuit. Aşadar, gaura data combinatului este una dublă!

 În sfârşit, noi aşteptăm o reacţie din partea sindicatelor, care mimează că apără interesele muncitorilor, când de fapt liderii acestora stewardizează în draci pe banii patronatului. Doar atât a reuşit să articuleze unul dintre lideri. Cum că numai din golaniile pe protecţia muncii s-ar fi putul majora salariile muncitorilor cu 50 de euro, nu cu 50 de lei, cât a oferit patronatul. Dar să nu uităm că la manetele ArcelorMittal sunt o gramadă de directoraşi de-formaţi din vremea Sidex, când se fura ca-n codru. De aia acum se fură ca-n Sidex, cum am tot afirmat în ultimele trei ediţii ale Impact-est. Desigur, respectăm anonimatul persoanei căreia îi redăm o parte din scrisoare. (G. C.)

 

Salut  subiectul abordat dar, spre informarea dumneavoastră, vă asigur că cele prezentate nu vor avea vreun ecou, poate să producă ceva valuri dar nu mai mult de atât! Conform politicii companiei din care fac parte (n.r. ArcelorMittal), în astfel de situaţii se procedează la relocarea persoanei în cauză pe acelaşi imens salariu în alt birou/locaţie, astfel încât să nu “respire” în afară cum că la noi ar exista corupţie – Doamne fereşte!! Vă rog să urmăriţi şi acest aspect şi mai ales unde o să-l găsiţi pe onor domnul Jantea peste o vreme…Se poartă de mult şi de toţi favorizarea anumitor furnizori şi în alte zone de achiziţii – de exemplu, urmăriţi firma Doxterm din Galaţi, care cu 2-3 angajati a avut un profit fabulos în 2012 şi 2013- doar din comenzile primite de la departamentul de cumpărări- în speţă de la doamna Tudorache – pentru departamentul de protecţia muncii, în achiziţia obiectelor ce au constituit cadourile pentru “ziua porţilor deschise” 8 iunie, care nici măcar nu au fost inscripţionate cu sigla companiei etc. Sunt multe de spus dar, …vă spun eu!, degeaba. Oricum, încă o dată- vă felicit pentru demersul făcut şi ar fi frumos să se facă cumva să afle mai multă lume din oraş despre aceasta anchetă, poate veţi primi mai multă susţinere media! Să auzim de bine! Voi urmări cu interes articolele dumneavoastră şi vă asigur de respectul meu!

28 - februarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...