logoImpact EST nr. 870 - 08.05.2021

zimbruCă doară nu administratorul a făcut ceva pentru tine. Ci numai Dumneata, pentru literatură, pentru poezie, dar mai ales pentru Şcoala de Cititori Calificaţi pe care am botezat-o Noduri şi Semne. Era un timp. Şi l-ai respirat cotidian literă pe literatură şi poezie pe poet, iar ele ţi-au luat-o înainte. QUO VADIS, Ion Zimbru, şi ţi-a căzut lumina în brânci. Ai avut cu cine glumi despre eternitatea cu gura plină mereu.

Ne-ai ajutat la vacantarea locului UNU, rămâne-ar mereu aşa, chiar dacă acum, prin tine, îi este adusă atingere şi nu ocupare. Am sânge în dovezi că te iubeşte Limba Română, căreia i-ai devenit liturgic.

Ştiu că EA te-a învăţat pe dinăuntru. Am aflat că scriitorimea a devenit BREASLĂ şi pentru Dumneata. În tinereţea pe care tu o tot continui, ai glumit tragic, mereu, mereu, dară niciodată cu POEZIA. Nici EA cu tine.

Ehei, uite ce-ai făcut, IOANE! Te-au trăit să o vezi şi pe asta! Administratorii îţi dau un premiu pentru întreaga activitate literară. Să nu stai pe socluri mai mult de cât ţin astfel de pe-treceri convenţionale. Te-a luat Poezia pe dinainte, iar ei nu îi poţi fi decât COTIDIAN, căci, uite ce-ai făcut, Ioane!

Sâmbătă, 20 Decembrie, Ano Domini 2014, în Sala „Eminescu” a Bibliotecii Naţionale V.A. Urechia, ora 11.00, poetul Ion Zimbru SE VA ACORDA cu premiul „OMNIA” al Uniunii Scriitorilor din România pentru întreaga activitate literară.

Veniţi, aşadar, să-i luăm lui Ion Zimbru viaţa de la începuturi până în Poezia fără de sfârşit. Care Respirare i-a devenit, şi în citit şi în scris.

UITE CEA-I FĂCUT, IOANE!

Gelu CIORICI - ŞIPOTE 19 - decembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...

Doi bugetari au pus

Prin târgul nostru se zvoneşte că o vânzare de imobil, ...