logoImpact EST nr. 876 - 19.06.2021

alaNici n-a apucat să se termine cu pomenirile conform datinilor străbune pentru răposatul Cătălin Chelu că a şi început bătălia pe averea defunctului. Când laşi în urmă o avere atât de mare, chit că ea e plină de încurcături încâlcite şi cei care vor să se înfrupte din ea sunt mulţi. Deşi la prima vedere părea că n-ar fi chiar aşa mare lucru în ce priveşte împărţeala averii defunctului Chelu, acest fapt se dovedeşte a fi mult mai greu de realizat. Deh, când laşi 10(zece) copii în urmă şi vreo 5(cinci) neveste, e adevărat nelegitime, împărţeala deja este grea. Din grea, a devenit foarte grea, căci Cătălin, pe vremea când nu prea avea de gând să lase progenituri în urmă, cam prin 1998-1999, a făcut un testament prin care îi lăsa mamei, Doina Rămar o mare parte din avere. Numai că la vremea respectivă averea nu era nici pe departe la nivelul anului 2014 şi nici nu avea 10 copii cu cinci femei.

Dacă tot este ceva de împărţit, şi este berechet, s-au şi constituit ad-hoc taberele. Ce e de reţinut este faptul că soţioarele lui nelegitime, nu s-au arătat la prima vedere că ar dori să se implice în mod făţiş la împărţeala averii în numele copiilor

Mai puţin una, moldoveanca de la Căuşeni, frumuşica blondă, Ala Procopenco (foto), cea care i-a oferit cu multă dărnicie trei copii lui Cătălin, şi care a început să-şi arate colţii. Şi cum spune proverbul, “cei din urmă vor fi cei dintâi”, cam aşa s-a întîmplat după cum vă vom arăta în cele ce urmează.

Iată cine sunt protagoniştii împărţelii iniţiale: DOINA RÂMAR (mama) şi 10 copii (de la cinci mame). Primele patru mămici, discrete din fire, nu au ieşit niciodată la rampă, fiind cunoscute ca femei cu mult bun simţ, au lăsat-o pe bunica Doina să se ocupe de împărţirea legală a moştenirii, ştiind că aceasta va îngriji ca imperiul să ajungă pentru toţi nepoţii. N-a fost să fie aşa. Cea de-a cincea soţioara, Ala, căuşeanca de peste Prut, despre care vorbirăm înainte, fericita beneficiară a trei moştenitori, fostă mâţă blândă până mai ieri, altfel văzu treaba aşa că a ieşit din tranşee la luptă, mârâind chiar la Mama Doina. Şi ce luptă! Pe viaţă şi…nu pe moarte, ci pe bani mulţi, chiar foarte mulţi şi multe altele.

Aşa cum am mai zis, în ce priveşte împărţeala, toate celelalte mămici au lăsat-o pe bunica Doina să se ocupe de cele legale. Deodată s-a stârnit furtuna pe avere, furtună izbucnită de peste Prut, şi care o purta în braţe pe Ala moldoveanca răzvrătită. Şi aşa a început:

Bătălia celor dou blonde!

La o aşa confruntare, apărută ca din senin, nu poţi pleca singur. Fiecare dintre cele două combatante şi-au găsit susţinători, sfătuitori, mai mult sau mai puţin interesaţi, dar se pare că toţi sunt foarte interesaţi, iar unii chiar interesanţi. Ala, mai tânără şi naivă şi-a găsit rapid un susţinător, mai bine zis sfetnic, pe care nici nu l-a căutat prea mult, că-l găsise înainte de moartea lui Cătălin! Consilierul ei nu este altul decât Fanny, cum îl dezmiardă, un anume Ştefan, personaj de poveste al Galaţiului implicat în multe rele financiare.

Bunica Doina, n-a pregetat, însă, să intre în luptă pentru nepoţi cu nărăvaşa moldoveancă. Dar, Mama Doina, fiind trecută binişor la vîrsta treia, o nucă tare la viaţa ei, devenită veşnic tare, a arătat că, totuşi, nu mai are viteză de reacţie ca-n anii trecuţi. Şi-a atras şi ea în luptă pe cine a apucat dintre cei ce roiau în jurul ei. Caşcavalul fiind mare, înghesuiala a fost şi este pe măsură. Rapid în preajma ei s-a lipit un Trio cântător de belea, nu Trio Do-re-mi, ci Trio-ul şpăgii, arhicunoscut în Grupul Chelu, format din o “luminiţă” (Ţîru Luminiţa), o “brînză” (Brânză Cristina) şi-o “lupoaică” veşnic înfometată (Lupu Florentina). Nu se putea să lipsească o Lenuţă (Luca Lenuţa) şi, cel mai important, un consilier bun la toate cele, fost candidat la parlament, Balâc Gheorghe, cunoscut de toţi ca “nea Gică”. Cum Luminiţa aleasă nu este în nici un caz “luminiţa” de la capătul tunelului, ci mai degrabă de la…capătul banilor, când “Brânza” deja cam miroase spre pute, cu o Lupoaică nărăvită la fripturi alese fin şi la alte bunătăţiuri …financiare, cu o Lenuţă fostă specialistă în fire, fibre şi alte şforării, momentan în prag de pensionare, şi în final cu un consilier şi el la vîrsta a treia, uşor obosit, era previzibil din start Doina va cam pierde chiar …startul!

Dar despre trioul nostru, devenit între timp un cvartet de suflători la urechea bunicii, încolăcit ca un şarpe veninos în jurul acesteia, vom mai vorbi. Vrând, nevrând, Doina Râmar, ca reprezentantă a nepoţilor, a rămas singură în lupta cu năbădăioasa Ala, transformată brusc, peste noapte, din mieluţă, în hienă moldovenească. Cuplul adhoc constituit începe să se desprindă în cuceritor al imperiului, în dauna celorlalţi moştenitori.

Ala şi Ştefan fură startul şi dau o lovitură de graţie

Ala a ajuns printrun concurs de împrejurări, fericit pentru ea, administrator al SA-urilor gălăţene ce deţin grosul banilor şi activelor imperiului Chelu, societăţi implicate în manopere frauduloase de devalizare a unor societăţi în care este implicat Grupul Chelu. Consiliată nonstop de bunul samaritean Ştefan, basarabeanca, după cîteva contre verbale şi şicanări cu mama soacră, iese în vara aceasta brusc la atac şi dă o mare lovitură bunicii Doina, care încă era în stadiul jocului de glezne. Marea lovitură o dă, nu oriunde, ci taman la Perla Imperiului Chelu, respectiv la SC Electroargeş SA din Curtea de Argeş.

Iată startul: tun de 2.762.625 euro!

Cum necum, Ala a reuşit ca anul acesta, în decurs de doar trei luni fix, respectiv între 19 mai-19 august, să vândă peste 25 milioane de acţiuni în valoare de 2.762.625 euro. Că erau un pic şi sub sechestru acţiunile SA-urilor, a fost mai puţin important pentru ea. De unde a avut banii cumpărătorul şi dacă i-a şi primit blonda de la Căuşeni, asta este altă problemă asupra căreia vom reveni cu detalii, dacă vom elucida misterul. Şi cred că-l vom elucida.

Ştefan şi-a Tras Lozul cel mare !

Fericitul câştigător al acestor acţiuni nu este nimeni altul decât sfătuitorul de nădejde al blondei, concubinul acesteia, zice lumea, Ştefan, dar nu Cel Mare, ci doar Constantin. Respectivul e cunoscut din scandalul complexului de vile de la Vânători, cel care prin firma Mailoo Construct SRL Galaţi a dat o ţacă de ţinut minte toată viaţa, mai multor gălăţeni, promiţîndu-le vile de lux la cheie şi care în final nu s-au ales nici măcar cu… cheia. Scenariu cu transferul acţiunilor s-a făcut printro firmă înfiinţată de “Fanny” la minut, unde în altă parte decît în capitală, respectiv SC Constantin Relative Investements SRL Bucureşti, firmă ce s-a văzut deţinătoarea peste noapte a unui mizilic de 25.599.543 acţiuni, respectiv 31,76% din capitalul Electroargeş. Deşi la prima vedere ar părea că este doar un buf serios realizat printrun concurs de împrejurări de (prea)fericitul Ştefan, se pare că implicaţiile sunt fabuloase.

De ce? Simplu! Firma Electroargeş este la rândul ei acţionară la alte firme importante, care la rândul său sunt acţionare la alte societăţi şi din aproape în aproape realizăm implicaţiile tranzacţiei în Grupul de firme Chelu. Per total, deţinerile SC Electroargeş la cele 21 firme în care este implicată sunt de 85.084.657 acţiuni în valoare de 17.600.312lei ( 3.911.180 euro). Fix, ca-n bilanţ! Concluzia ? Nici n-a visat vreodată Fanny al nostru cât de darnic a fost Ăl de sus cu el.

Ala este pe …..valuri !

Şi ca să fie tacîmul complet, Ala noastră, luată de val si valuri, a mai vândut în acest an pachete importante de acţiuni la alte două societăţi ale Imperiului. Blonda năstruşnică şi înamorată, în naivitatea ei se pare că habar n-are în ce morişcă a banilor a intrat, riscând să-şi lase copii, şi nu numai pe ai ei, un pic cu fundul gol. Se pare că mirosul banilor mulţi i-a luat minţile de-a binelea moldovencei. Cătălin cel cu arici la toate buzunarele, nici nu ar fi visat vreodată că o mare parte din averea ce-a strâns în toţi anii cei din urmă este pe calea pierzaniei. Probabil că dacă ar fi ştiut ce va urma să fie, n-ar mai fi strâns-o în braţe, ci de gât, şi nu cu drăgălăşenie.

Cu detalii năucitoare din culisele tranzacţiilor, despre ce bani şi ce personaje sunt în spatele lor, în numărul următor.

Va urma

 

ASOCIATIA PERSOANELOR FIZICE ŞI JURIDICE PREJUDICIATE DE GRUPUL CHELU 25 - septembrie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Încă o ultimă or

Din Galaţi, oraşul cu cea mai multă apă, pentru profit ...

Ultima oră: Ploi to

Formarea ciclonului din Marea Neagră a fost filmată din satelit. ...

Susanul lui Rodeanu

Avem o ştire de... penultima oră, doamnelor şi domnilor! Ea ...

Ghetoul de la Viaduc

Documentarea care stă la baza acestui reportaj a fost realizată ...