logoImpact EST nr. 893 - 02.12.2021

Aţi mai auzit ceva de terenurile din jurul Hotelului Faleza, revendicate şi câştigate în instanţă de Familia Jora şi Niculescu? Nu, că n-are chef mafia grupată pe axa primărie-Oficiul de Cadastru. S-au pus pe rol zeci de procese, ale garajiştilor de pe terenurile revendicate şi se aşteaptă moartea proprietarilor. Aşa se face dreptate în România, aşa se apără proprietatea, aşa să-i ajute Dumnezeu. Acum îi ajută nesimţirea şi neruşinarea unor funcţionari din Primărie, care se conduc după deviza: ”Primăria sunt eu!”, indiferent că e Primăria Mitică sau Stănică. Un caz special de terenuri revendicate pentru uzul personal sunt cele ale directoarei de social Viorica Palade, care şi-a împroprietărit tot clanul cu terenuri pe Faleză. Ieri, la Plaja Vacanţa, pe Faleza de sus, azi pe Faleza de mijloc, pe str Cucului.   

 

Dacă e vorba de tupeu şi lăcomie, e clanul Palade

Săptămâna trecută s-a încercat marea corupţiei din Primărie cu degetul. Chiar şi aşa, degetul a fost muşcat cu sete de un ditamai rechin hulpav- Interesele clanului Palade. Foarte concis, la terenul de pe Faleza Superioară, în zona de maxim interes pentru nesătuii din Primărie s-a prezentat un proprietar şi un executor. Scopul era să se pună ţăruşi la proprietatea Anei Constantin. Instanţele au dispus retrocedarea în natură, deci normal era să urmeze punerea în posesie cu o suprafaţă de teren de 228 mp, situată pe strada Cucului nr 1 şi o suprafaţă de teren de 351 mp, situată pe strada Cucului nr 1A, al căror proprietari de drept sunt Ana Constantin şi moştenitorii acesteia. Ce jefuiseră comuniştii în 1965 au readus înapoi judecătorii de la Tribunal. În 2004 Tribunalul Galaţi a aprobat cererea Anei Constantin, obligând Primăria Galaţi şi Consiliul Municipiului Galaţi să lase fostei proprietare, în deplină folosinţă, cele două terenuri.

Retrocedare, dar mai întâi tergiversare cu favorizaţii lui Mitică

Dumitru Nicolae şi găştile lui de Primărie au refuzat să îi pună în posesie pe proprietari, pe motiv că nu mai există schiţele de amplasament cu situaţia juridică a terenurilor din anii 50. S-au găsit fel de fel de pretexte: cum că suprafaţa respectivă era ocupată de chiriaşi, care aveau încheiate contracte de închiriere cu primăria şi Primăria este socială, băi moşierilor scârboşi! Procesele au curs şi Curtea de Apel Galaţi a dat cu barda- proprietarilor de drept să li se acorde despăgubiri băneşti. Primăria de cumetrie s-a mobilizat-nu plătim nimic. Tertipul n-a ţinut şi la ÎCCJ s-a dat în 2006 sentinţă definitivă şi irevocabilă, foştii proprietari trebuiau să fie puşi în posesie. În pofida notificărilor proprietarilor, primăria a tergiversat punerea în posesie timp de şapte ani. Ca să nu treacă timpul degeaba, clanul Palade s-a pus pe treabă. Ce se poate face cel mai bine şi mai bine pe terenul unor fraieri care se judecă? O vilă, se înţelege.

Hai la executare să muncim, dă doamne să-i păcălim!

Și i-au păcălit. În frunte cu executorul aiurit Vincenţiu Vasiliu, care nu ştie nimic despre caz atunci când i se cer detalii şi nu are nici măcar contract(noi am înţeles imediat că făcea pe şmecherul interesat, că era parte din Sistemul de simulare a Justiţiei din Românica), echipa de zgomote şi efecte şi-a dat reprezentaţia la faţa locului. Era de faţă şi reprezentanta proprietarilor de drept, Marilena Forţu, nepoată a Anei Constantin, care părea din altă lume. Executare silită vreţi? Vă dăm noi marş de-aci silit! Ca la un semn cu ochiul al executorului, au apărut electric haidamacii de dat la gioale de la Secţia de Poliţie nr 1 şi de la Poliţia Locală. Cică ca să împiedice pătrunderea executorului judecătoresc pe şantierul vilei aflată în construcţie. Ha, ha, ha, ce distracţie imbecilă! Hau, hau, hai la birou, măi dragi tovarăşi. Discuţiile s-au mutat la biroului executorului, unde a apărut şi Viorica Palade, şefa Direcţiei de Administraţie Publică din Primăria Galaţi(după seria de scandaluri şi tonele de articole din ziare, Viorica Palade plină de tupeu este încă şef mare şi tare la Primăria Stan!?), care a declarat că terenul respectiv a fost cumpărat.

Păi cum să cumperi de la Primărie, când Primăria se judecă cu proprietarii revendicatori?

Uite că se poate! Cu primăria se judecă Viorica, dar proprietari sun babacii de la Stoicani, la naiba! Vila aflată în construcţie aparţine directoarei şi soţului acesteia. Da, dar de la Cartea Funciară vin veşti ţicnite. Terenul este trecut pe numele rudelor directoarei, Cristina şi Ion Palade, din satul Stoicani. Practic, terenul familiei Palade se suprapune în totalitate cu una din cele două suprafeţe de teren retrocedate şi parţial cu cea de a doua. Ies din labirint avocaţi, care vor îneca instanţele şi executorii cu acte. Cu act de vânzare-cumpărare prin care se dovedeşte că familia Palade a cumpărat terenul în 2007. Cu act de concesiune din care se vede că o parte din acel teren a fost obţinut de familia Palade în concesiune de la Primăria Galaţi. Pe cât puneţi pariu că vor ieşi la lumină nişte schiţe beton comandate clanului de specialişti Baston, toate autentice, indiferent de anul emiterii şi de configuraţie. Că doar de aia mor de ciudă duşmanii, că pe poziţii sunt mereu ai noştri, bre!

Silviu VASILACHE 2 - august - 2013

2 Responses so far.

  1. Melinte spune:

    Ar fi bine sa contactati familia Melinte Costel care este proprietar de drept, a castigat la tribunal procesul cu rudele directoarei Palade dar recursul acesteia din urma a fost admis de judecatoresc Bacsin fina fiului avocatei Iordache care a intrat pentru Paade, judecatoarea Baciu, Dumnezeu sa o odihneasca, cumatra directoarei Palade si judecatoarea Cristea fin a avocatului Artene care a aparat familia Paade la judecatorie si Tribunal. Culmea, familia Melinte era pusa in posesie din 2006. Escrocherie mare. Contactati-ne caci aveti datele noastre

  2. corleone spune:

    Dl.Ciorici dar cereti documentatia tehnica..intocmita de GEO-TOPO-CAD EXPERT serviciul primariei,condus de Basov Elena,prietena cu Palade de cind ereau colege la ECOSAL devalizat de Ion Ionescu ruda cu Palade.Este hora mare si bani multi in joc…Ubde sunt institutiile statului…..nicaieri,intrucit cei ce le conduc sunt in complicitate cu cei din Primaria lui STAN…..

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF