logoImpact EST nr. 860 - 03.03.2021

Da, oameni buni, s-au dus trei ani ca vântul şi ca gândul, iar la noi în Republicuţă ca şi cum nici nu au fost, dacă ne uităm în urmă şi constatăm că de fapt am rămas împietriţi şi nu s-a realizat NIMIC, ba chiar din contra. Aşa că, în continuare, vom asista la pregătirea armamentului din dotare, minciuni, promisiuni deşarte, manipulări, selectarea politrucilor pupincurişti şi sinecurişti în a candida. Ce mai, începe bâlciul! Adevărul este că peste câteva luni, partidele trebuie musai să scoată la bătaie, să prezinte populimii votante de aiurea, pozele cu mutrişoarele lor tâmpe, cu zâmbete dezvelind efectele produse de pastele de dinţi ce înălbesc şi curăţă până şi creierul candidaţilor. Începe bâlciul deşertăciunilor, de pupat „piaţa independenţei”, a întrebărilor majorităţii turmentate gen „neicusorule, carevasăzică, eu cu cine votez?”

La noi în Republicuţă este clar ca de fiecare dată că bătălia se va da între PSD&Coop şi PNL, că va fi pe viaţă şi pe moarte şi că de fapt electoratul prostit nu poate alege în democraţia aceasta originală decât între unii sau alţii de pe listele ce vor cuprinde în mare aceleaşi matracuce sau, mai pe şleau, hoţi pe care îi rotim din patru în patru ani, uitând că de fapt acum patru ani, pe cei care îi aducem la putere azi, au pierdut pentru hoţie, neputinţă, prostie etc. În viziunea majorităţii populimii votante, alternanţa la putere înseamnă de fapt schimbarea precum în versurile cântate de Socaciu „ăştia hoţi, ăia hoţi, mama lor la toţi”. A, da, există leac în a schimba lucrurile din temelii, care par fără remediu, ce a cuprins ţărişoara noastră, transformată în a fi captivă în mâna grupurilor de interese politico-economice ce gangrenează toate domeniile de activitate. Una din soluţii deja a fost aprobată în noul Cod Electoral şi care odată aplicată va schimba radical politicul, prin posibilitatea de înfiinţare a unor partide locale, regionale, cu puternic caracter asociativ, de tip profesional sau civic, ce pot veni mai apoi cu candidaţi independenţi, tehnocraţi, intelectuali de marcă, personalităţi, reprezentanţi ai societăţii civile, care altfel nu au loc pe listele partidelor actuale. Ori o astfel de posibilitate va trebui exploatată la maximum pentru debarasarea şi debalansarea mediului politic românesc ce trebuie curăţat şi detoxifiat.

Iar a doua soluţie, aflată în fază înaintată spre aprobare şi agreată de cine trebuie şi răspunde de întărirea democraţiei din această ţară şi care va avea un aport consistent la schimbarea actorilor politici ce căpuşează ţara de douăzeci şi cinci de ani, îl reprezintă VOTUL OBLIGATORIU. În noul text de lege (depus spre aprobare) se prevede obligativitatea de a vota a tuturor cetăţenilor între 18 şi 80 de ani, iar neexercitarea dreptului fundamental se va pedepsi cu amendă fixă de 1000 lei. Ei, oameni buni, în aceste condiţii vor ieşi la vot cei care de regulă nu votează din 89 încoace, adică cei cu carte mai multă, cei tineri, cei din devenirea clasa de mijloc, aflată încă în devenire, profesorii, medicii, funcţionarii. Adică, aproape 50% din cei ce au drept de vot, care la adăpostul nepăsării, a statusului social, a unei bunăstări sociale relative, nici în cur nu-i doare, lăsând să hotărască soarta ţării, gloata de activişti aserviţi, pensionarii, telenovelistele, boschetarii şi, în general, „clasa” de asistaţi sociali ai României, ce lesne sunt manipulaţi şi cumpăraţi.

În atare condiţii, prin aplicarea celor două soluţii, avem convingerea alături de iniţiatori, că alegerile de anul viitor nu pot fi decât benefice, aducând SCHIMBAREA mult dorită şi aşteptată, atât de necesară pentru însănătoşirea mediului politic şi implicit a României.

Renaşte speranţa, se vede luminiţa de la capătul tunelului, chiar avem ocazia oameni buni şi dragi cititori să scăpăm de această clasă post-decembristă, majoritar coruptă şi antinaţională.

Analistul de serviciu 7 - iunie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Stângă este un acc

Încet, încet, lumea lui Stângă şi a camarilei juvenile care ...

Comat SA Galaţi, ve

Suspansul privind sentinţa ce se va pronunţa de Tribunalul Galaţi ...

Un alt avocat gălă

Avocatul Deleanu Mihai face parte din Baroul Galaţi de prin ...