http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 922 - 02.10.2022

Cu ajutorul unor prieteni, al unor informaţii de la „informaţii”, prin documentare proprie, suntem în măsură să vă prezentăm o serie de fapte care, puse cap la cap, ne redau existenţa unei structuri bine puse la punct, funcţionale, pe principii politice, pentru acapararea economicului şi implicit a profitului (atât cât mai poate fi realizat în această ţară).

Ca o pânză de păianjen, această gândire arhitecturală de sifonare, în principal, a banului public, pentru grupuri de interese încrengate şi aflate la butoane, este extrem de bine cimentată. Aceste „famiglii” de culoare politică, conform principiilor mafiote, se cunosc, se respectă, îşi împart domeniile, „prada”, iar uneori chiar îşi dau mâna când interesul sau preţul o cer.

O să vă exemplificăm cele afirmate mai sus prin ceea ce se întâmplă în Republicuţa noastră, cu fapte şi lucruri indiscutabile, în care percepţia logică şi dreaptă este că, pe lângă caracatiţa naţională (loja nr.1 a afacerilor permise şi amprentate politic), mai există şi nivelul 2 sau 3 al acestora ce aparţin de regulă baronilor politici locali, până la nivelul de primar sau consilieri. În fapt, ceea ce gravitează în afara „pânzei de păianjen” nu se constituie decât în elemente de decor pentru mascarea şi definirea acesteia. Sistemul economic existent prin prezenţa în peisaj a zeci de mii  de firme  lăsate cu bună ştiinţă să funcţioneze la limita profitului şi existenţei nu este decât un element de butaforie, o iluzie a pieţei libere, a concurenţei loiale, a spiritului antreprenorial, cu principii de bază ale capitalismului.

Ca şi dumneavoastră, dragi cititori, ne tot întrebăm ce caută la Galaţi un City manager din import, de unde vine, cine este, care este „chichirezul” în această problemă. Recunoaştem că nu ne-a fost uşor să aflăm, să înţelegem „de ce?” şi „cum?”, ce caută la noi în Republicuţă, etc.

 Noi o să vă spunem ce am aflat, iar concluziile să le trageţi dvs., după preambulul pe care l-aţi parcurs deja.

 

Vlaicu a fost zburat de Hrebenciuc la Stan

Concis, pe repere, OMUL NOSTRU  a fost director general al Direcţiei Generale Operaţiuni din cadrul Primăriei Bucureşti din  2009 până în 2012. Este un mister total de ce a plecat, cum a plecat, bârfele şi zvonurile fiind că „a plecat la ordin”. Dacă săpăm mai adânc, vedem că în perioada 2005-2009 a fost Consilier parlamentar la Camera Deputaţilor, expert parlamentar al grupului PSD din Camera Deputaţilor, expert în cadrul Departamentului de Analiză Instituţională şi Socială – la cabinetul Primului Ministru. Înainte de toate acestea, A.V., potrivit propriului CV, a activat în perioada 2003-2006 ca vicepreşedinte la SC UPRUC TAP Făgăraş. Că băiatul a făcut şi face parte din rândul structurii băieţilor deştepţi, „gulere albe”, creată ca unitate (unităţi) de elită la comandă politică, reiese şi din faptul că în 2008 a făcut parte din staff-ul de campanie al lui Oprescu, aşa cum a făcut-o şi în 2012 pentru Marius Stan.

Şi, ca să vedeţi absconsul, maleficul, misterul în splendoarea sa, trebuie să ştiţi că în perioada 2005-2009, A.V. era considerat „omul lui Hrebenciuc”, cel din spate, cel care este arhitectul construcţiilor politice, al legăturilor, alianţelor şi maşinaţiunilor înalte, dezvăluit şi deconspirat de mass-media centrală cu mulţi ani în urmă.

În aceste condiţii este clar că A.V. a fost adus la Galaţi la ordin, cu o misiune bine încredinţată, de unde şi atitudinea unor înalţi politicieni locali din arcul Puterii actuale, a unor oameni de influenţă cu putere economică locală care, fiind întrebaţi de noi cu privire la implantul de la Primărie, au ridicat neputincioşi din umeri, spunând că ei înşişi s-au lovit ca de un zid când au vrut să afle, sau, mai mult, au primit sugestii să-şi ţină gura şi să-şi vadă de treabă. O să vă spunem şi că unii ne-au sugerat în şoaptă să o lăsăm baltă, că e din „ăla secret”, cu „ochii albaştri”.

Că omul nostru este „extraterestru”, reiese clar şi din interviul acordat ziarului „cel mai” din urbe, prin „I’m a Legend”, jignindu-i de moarte pe toţi gălăţenii, adică noi, provincialii şi ţăranii din acest colţ de ţară fiind numiţi „MUTANŢI”.

Şi, ca să ne întoarcem la ideea de bază a prezentului articol, vom demonstra maşinăria bine pusă la punct de sifonare a banului public, în care A.V. are un rol cheie, prin care banii locali sunt aspiraţi într-un circuit din care fac parte firmele „alese”, aparţinătoare sistemului.

Banul Public a devenit captiv

Vă mai aduceţi aminte de milionul de euroi de lei cheltuit pentru „Serbările Galaţiului” şi firmele din import care au supt cu conducta, sau de auditul celor de la P.W. House Coopers, care ne-a costat peste 150.000 de euroi? Sau de intenţia alocării unei sume considerabile din buget pentru un studiu de fezabilitate (prefezabiliatte) privind construirea unui tunel pe sub Dunăre?

Ei, toate acestea sunt mizilic pe lângă altele ce le vom arăta în continuare. În ultimii zece ani strada Brăilei a fost asfaltată şi,  iată, acum,  a treia oară, doar bordurile sunt de import (parcă noi nu am fi în stare), de proastă calitate, spun gurile rele, nerezistente la intemperii, conţinând mult nisip în compoziţie, aduse tocmai din SUCEAVA.

Amenajarea parcului din MAZEPA de vreo 600.000 euroi se va face de către o firmă de comerţ cu amănuntul din Bucureşti. Valoarea investiţiei din Mazepa este comparabilă cu cea de la parcul amenajat anul trecut în Cartierul Micro 21, care a costat aproximativ la fel, dar acolo a fost amenajată o suprafaţă de 45.520 mp, cu două arteziene, 82 bănci, mese de şah, iluminat fotovoltaic  etc.

Firma „câştigătoare” pentru proiectare şi execuţie este bineînţeles din Bucureşti „Mondo Holding Concept SRL”, contractul 76.140/08.08.2012.

Şi tot aşa, A.V. va aduce la malul Dunării afacerile extrem de profitabile cu fântâni arteziene de la Bucureşti. Astfel, municipalitatea gălăţeană va construi (ce priorităţi pentru şomerii noştri avem) nu mai puţin de 11  fântâni arteziene, ce vor fi amplasate la inelul de rocadă dar şi pe scuarul de pe strada Brăilei, va gazona 10.450 mp de tren, va reface reţeaua de hidranţi cu sisteme automate de irigare şi va amplasa în mijlocul scuarului un gard ornamental – investiţia se ridică la 8,5 milioane lei. Majoritatea contractelor din Primăria Galaţi a fost încheiată în ultima perioadă cu firme din Făgăraş, Braşov, Bucureşti, Cluj, Suceava, prin încredinţare directă.

Gata, nu mai avem spaţiu tipografic, nu mai putem scrie, mâna nu mai ascultă, revolta din mine (noi) explodează, crapă, iar tensiunea dă în clocot!

Băi, oameni buni, gălăţeni, ce feţe de boi, fraieri sau „mutanţi” avem!

Ne merităm soarta.

Vasile Periscop 26 - aprilie - 2013

2 Responses so far.

  1. Nu cred ca Vlaicu este problema spune:

    Nu cred ca Vlaicu este problema.Se pare ca a si fost zburat pentru ca deranja smecherii locali din Primărie.Adica pe cei foarte bogați care vor sa mai producă milioane de euro si acum.Daca a făcut si el golanii sa răspundă in fata legii.

  2. carol dina spune:

    Alo !!!! Curtea De Conturi ,ce faceti ? Asociere primarie cu PFA (infiintat de 4 luni care are in patrimoniu 5 biciclete) al unei pensionare cu 300 lei pe luna pensie ? Are in obiectul de activitate ceva ce scrie in contractul ala ca trebuie sa faca ? Sigur nu va face !! Cine plateste ? Pentru cei 570 metri plateste 25.000lei pe luna chiria normala aprobata de consiliul de primarie ? A incasat primaria vreun ban de chirie pe lunile care au trecut? Daca nu sa li se impute consilerilor si primarului ca au aprobat porcaria asta fara sa dea publicitatii si fara licitatie !!!

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

We will never forget

Am urmărit funeraliile Reginei de la început, până la sfârşit, ...

Gorbaciov

Democraţia îşi are virusările ei. Este, printre altele, dreptul păduchilor ...

Avocatul spune şi c

“- Notificăm în scris furnizorul de energie şi contestăm întinderea ...