logoImpact EST nr. 867 - 21.04.2021

Precedentele două articole publicate în ultimele ediţii ale Impact-est, şi având acelaşi titlu şi subiect cu prezentul, au stârnit valuri cât Turnul din combinat, atât în rândul reprezentanţilor patronatului, cât şi în rândul sindicatelor. Cutremurul declanşat de noi l-a determinat pe Ribo Bruno să ordone controale şi audituri la sânge, precum şi realizarea unui inventar EXACT de achiziţie de produse şi servicii, compararea preţurilor acestora cu ofertele de pe piaţă, pe componenta de LINIA VIEŢII şi de protecţie şi securitate în muncă în cadrul companiei ArcelorMittal Galaţi.

De asemenea, birourile generale ale concernului mondial ArcelorMittal din Londra, Bruxelles şi Luxemburg au ajuns la concluzia că TOATE achiziţiile şi montajele pe componenta LINIA VIEŢII furnizate de către firma Viroti Protect Evolution SRL Bucureşti SUNT INUTILIZABILE ŞI NECONFORME NORMELOR UE în domeniu…

La rândul lor, liderii de sindicat sunt asaltaţi cu capturi ale dialogurilor purtate pe e-mail-uri cu Norel Jantea, directorul Direcţiei pentru Sănătate şi Securitate în Muncă din ArcelorMittal Galaţi, pe tema proastei calităţi a echipamentelor de lucru şi protecţie precum şi montajelor.

Dar, să trecem pe repede înainte!

 

Linia Vieţii i-ar putea tăia capul lui Ribo Bruno

Aşadar, Ribo Bruno încearcă să calmeze efectele taifunului stârnit de ultimele două apariţii ale Impact-est pe platforma siderurgică, conceptul de LINIA VIEŢII putând să-i pună capul unde îi şed picioarele. Pentru că domnia sa, pe linie ierarhică, ar fi trebuit să ştie cum sunt sifonaţi banii în parandarături, în loc să se regăsească în calitatea producţiei, a muncii şi a salariilor. Şi avem informaţii că documentele pe baza cărora scriem le are şi domnia sa, monsieur Bruno. Liderii de sindicat prezenţi luni la o analiză privind costurile energiei electrice şi gazelor naturale care pot duce la dispariţia a 500.000 de locuri de muncă din România, şi adoptarea unei strategii comune pentru a determina Guvernul României să adopte urgent măsuri concrete care să rezoneze cu cele din UE şi din jurul Mării Negre, au pus şi problema unor cheltuieli uriaşe, dublate ca preţ prin lăcomia unor directori din interior, prin favorizarea unui patron ca Virgil IORDOC, cel care şi administrează firma Viroti Protect Evolution.

Li s-a răspuns că administraţia va avea un punct de vedere oficial, care va fi făcut şi public, abia după inventarierea tuturor stocurilor de materiale şi echipamente, precum şi tot ce înseamnă instalaţii pe componenta LINIA VIEŢII, urmată de analize de preţuri şi oferte, după care se vor dispune măsuri şi ieşiri publice. Dar noi ştim că aceste inventarieri şi analize au fost făcute, rezultatul lor fiind deja cunoscut la nivelul conducerii concernului, monsieur Ribo Bruno nefăcând acum nimic altceva decât să amâne un verdict care îi va periclita poziţia. A lui, cât şi a celor de sub el, până la Norel Jantea şi mai jos, unde şi-a instalat complicii din grupul infracţional pe care l-a creat pentru a frauda, pe baza estimărilor auditului din ArcelorMittal, în doi ani de zile, circa 12 milioane de euro din banii produşi de către amărăştenii din combinat.

Din păcate, oamenii corecţi, precum Daniela Gafiţeanu, care au atras atenţia asupra acestor furturi masive şi le-a şi demonstrat prin oferte de preţuri din Germania, a fost dată afară din serviciu şi se judecă cu compania pentru această măsură nelegală şi nedreaptă luată împotriva ei. Să sperăm că va veni vremea ca şi dumneaei să se apere public în această afacere în care a devenit victimă, în loc să fie premiată şi avansată.

Norel Jantea respinge competitorii prin gargară

Iată-ne la al treilea episod din epopeea furturilor din ArcelorMittal ca-n Sidex, unde numai pe echipamente de lucru şi protecţie, precum şi pe instalaţii pe componenta LINIA VIEŢII, în doi ani de zile costurile nerealiste au fost de 12 milioane de euro. Îmi imaginez ce se întâmplă în cazul achiziţionării de materii prime, unde costurile sunt de mii de ori mai mari faţă de siguranţa şi securitatea în muncă. Dar, despre faptele Ancăi Toader, directorul acestei Direcţii, ne mai antrenăm! Acum suntem de-abia la nivelul Jantea&VPE SRL Bucureşti, firmă pe care dl. Jantea o favorizează prin îndepărtarea competitorilor prin toate metodele. În cadrul preselecţiilor pentru echipamentele prezentate de către competitori el cere imperativ ca acestea să aibă aceleaşi caracteristici precum cele prezentate de către VPE.

Păi şi dacă vine concurenţa cu produse şi mai bune calitativ şi ca preţ, aşa cum am demonstrat, nu cumva se micşorează sau dispare parandarătul, dle Jantea?!

Dar nenea Norel ştie să întocmească cu întârziere rapoartele de necesitate, astfel încât competitorii protejatei lui, Viroti Protect Evolution, să fie excluşi din competiţie pe baza unor norme şi cerinţe nerealiste, pe bază de gargară cu muşeţel, încât VPE să ajungă mereu în postura de unic furnizor al produsului sau serviciului.

Iată un episod uluitor! Un referent al Departamentului de Achiziţii pleacă în concediu de odihnă. Nea Costică Ionescu face lampa mai mică (Costică, Costică!) şi aderă la grupul infracţional iniţiat de directorul Norel Jantea. El foloseşte adresa de e-mail a colegei şi trimite de pe ea contraoferte furnizorilor în vederea negocierii pe un dosar LINIA VIEŢII. O anume Gabriela Bondrea, care reprezintă firma Delta Plus, un furnizor de echipamente în combinat, a contactat acea persoană şi a aflat că aceasta se afla în  concediu. În urma acestei întâmplări de necrezut, aceasta a sunat-o pe Anca Toader, director Procurement and Head of Cluster 7 (Departamentul cumpărări).

Drept urmare, negociatorul global află tot de la firma Delta Plus că aceasta este discreditată din cauza unei singure perechi de bocanci termorezistenţi la care au fost probleme pe timpul a doi ani de zile, stocul de 900 de perechi existent la acea dată fiind utilizat fără nici un fel de reclamaţie tehnică.

Care procedură? Procedura sunt eu, Jantea!

În perioada aprilie – mai 2012 au fost organizate mai multe întâlniri între beneficiar şi furnizori deoarece caracteristicile tehnice au fost modificate continuu. Dar în spatele acestor preselecţii nu există mereu procese verbale care să ateste acest aspect. Haideţi să vă demonstrăm şi de ce, tot prin exemplificări cu marfa clientului Norel Jantea. Iată, casca cu ochelari integraţi IRIS a fost comandată la firma Viroti cu preţul de 58,86 euro bucata şi plata la 30 de zile. Dar la următoarea negociere a câştigat firma Versa care a ofertat acelaşi produs la preţul de 42,5 euro şi cu plata la 90 de zile. Suntem tot în perioada concediului de odihnă al referentului, moment bun pentru Costică Ionescu, şeful serviciului, să renegocieze preţul cu firma Viroti, lansând o nouă comandă către aceasta, utilizând userul SAP al colegei aflată în concediu!, pentru 300 de bucăţi pe codul de furnizor vechi al Viroti, comandă dată în 13.08.2012, dar anulată în sistem şi creată o alta în 04.10.2012!

Auditul domnului Ribo Bruno poate observa şi fără cască de protecţie cu ochelari integraţi că Viroti a scăzut preţul produsului iniţial de la 56,86 de euro, la 38,36 de euro.

Încheiem cu achiziţiile, sau închirierile de detectoare portabile de gaze unde acelaşi Jantea şi-a băgat detecţia parandarăturilor, direcţionând acest contract exclusiv firmei PROSALV SRL, în condiţii extrem de dezavantajoase pentru companie. Contractul este încheiat pe ani mulţi, ceilalţi furnizori specializaţi fiind eliminaţi, costurile suplimentare plătite de ArcelorMittal fiind de cel puţin 50%.

Până la reacţiile oficiale, noi vom continua să prezentăm, mai pe scurt, jaful la care este supus ArcelorMittal Galaţi, în dauna competitivităţii producţiei, a salariilor şi a securităţii în muncă.

 

 Ultima oră

Surse bine informate din rândul sindicatelor, ne-au relatat că la începutul acestei săptămâni au avut loc presiuni şi intimidări asupra angajaţilor care au îndrăznit să citească ultimele două ediţii ale Impact-est. Avem un sfat. Lăsaţi salariaţii să aibă păreri şi opinii, pentru că aici este vorba de practici vechi şi dese, care le-a afectat şi le afectează locurile de muncă şi existenţa.

Deci opriţi terorismul domestic, caci suntem siguri că mai marii concernului mondial ArcelorMittal sunt interesaţi să afle şi adevărul şi cum sunt furaţi ca-n vremea Sidex.

Gelu CIORICI 21 - februarie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

A.G.A. Ordinară de

Conducerea SC Transtec SA Tecuci, cu sediul în Tecuci, judeţ ...

Mogulul cu greutate

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou ...

În UE se fură înt

De aia Parchetul Anticorupţie al Uniunii Europene (PAUE) trebuie să-şi ...