logoImpact EST nr. 870 - 12.05.2021

După cum aţi observat, în ultima vreme nu am mai scris aproape nimic legat despre activitatea, oamenii şi manifestările celor de la pesede. Ei au câştigat din nou puterea, ei au fost locomotiva, chiar dacă nu au avut merite deosebite, ci s-au bucurat şi beneficiat de votul negativ, de antipatie şi sictir faţă de portocalii şi Zeus. Au electoratul lor tradiţional (pensionarii, casnicele, lumpen proletariatul, şomerii, boschetarii) care spre curiozitatea noastră nu se dezic, mai ales în Republicuţa asta sărăcită şi cufundată în mizerie. Corect, cinstit, aşa este în democraţie, câştigă întotdeauna MAJORITATEA care într-un sondaj efectuat recent în ţinutul nostru arată cam aşa: PSD – 41%, PNL – 14%, PPDD – 10%,  PDL – 6% , PC – 4%.

 

Peneleul cu 14% călăreşte două municipii unde pesede are 41%!

 

Ori, în aceste condiţii, te întrebi cum draku’ de a fost posibil, cum de s-a putut întâmpla ca, în realitate, municipiile să încapă pe mâna liberalilor, marile comune, posturile cele mai grase tot aşa, adică la ei. Iar răspunsul nu poate fi decât unul, managementul politic al pesedeului a fost dezastruos, cu toate eminenţele cenuşii, cu numele şi renumele unora care nu au avut timp, nu s-au preocupat suficient, nu au analizat profund, au dat dovadă de suficienţă şi aroganţă, ultimele două aprecieri devenind emblematice de-a lungul timpului.

Iată, în ultima lună au avut loc alegeri importante în pesedeul de la municipala şi judeţeana Republicuţei, de analiză şi răspundere în faţa activului, de alegere a noilor conducători. Ce am constatat? Gradul de reînnoire, de schimbare este nesemnificativ, aceleaşi nume, aceleaşi figuri ce se perpetuează an de an de atâta amar de vreme pe aceleaşi funcţii, pe aceleaşi poziţii care îţi dau impresia nemuririi, a încremenirii evoluţiei umane şi timpului în sine. Desigur,  ar trebui să se înţeleagă că nu cerem acest lucru pentru a pune sub semnul întrebării capacităţile, performanţele unora sau altora, dar există în arta şi ştiinţa managementului ceea ce se cheamă „limită”, adică atingerea cotei maxime a competenţei pe funcţie în timp, de aceea se impune oriunde în lume „rotaţia” absolut necesară pentru performanţă şi progres.

În afară de acest aspect rămân de discutat bizareriile din acest partid,  încăpăţânarea şi încontrarea la o anumită normalitate a vieţii interne, aberaţia de a sfida cu orice preţ atât activul cât şi electoratul pe care îl reprezinţi, şi aici am exemplifica atitudinea în a persevera în alegerea unor indivizi precum Pâslaru, Ion Ionescu, sau să aduci în prim plan, la nivel de vârf, oameni precum Fotea, care nu a dovedit încă valoare, potenţial, aport, dăruire, rezultate în „spate” care să îl recomande.

Mai nou, asistăm, din nefericire, iarăşi la un „stil” şi la o atitudine extrem de păguboasă pe ansamblu pentru pesede, faţă de ceea ce se întâmplă în USL-ul local, care pe termen mediu şi lung va pune o amprentă extrem de negativă pe partid. Ne întrebăm şi îi întrebăm pe şefii din pesede, dacă chiar cred că alianţa aceasta artificială şi contra naturii nu îi va stigmatiza şi pe ei faţă de ceea ce se întâmplă, de exemplu, în Primăria Galaţi.

Ar fi o mare greşeală să se creadă că va fi suficient să se arate cu degetul peste timp şi să se invoce ce? Că Primăria a fost condusă de liberali? Că le aparţine numai lor ceea ce se întâmplă?  Corect, dar  piatra de moară o să le atârne şi pesediştilor de gât.

Fals, relaţia dintre Dobre şi Stan merge ca unsă cu slănină!

Atitudinea aceasta amorfă, de no combat faţă de regimul STAN, pare stranie şi aproape de neînţeles în contextul în care partenerul cel mai trainic şi de cuvânt din coaliţie, în persoana lui Victor Dobre, se plânge ca o babă pe la toţi şi la toate că el nu se înţelege cu Primarul, că nu-l mai ascultă, că nu are nicio putere. Zău? Fals oameni buni! Şulfa asta politică joacă un teatru ieftin şi de prost gust, în condiţiile în care noi avem informaţii sigure că o astfel de atitudine este o perdea de fum pentru manipulare şi prostire, în timp ce individul comunică în permanenţă cu STAN, se întâlnesc oficial şi pe ascuns punând „ţara la cale”, „ce şi cum”. Şulfa are o strategie bine pusă la punct în care arma sa, unsă Primar, execută ordine de acaparare a puterii depline, a tot ceea ce mişcă, a tuturor pârghiilor de putere, care musai trebuie să fie liberale. Crearea unei Republici liberale pe cel puţin 10-20 de ani este visul erotic al lui Dobre Victor şi acoliţii lui. De altfel acesta nu se sfiieşte să afirme sus şi tare, când are ocazia, că „a venit la Galaţi vremea noastră”.

Să nu ai tu pesede reacţie, să dormi în papuci, să nu treci la atac, de parcă eşti paralizat sau hipnotizat, nu putem înţelege. Cum draku’ să taci când îţi sunt daţi directorii afară (unii chiar vicepreşedinţi), cum să ai atitudinea unei slugi, când directorii, oamenii din activul de bază îţi sunt aruncaţi în stradă, cum să nu dai cu ei de pământ când te terfelesc şi mânjesc cu rahat, bârfindu-te şi aruncându-ţi în spate toate relele abătute asupra Republicuţei?

Cum de nu reacţionaţi la politica injustă, mizerabilă de discreditare a valorilor gălăţene, a autohtonului în dauna mărfii de import, a mercenarilor care sunt implementaţi la conducerea oraşului? Ai noştri gălăţeni sunt nişte BOI şi acum STAN a răsturnat căruţa cu şmecheri dela BUCUREŞTI. Neapucă greaţa şi voma faţă de aceşti mercenari care ne tratează ca pe nişte ţărănoi şi bieţi provinciali.

Recent, pe surse, am aflat că au mai aterizat nişte paraşute dela Capitală, care au ocupat sau vor ocupa funcţii importante. Astfel, pe lângă city manager şi directorul de la Dezvoltare mai sunt vizate: postul de la Direcţia de Investiţii, cel de la Poliţia Locală şi Poliţia Naţională a judeţului. Şi lucrurile nu se vor opri aici, o altă garnitură de tren aşteaptă să plece din Gara de Nord. Oamenii aceştia îşi lasă casa şi masa în Capitală, familii, salarii de Bucureşti ca să vină la Galaţi pe salarii între 3000 şi 6000 lei, unde trebuie să-şi achite chirii, să-şi cumpere proprietăţi, să mănânce, să… şi cu ce draku’  mai rămân în mână? Păi cu o sulă! Plus, să vedem dacă intuiţi…!? Aţi ghicit, cu ŞMENUL,  cu SIFONATUL banilor populimii gălăţene.

Măi,  domnule SAGHIAN, gălăţean de al nostru din ţinuturile TECUCIULUI, om harnic, origine de ţărani neaoşi, gospodari, cu obligaţii morale faţă de moşi şi strămoşi, trezeşte-te,  bre,  odată!

Treziţi-vă, pesedişti, cât mai este timp, până nu confiscă ăştia tot, că altfel veţi da de draku! Şi asta încă două mandate!

Marius FIRESCU 5 - aprilie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Accident de muncă m

Sâmbătă, 8 mai 2021, a avut loc un accident de ...

Moldo-gălăţeanca

Investitoarea misterioasă Se poate spune că această investitoare este una deosebită ...

Legumele de la sport

Da, chiar aşa, nebunii noştri de la Primăria Galaţi au ...