logoImpact EST nr. 870 - 12.05.2021

Non-profit la non-profit trage! Că doară BOR şi subsidiarele sale sunt entităţi care din punct de vedere economico-financiar au un astfel de statut. O ştire de ultimă oră se referă la veniturile realizate în anul financiar 2014 de către Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, din care Arhiepiscopia „Dunării de Jos” nu face parte. MMB este organizată sub forma unei fundaţii non-profit, adică unde profitul nu se impozitează ci poartă obligaţia de a fi redistribuit în bugetul anului următor. Aşadar, veniturile obţinute din administrarea hotelurilor, pensiunilor, terenurilor, centrelor de colportaj bisericesc şi pelerinaj, dar şi din cele peste 10.000 de hectare de păduri au adus venituri Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei de 53,6 milioane de RON, ceea ce o plasează pe locul unul în topul cifrei de afaceri a fundaţiilor. Cheltuielile raportate au fost de 46,6 milioane de RON (peste 10 milioane de euro!), excedentul rezultat fiind de şapte milioane de RON. Acest excedent este cheltuit în totalitate pe activităţi filantropice, declară oficialii MMB, statul acordând această facilitate de a nu impozita profitul BOR.

Capitalurile totale ale celei mai bogate mitropolii din BOR se cifrează la 121 milioane de RON, ceea ce reprezintă peste 27 milioane de euro!

Cifrele vehiculate de Adevărul, care a citat din rapoartele depuse de MMB la Ministerul Finanţelor, au fost confirmate.

Doar oamenii sunt săraci în această ţară bogată. Şi ei reprezintă cam 75% din populaţia aceasta creştin-ortodoxă, ecumenică şi cu mai multă frică de salariaţii bisericii decât de Dumnezeu, Tatăl şi Fiul.

ADJ 25 - septembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...