http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST nr. 912 - 21.05.2022

Desigur, face politica penele, căci vrânceanul Sergiu-Marian Bordea Ştefan este pupil al ministrului Dezvoltării Ion Ştefan, cu numele de scenă „ministrul grindă”. Şi da, într-o singură zi a fost avansat înainte (!) de două ori, fiind teleportat de către pesede, pardon, penele, din Vrancea în Galaţi. El, acest nepot cu Arcul de Triumf, declară pe holurile sediului Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, holuri pe care le apără de muşte, că el, din cele opt ore de stat la serviciu, două ore face politică. Pentru această lungă limbă, penele l-a răsplătit, înălţându-l de la rangul de vameş, la cel de director general adjunct al finanţelor publice pe şase judeţe.

Vechiul virus pesede a infestat penele din vremea lui Tăriceanu

Altfel de explicaţie neputând exista.
Căci de 10 ani, din vremea când Tăriceanu era premier, penele se tot pesedizează în relele şi păguboasele practici, numindu-şi oamenii, fără concurs, în funcţii pe ne-principiul „ce dacă îi bou, e boul nostru”!
Asta s-a întâmplat şi în cazul lui Bordea Ştefan (nu îi mai scriem şi prenumele de Sergiu-Marian). La începutul lunii aprilie, acesta era teleportat la Galaţi prin firman semnat de către Mirela Călugăreanu, generăleasa din fruntea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Prin ordinul acesteia, lucrătorul vamal Bordea Ştefan, de la Biroul Vamal Intern
Vrancea (BVI), unde tăia două-trei chitanţe pe zi (tot un fel de a tăia frunze la câini), a fost numit director executiv al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Galaţi. Cu siguranţă, el avea şi a doua medalie de ne-merit pe sub reverul hainei, căci în înalta funcţie nu a stat decât opt ore (din care, desigur, două a făcut politică!), dar, acasă, căci nimeni din AJFP Galaţi nu i-a văzut nici faţa, nici dosul.
A doua zi, pe 2 aprilie 2020, dovadă că 1 aprilie a rămas tot ziua păcălelilor, Bordea Ştefan s-a prezentat cu cel de-al doilea ordin semnat de generăleasa ANAF, la sediul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi, unde şi-a depus firmanul de numire în meseria de director general adjunct, pe biroul conjudeţeanului său şi tizul meu, Eugen Ciorici, numit, la rându-i, şi el, de vreo patru ori în funcţia de director general al DGRFP Galaţi.
Acesta l-a întâmpinat cu pâine şi cu sare, dar mai ales cu biroul şi fişa postului lui Costică Onica, adică aia de director executiv colectare pe judeţele Constanţa, Tulcea, Buzău, Brăila, Vrancea şi Galaţi.
Da, mă, dar măcar Onica ştia că în judeţul Galaţi există municipiul Galaţi!

Bordea Ştefan, neam cu Arcul de Triumf

În anul 2016, Bordea Ştefan chiar a candidat pentru un mandat de consilier local al comunei Milcovul, din partea aceluiaşi penele, care-l iubeşte pentru faptul că din cele opt ore de stat la serviciu, două le dedică politicii cu gura. De fapt avea şi are timp cât China. Şi pe când era un fel de vameş, dar mai mult casier, la Biroul Vamal de Interior Vrancea, şi acum când n-a aflat că este stăpânul colectării banilor datoraţi bugetului de stat de către agenţii economici din cele şase judeţe.
Profesional, spun cei care i-au testat limbajul de finanţist, este un fel de penelist barat!
Da, dar el are şi un unchi, care este un mare lichidator şi administrator judiciar al ENET Focşani, un CALORGAL al lor. Dar cel mai tare neam îi vine lui Bordea Ştefan pe filiera soţiei, care este nepoată de frate cu ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan. Iacătă că Bordea a fost un vizionar când, prin măritare, şi-a adăugat şi numele soţiei.
Mda, acest Ion Ştefan este un imitator al lui Oprişan, în Focşanii Vrancei.
Căci şi-a tras o căsoaie de 910 mp, încât se uneşte telefonic prin vilă cu membrii familiei. El şi-a permis, ca orice penelisto-pesedist, să plătească impozit pe clădire, în ultimii 20 de ani, în dorul Lelii. Adică pe vreo patru grinzi din 24!
De aici i se trage şi numele de scenă: „ministrul grindă!” Sesizându-se din presă şi din datul cu pumnul lui Oprişan în biroul directorului de la Direcţia de Taxe şi Impozite a Primăriei Focşani, funcţionarii de aici i-au recalculat impozitul pe vila care se învârte după soare şi nu le-a dat cu zecimale, ci vreo 50.000 de euro. Vă lăsăm pe voi să înmulţiţi acum suma aceasta cu vreo 4,83 de lei, pentru a descoperi cât face în lei acest gol de memorie din grinda ministrului Ion Ştefan.
Dar urmează ediţii de foc, din care veţi afla şi ce uriaşă avere a acumulat liberalul Sergiu-Marian Bordea Ştefan.

Gelu CIORICI 28 - august - 2020

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

De prin piaţa centr

Ştie cineva cam cât de bine mă simt când văd ...

Sesizare penală pen

Despre degradarea gravă a clădirii Casei Agronomului, situată la intrarea ...

Moldo-gălăţencele

De ceva ani, se poate spune că cele două moldovence, ...

Circotecă la şedin

În urmă cu două săptămâni a avut loc şedinţa de ...