logoImpact EST nr. 867 - 21.04.2021

 Se află în faza de înregistrare la judecătorie „ASOCIATIA  PERSOANELOR  FIZICE  ŞI  JURIDICE  PREJUDICIATE  DE GRUPUL  CHELU”. Cine a preluat initiativele? Ne spune purtătoarea de cuvânt a Asociaţiei, una din persoanele din comitetul de initiativă şi totodată acţionar prejudiciat de activitatea infracţionala a Grupului Chelu, Liliana Iancu.

 (urmare din editia trecuta)

Reporter : În vizorul Asociaţiei sunt şi acţionarii cuponari din cadrul SIF-urilor?

Iancu Liliana : Bineînţeles că în vizorul Asociaţiei sunt şi acţionarii SIF-urilor.

Precizăm că fraudele făcute în cadrul SIF-urilor de către Grupul Chelu sunt destul de mari. Ce este demn de reţinut este faptul că acest grup din start a vizat SIF-urile, balta cu peşte fiind uriaşă şi bineînţeles că acestea au devenit o ţintă importantă.

Grupul Chelu a cumpărat pachete importante de acţiuni la SIF-uri, chiar cu mult peste ce permitea legea, şi-a inflitrat oameni în conducere, în cenzorat, în consiliile acţionariatului şi au trecut la ,,treabă’’.

Se poate spune că a existat o adevărată cârdăşie între membrii grupului infiltraţi în conducerile unor societăţi comerciale căzute victimă a acestui grup mafiot şi conducerile  anumitor SIF-uri, prin efectuarea unor tranzacţii care au prejudiciat SIF-urile şi au favorizat pe Chelu Cătălin, fiind vorba de tranzacţii ilicite de milioane de euro. Toate aceste aspecte vizînd SIF-urile vor fi făcute publice şi se vor sesiza organele abilitate împotriva conducerilor SIF-urilor implicate în aceste tranzacţii frauduloase, vădit păgubitoare pentru acţionariatul SIF.

 Reporter: Ce mesaj le transmiteţi sutelor de mii de acţionari cuponari care au căzut victime Grupului Chelu şi nu numai ?

Iancu Liliana : Țin să le transmit tuturor acţionarilor cuponari din cadrul societăţilor comerciale că “ASOCIAȚIA  PERSOANELOR  FIZICE  SI  JURIDICE  PREJUDICIATE  DE GRUPUL  CHELU” va încerca să pună capăt jafului uriaş făcut de Grupul Chelu. În foarte scurt timp va fi funcţional site-ul Asociaţiei, site prin care vom informa ce fraude s-au comis, cine sunt persoanele implicate, ce măsuri de sesizare a tuturor organelor abilitate se vor face.

Menirea acestui site este şi acela de a lua la cunostinţă toţi acţionarii şi nu numai, despre fraudele Grupului, grup care s-a bazat îndeosebi pe complicităţi şi şantaj. Doar presa a mai încercat să facă ceva pentru impulsionarea luptei împotriva fraudelor Grupului Chelu. Vom sesiza chiar Primul Ministru şi  Preşedintele României, având în vedere fraudele uriaşe făcute de cel mai mare Grup infracţional care a existat vreodată în ţară, grup responsabil de fraude greu de imaginat pentru cei neavizaţi, atât prin amploarea lor cât şi prin diversitatea lor. Se poate lejer vorbi că sunt situaţii efectiv de subminare a economiei naţionale. Când foste unităţi economice de renume sunt devalizate, sunt daţi afară zeci de mii de oameni doar din considerente de ,,FURTIŞAG’’, când numărul salariaţilor rămaşi pe drumuri reprezintă cam jumătate din populaţia activă a unui oraş (a se vedea tragedia de la Sircovtex SA Siret, fabrica de covoare din oraşul Siret, judeţ Suceava, fabrica devalizată de Grupul Chelu la minut, fabrică în care munceau în anul 1999 cam 2.000 de angajaţi dintr-o populaţie totală de 6.400 de oameni), deja realizăm că avem de a face cu un impact social devastator al acestui Grup. Rând pe rând au căzut pradă acestui Grup rapace societăţi emblematice din ţară, sau care erau speranţa unui loc de muncă în anumite oraşe. Exemplificăm cu Mecanica Roteş Tîrgovişte, Scule şi Accesorii Mecanice Sf. Gheorghe, fabrica de mobilă Alprom SA Piteşti, Rostramo SA Tg. Jiu, Cora Tg. Mureş SA, Saco SA Slobozia şi lista poate continua cu enorm de multe exemple. Cert este că fraudele au fost uriaşe,impactul social de asemenea, dar am asistat la o pasivitate inadmisibilă din partea organismelor statului. Oare de ce? Mai grav este faptul că diverse structuri locale din numeroase judeţe au cunoscut aceste fraude, le-au cercetat şi le-au răscercetat ani buni, fără a lua vreo masură.

Vom face dezvăluiri despre personaje importante din diverse structuri care au acoperit ani buni aceste fraude, personaje chiar din structura centrală DIICOT.

De reţinut este faptul că moartea lui Cătălin Chelu nu a făcut decât să dezlănţuie o luptă feroce între membrii Grupului, care au ajuns să se sfâşie între ei ca hienele, scăpaţi de sub orice control.

Apar informaţii că s-a declanşat un adevarat festin de furtişaguri, fiecare fură cât poate, scapă cine poate, cert este că ei între ei nu se pot reclama şi ca atare a început măcelul.

Speranţa noastră este că dacă ne vom constitui şi noi într-un grup organizat, vom reuşi să punem stavilă fraudelor Grupului Chelu şi cei vinovaţi să răspundă pentru uriaşele furtişaguri. În final, reţineţi adresa de email : stopfraudegrupchelu.@gmail.com . Aduceţi-ne la cunoştinţă date, informaţii, despre ce fraude aveţi cunoştintă, cum aţi fost prejudiciaţi, cu ce problemă vă confruntaţi în relaţia cu acest Grup infracţional. Indicaţi-ne, numele şi prenumele, firma la care consideraţi că aţi fost întrun fel sau altul păcăliţi de activitatea Grupului, din ce oraş, judeţ, dacă sunteţi acţionar sau salariat, furnizaţi orice informaţii deţineţi şi consideraţi că sunt folositoare.

Fi-ţi sigur că vor fi preluate, prelucrate şi vom lua măsurile ce se impun.

S.V. 11 - septembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

A.G.A. Ordinară de

Conducerea SC Transtec SA Tecuci, cu sediul în Tecuci, judeţ ...

Mogulul cu greutate

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou ...

În UE se fură înt

De aia Parchetul Anticorupţie al Uniunii Europene (PAUE) trebuie să-şi ...