logoImpact EST nr. 893 - 27.11.2021

ioh vs pÎn Galaţi totul i-a ieşit pesedeului şi lui Victor Ponta cam ca în tot vechiul regat, excepţie făcând Timişul şi Aradul. Gheorghe Saghian, preşedintele executiv al pesede dar şi coordonator al campaniei electorale pentru candidatul acestui partid, i-a zdrobit pe toţi marii pitici pitiţi în politică. Dacă ar avea ruşine, un Victor Paul Dobre şi un Doruleţ Resmeriţă ar trebui să plece şi să tacă pentru totdeauna în ce priveşte strategiile politice. Mă, întrebaţi-l pe Saghian cât a dormit în ultima lună de zile şi cât are de gând să doarmă în următoarele două săptămâni! Luni, pe 3 noiembrie, la primă oră, omul acesta ştia cu precizie tot ce s-a întâmplat la alegerile din judeţul Galaţi, cum nici BEJ-ul şi BEC-ul încă nu ştiau, darămite voit toţi cei de dreapta.

Generalul Saghian şi armata sa din pesede a umilit întreaga dreaptă în 62 de localităţi din 65. Doar la Oancea a pierdut pesedeul la scor mare. A mai încasat-o Saghian la Lieşti cu o diferenţă de câteva voturi şi la Matca, cu 91 de voturi peste. Iar asta nu se datorează liderilor partidelor de dreapta, ci faptului că atât Matca, cât şi Lieştiul sunt comune mari cu peste 10.000 de locuitori, cu oameni bogaţi prin muncă asiduă, nu prin vorbe.

Iată şi câteva cifre pe care le-am primit luni dimineaţa: în judeţul Galaţi din 522.709 locuitori cu drept de vot s-au prezentat la urne 254.428 de inşi, adică 50,1%. Dintre aceştia, 122.426, adică 48,12% au votat cu Victor Ponta, iar 63.542 de alegători au votat cu Klaus Iohannis, ca procent însemnând 24,97%. Următorii clasaţi au fost Călin Popescu Tăriceanu, cu 5,97% şi Elena Udrea cu 5,12%. Adunând stânga cu dreapta liberală Tăriceanu, rezultă un procent de circa 54%, judeţul Galaţi putându-se mândri că este Republicuţă pesedisto-pontistă.

O Românie divizată compact

Dar parcă mai puţin contează rezultatele votului în Republicuţa Galaţi, întrucât acestea erau previzibile, atâta cât ai o dreaptă slabă şi pe deasupra şi divizată în patru. Spargerea pedeleului şi a peneleului şi apariţia a patru candidaţi pe dreapta, în loc de unul, nu puteau duce decât spre un dezastru în alegeri pentru România şi pentru dreapta, dezastru care va fi confirmat şi pe 16 noiembrie, aşa cum am demonstrat şi în analiza de săptămâna trecută. Am putut observa cu toţii câţi liberali şi câţi pedelişti nu-l vor şi nu-l vor voi pe Iohannis. De aia spun că nu este cazul ca politrucii de dreapta să-şi facă iluzii aritmetice. Voturile Elenei Udrea, ale lui Tăriceanu şi ale Monicăi Macovei nu se vor duce compact la Iohannis, în turul doi. Şi spun şi Tăriceanu din cauză că mulţi care l-au votat pe acesta nu se vor mai prezenta la vot în turul doi, din cauză că acesta le va cere să voteze cu Ponta.

Prostiile oamenilor politici ca Băsescu, Antonescu, Udrea, Blaga, Macovei şi Iohannis au dus la o divizare compactă a României.

tabel1 Întâi avem o Românie înconjurată de români dintotdeauna, şi o Românie fugită de Acasă de sărăcie şi nevoie la muncă în Occident. Ei, românii acelei Românii au vrut să voteze negativ, adică împotriva lui Viorel Ponta şi a pesedeului, dar nu au fost lăsaţi prin mimarea unei dezorganizări perfecte. Sigur că va fi altfel pe 16 noiembrie, dar eu cred că jumătate dintre acei români care au vrut să voteze pe 2 noiembrie sunt prea scârbiţi să-şi piardă încă o zi venind de la sute de kilometri pentru a vota. Dar Ponta este prevăzător şi i-a luat aliaţi cam pe toţi perdanţii, singurii rămaşi (încă) deoparte fiind, desigur, Iohannis, Udrea şi Macovei. Dar la fel de deoparte stau şi un Crin Antonescu şi un Traian Băsescu, ei putând fi decisivi în echilibrarea forţelor. Dar nu ştim ce interese au. Poate Băsescu vrea să fie premierul lui Ponta, dacă al lui Iohannis nu prea poate. Dar Ponta poate să facă o figură care să strice complet un echilibru fragil: să-i propună lui Crin Antonescu postul de premier şi să defileze în aceste două săptămâni cu el întru refacerea adevăratului USL, nu al acestuia de mâna a doua. Şi are timp să-i ia capul după aceia oricui îi promite şi îi dă funcţii, majoritatea parlamentară permiţându-i să facă orice.

Dar acestea sunt scenarii posibile, probabile, România fiind deja DIVIZATĂ COMPACT.

Cum vor juca Băsescu şi Antonescu?

tabel4Vedeţi, Antonescu sigur nu va face pasul spre Iohannis, pentru că în orgoliul său îl consideră un Brutus pe care cu mâna lui l-a adus în politică, în loc să vadă că peneliştii l-au trădat la biroul permanent şi la congres, chestiuni care, desigur, i-au fost pe plac lui Iohannis. Ce ar voi Băsescu, este simplu de aflat. Dar Iohannis nu-l poate numi premier din cauză că nu va ajunge preşedintele României, ci doar al Transilvaniei şi al diasporei. Iar Iohannis are nevoie de mai mult decât îi poate da întreg pedeleul prin Udrea şi tineretul plus intelectualitatea care au votat cu Monica Macovei. De fapt aceştia vor prefera să o facă pe scârbiţii, pe profund dezamăgiţii, decât să meargă la vot în turul doi. Oricum am suci noi calculele, nu putem scăpa de o evidenţă care ne dă fiori. O ROMÂNIE DIVIZATĂ COMPACT. De aici încolo se va vorbi de o zonă prosperă, cu oameni spălaţi, formată din Transilvania şi judeţele Timiş şi Arad şi de o zonă săracă, populată de leneşi, proşti şi puturoşi, care se întinde din zona Banatului (cu excepţia celor două judeţe) până în nordul Bucovinei, cu Dobrogea cu tot. Iar de aici până la a bâzâi, inspiraţi de secuime, că nu mai vor să cotizeze pentru sărăcimea leneşă din vechiul regat, nu mai e mult. Iar toată această zonă fără drumuri şi fără aeroporturi va fi tot mai ocolită de către potenţialii investitori care au proferat oraşele frumoase şi civilizate din Transilvania, precum şi pe cele dintr-o parte însemnată a Banatului. Şi parcă văd că regionalizarea va fi făcută prin voinţa maselor, dacă cea politică a făcut-o doar pe hârtie şi cu gura.

Acum este nevoie de vocile şi atitudinea liderilor politici şi ieşirea în public a celor din lumea culturală şi din societatea civilă.

Strategiile de rumeguş ale lui Iohannis

tabel2Este clar că cei din stafful lui Iohannis, un Blaga, un Predoiu, că liberalii, gen strategul Victor Dobre, s-au pitulat şi l-au susţinut&votat pe Tăriceanu, să-şi adune şi limpezească minţile. Iată că un strateg şi-un organizator ca Liviu Dragnea le-a înnodat şireturile celor din dreapta ori de câte ori a vrut. Să nu uite alde liderilă de dreapta ce a însemnat taifunul OUG 55, prin care au migrat la pesede şi unepere circa 400 de primari din toată România. Aia strategie, de au cam tăcut şi UE şi SUA, mica mârâială a câtorva ambasadori fiind una formală şi atât. În timp ce ăia din echipa lui Iohannis l-au plimbat în precampanie şi în campanie ca pe un buştean până l-au făcut rumeguş încă din turul unu. Ce strategie la ei! Cum, mă, să-l duci pe Iohannis în mitinguri de susţinere prin zona Timişului şi Aradului şi prin zona Transilvaniei, la Cluj? E clar că vă plac doar aplaudacii gata lămuriţi, nu dezbaterile şi confruntările. De ce mari oraşe precum Craiova, Constanţa, Ploieşti, Chişinău, Galaţi, de unde puteau veni câteva milioane de voturi, au fost evitate? O fi Iohannis un vorbitor lent, greoi şi puţin, dar nici nu trebuie să vorbească mai mult de 10-15 minute. Este suficient cât să devii ştire de presă şi să spui maselor ce vor să audă: lege şi ordine, locuri de muncă şi locuinţe pentru tineri, aşezare a instituţiilor încât să fie funcţionale şi respectate, o bună şi eficientă mediere a Puterilor în stat … Sunt chestiuni care nu costă bani, ci este nevoie doar de un Preşedinte prestigios, serios, aşezat, intransigent, cu onorabilitate încât omologii săi din lume să-i răspundă la telefon. Iar lui Iohannis exact aceste calităţi de lider, necesar acum României, nu-i lipsesc.

Pe voi, jmekerii din stafful lui va dus mintea doar să-l aburiţi, să-l aiuriţi cu politicianisme pe care structura lui riguroasă nu le poate admite şi asimila. Repet, l-aţi plimbat ca pe un buştean prin gater încât devine aproape imposibil de refăcut deferenţa de peste zece procente dintre el şi Ponta.

Dar o mare vină au un Antonescu, cel autodispărut din excelentul prim-plan de care se bucura, şi un Băsescu, cel care a preferat să-şi transfere capitalul unei mândre ca Elena Udrea, care şi dacă ar fi candidat singură n-ar fi ieşit preşedinte, sindromul Elena Ceauşescu fiind încă activ şi-n următorii zece ani. Dacă cei doi au bărbăţie, pot repara răul făcut românilor şi României prin acest uriaş dezechilibru de forţe care s-a creat şi este pe cale să se definitiveze pe 16 noiembrie pentru următorii 10 ani. Căci veţi vedea, pentru mimarea democraţiei, Ponta şi PSD vor fi nevoiţi să creeze o dreaptă, o Opoziţie funcţionale, nu înţesate de orgolii fără acoperire, de trădare şi minciună, dominate de personaje lipsite de caracter.

tabel3Nota de plată se va contabiliza până în 2024. Dar va fi deja prea târziu şi o vom plăti cu viaţa şi demnitatea copiilor noştri, băi, majoritarilor inconştienţi ce sunteţi!

Gelu CIORICI-ŞIPOTE 7 - noiembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Doi judecători ai C

Justiţiabilul Ion Banu este de zeci de ani într-o bătălie ...

Ex-deputatul gălă

Implicat într-un dosar de corupţie, alături de prim-procurorul gălăţean Roşca ...

Guvernul Ciucă ia

Eficientizarea companiei TAROM, continuarea procesului de modernizare a infrastructurii aeroportuare ...

Având şapca lui Le

Dacă intraţi pe siteul Impact-est şi daţi căutare, sus ...