logoImpact EST nr. 875 - 15.06.2021
Din motive judiciare, suspendam aparitia tiparita a Impact-est, incepand de saptamana viitoare (joi, 17 iunie). Cand va fi posibila reluarea acesteia, va vom anunta pe site-ul https://www.impact-est.ro (Redactor-sef Gelu CIORICI)

La Liești se fac nunți de sute de mii de euro, chiar dacă la Curtea regelui Cioabă e doliu, și asta trebuie s-o vadă lumea; la curtea regală Cioabă e doliu, dar reafirmarea unei alianțe mondiale a țiganilor  trebuie scoasă pe televizoare, deci avem în direct pe voievodul țiganilor din Ungaria; apare la fix regele internaţional al tuturor romilor creştini de pretutindeni, Dan Stănescu, și fiul lui, Ionuț Stănescu, sigur, în direct de la Curtea Regală din Costești. Eee, nu se putea să lipsească la apel „împăratul” Iulian, al romilor de pretutindeni, băgat în spital pe chestii socoteli grele – s-a  supărat că Stănescu nu i-a dat cele o sută de mahmudele de aur promise ca să vină la Costeşti, cam 2 miliarde şi jumătate de lei, sigur, răsplata pentru mobilizarea romilor căldărari aduși/plătiți cu 50 lei ca să aducă cu ei ceva recunoaștere; e momentul de climax al țigănelii românești, deci tre să apară o ceată de romi țigani furioși, care cer ca singurul rege al acestei țigăneli naționale să fie regele Bășescu.. Ce e aici ? Doar o țigăneală românească sau e chiar țigănia pe care o pregătesc marii masoni ai Ocultelor, care vor ca România să fie Țara țiganilor. Păi, nu se numește țara- România și țiganii nu se numesc –  cu prioritate – romi?

 

Țiganii sau romii integrați?
Accesul rromilor la sistemul de sănătate, la justiție, în economie  este liber, nediscriminatoriu. Atunci care este problema atât de des invocată de presa străină naivă, neiformată sau interesată? Integrarea nu este problema statului, ci a individului, a capacității, a dorinței și a mentalității sale. Educație cu sila se poate face numai în penitenciar. Cetățeni ai Europei, rromii au valorificat rapid oportunitatea de a părăsi țara de baștină în care nivelul de trai este sensibil mai scăzut decât în țările de destinație. Atunci când am fost incluși în marea uniune economică și, prin distrugerea sistematică a economiei proprii, am fost transformați în piață de desfacere, Franța, Italia, Marea Britanie au preluat si pasivul, nu numai activul acestei „afaceri”. Aparent și de bun simț, așa ar fi trebuit să fie. Nu e așa. Nu le convin stimabililor europeni cerșetoria și prostituția? Simplu. Să le interzică urgent prin lege. Dar dacă ar face asta pe banii altora? Ar fi ideal. Ei ar trebui însă să priceapă că există țigani urâți si frumoși, educați și inculți, muncitori si leneși, cinstiți și hoți, dar mai ales că majoritatea ROUmânească nu are a-și face reproșuri. Chiar nu văd acești simandicoși europeni că rromii-unii dintre ei- în loc să-și caute un loc de muncă cerșesc, fură sau se prostituează, sau în loc să-și cumpere o locuință, trăiesc in barăci, corturi, rulote? Europenii get beget au însă un plan-țiganii să fie împiși undeva, într-un spațiu al lor, care, fatalitate, este ocupat de niște populații care se numesc români. Romi sau români, tot aia e, nu? Prin februarie, Ponta se duce în Franța, și – la întâlnirea cu prim ministrul francez, ce ne-a fost dat să auzim? Următoarele: Premierul francez, către Ponta: Romii trebuie integraţi „în ţara lor, România”- când veni vorba despre subiectul sensibil de pe agenda franco-română, numit „problema romilor”. Șeful cabinetului francez a declarat: „Am abordat această problemă cu foarte multă sinceritate şi seriozitate. Am constatat că anumite situaţii cu populaţia romă pot pune probleme de convieţuire cu francezii. Franţa trebuie să înainteze Comisiei Europene propuneri în acest sens, pentru incluziunea romilor în propria lor ţară, România”. Coincidență? Vorbe de context? Potriviri de conjunctură? Nu! Premeditare, ca să se știe, pentru toți cei care trebuie să știe.

La rândul lui, Victor Ponta a redescris planul României într-un interviu pentru Les Echos. Mai exact, şeful executivului român susţine că romii din România vor fi integraţi în societate prin angajarea lor în fabricile din România şi includerea copiilor lor în şcoli. N-ar fi trebuit să amendeze Ponta această evidentă manipulare? A făcut/a tăcut ca alți predecesori în stil„prostănac”? Ne prefacem că suntem și noi prostănaci și nu observăm făcătura. Se conturează deocamdată statul paralel țigănesc? Sau planul „România, țara țiganilor”? Care dintre aceste variante vă convine? Niciuna? Răspuns greșit! Una din aceste opțiuni începe să devină concretă. Revenim:Premierul francez Jean-Marc Ayrault, în februarie 2013 : „Franţa trebuie să înainteze Comisiei Europene propuneri în acest sens, pentru incluziunea romilor în propria lor ţară, România”. Mda! Carevasăzică, să mai constatăm niște chestii de altfel bineștiute, dar la care nu vrem să medităm 1. Universitățile şi colegiile din România au locuri speciale pentru rromi, însă minoritarii nu se prea îngrămădesc să le ocupe. Cu alte cuvinte, întrebarea este: „sunt excluși sau se auto-exclud?”. 2. ne căutăm la efecte, sau la cauze? Nu cumva este mai mult decât o eroare, este chiar o greșeală? Ba da. Ce rost are să discuți despre accesul rromilor la studii superioare, când tu n-ai rezolvat problema absolvirii gimnaziului?

 

Dacă e ierarhie și firet de aur, să fie la scop și Patriarhul!

Diversiunea„România-țara țiganilor!” este mult mai amplă. Nebănuită. A trecut deja oceanul, și lovește chiar la înălțimea bisericii ortodoxe, la jenant de Preafericitul Daniel, acoperit cu patrafire cu fire de aur. Cică renumitul veşmânt arhieresc al Patriarhului Daniel, cu fir de aur şi pietre scumpe, i-a indus recent în eroare pe jurnaliştii străini! Cioacă! Goangă! Într-un material care prezenta situaţia grupurilor etnice din România, un reporter CNN l-a prezentat pe Preafericitul drept proaspăt încoronatul rege al ţiganilor. Zice jurnalistul american de la CNN: “Chiar am verificat, cum se cuvine, sunându-i pe corespondenţii din România. I-am întrebat cum arată regele ţiganilor şi toţi ne-au zis că e îmbrăcat în aur şi îi plac construcţiile grandioase. De unde să ştim că imaginile care ne fuseseră furnizate nu erau cu Daniel Cioabă, ci cu Daniel Ciobotea? Totul se potrivea, n-aveam de unde să ştim că e o coincidenţă de nume şi de opulenţă sfidătoare.” “Mă simt profund jignit”, a exclamat Patriarhul. “Dacă jurnaliştii CNN nu pot distinge între tinicheaua aurită pe care o poartă regele romilor şi aurul curat cu care am eu atâta grijă să mă îmbrac întru cinstirea Domnului şi venirea ploii, cine ştie ce alte gafe au mai făcut de-a lungul vremii. Când e gata Catedrala, au s-o prezinte drept palat ţigănesc din Buzescu de Teleorman, doar fiindcă e la fel de mare, urâtă şi plină de turnuleţe?” Ha, ha, ha, ne prefacem noi că râdem! Dar cam mânzește.

Silviu VASILACHE 20 - septembrie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Important

Din motive judiciare, suspendăm apariţia tipărită a Impact-est, începând de ...

Fotbalul – „Oţe

Tot am stat şi ne-am gândit, să scriem, să nu ...

Fostul BJATM, actual

După aproape doi ani de judecare cu firmele administrate de ...