logoImpact EST nr. 891 - 28.10.2021

Conform datelor centralizate de către Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), la finele lunii mai 2019, numărul pensiilor speciale aflate în plată era de 9.303. Majoritar la acest beneficiu sunt procurorii şi judecătorii, adică magistraţii care beneficiază de Legea 303/2004, privind statutul procurorilor şi judecătorilor. Pensia media a lunii mai a fost de 18.180 de lei noi, din care, atenţie, o medie de 16.997 de lei reprezintă cota suportată de la bugetul de stat, iar diferenţa din asigurările sociale.
Următoarea categorie în top este reprezentată de către personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă. Media este la o diferenţă uriaşă pentru cei 1.452 de pensionari: 10.875 de lei, din care 7.694 lei de la bugetul de stat.
Pe locul trei în top se situează jmekerii de la Curtea de Conturi, în număr de 604. Media pensiei de aici este de 7.747 de lei, din care 4.335 de lei sunt suportaţi de la bugetul de stat.
De pensii speciale mai beneficiază (cu titlu de pensie de serviciu) membrii corpului diplomatic (media – 5.531 lei), funcţionarii publici din Parlament (4.451 lei) şi personalul auxiliar de specialitate din instanţe şi din parchete (4.233 lei).
Desigur, nu trebuie să-i uităm pe parlamentari şi pe aleşii locali. Dar, din datele publice furnizate de către CNPP lipsesc judecătorii Curţii Constituţionale, ale căror pensii sigur sunt aproape duble decât media primită de către magistraţi.
Sus sărăcia, jos netrebnicia!

(R.I.) 19 - iulie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Zece la sută din Ar

Cu indemnizaţiile lor speciale, halesc bugetul Armatei cu polonicul. De ...

CONSILIUL LOCAL GALA

                În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1), art. ...

Nou centru medical d

Primăria municipiului Galați informează că va amenaja un nou centru ...

Viorica Sandu: PSD e

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că Partidul Social Democrat are ...

Cadrele didactice au

Fundația Vodafone România și Fundația Didactica lansează platforma www.scoalaprofesorilor.ro, o ...