logoImpact EST nr. 855 - 28.01.2021

DOMNITEANU (4)

Reorganizarea Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Galaţi (ANAF) a adus totodată şi încordări de muşchi politici şi de rubedenie pentru ocuparea funcţiilor înmulţite, aşa cum îi stă bine unei Regionale ANAF, întinsă de la marea cea mare, cu un picior pe munţii de la Întorsura Buzăului şi cu un altul pe cei ai Vrancei! Aşadar, această DRFP Galaţi (ANAF) este condusă de Silviu Pripoaie, venit din fosta Gardă Financiară, unde era cunoscut ca fără mamă, fără tată şi fără găşti de şpriţuri lungi până peste programul de serviciu!
Dar în altă parte va pica accentul în articolul de faţă. După plecarea străvechiului director al DGFP Galaţi (cam 25 de ani!) la pensie, Costică Onica, devenit director executiv colectare în noua Regională ANAF, adică nr. doi după Eugen Ciorici, apoi după Silviu Pripoie, în Lucian Domniţeanu s-au umflat din nou muşchii asudaţi de la împins sfori pe la Bucureşti, încât s-a îmbolnăvit grav de concediu medicinal! După cum ştiţi, Lucian Domniţeanu a plecat prin transfer împins din structurile pe economic ale SRI Galaţi, făcându-se funcţionar public prin mici jocuri conspirate, fix la Direcţia pentru Protecţia Copilului. O trambulină bună pentru a ajunge director adjunct în DGFP Galaţi, apoi, tot făcând rocade politice cu Onica, şi director general descoperit.
Acum, când directorul SRI a anunţat retragerea a doar 23 de „acoperiţi” din ANAF central (păi aşa i-a deconspirat şi numai buni de spioni nu mai sunt!), Domniţeanu a devenit şi mai neliniştit şi se vrea din nou Onica, tulburând apele. Sigur că nu bate Bucureştiul ca un fost lucrător la fabrica de şosete flauşate, ci ca un cadru pregătit la Băneasa!

Dar oare vrea Lucică să muncă în sărăcie?!

Dar să revenim mai întâi la schema actuală de conducere a Regionalei ANAF Galaţi. După plecarea lui Onica la o măreaţă, glorioasă şi luuungă pensie, în schemă a fost ridicată ca director executiv colectare Violeta Dumitrescu Petre. La inspecţie fiscală este director executiv vrânceanul Florin-Ciprian Iamandi, iar director executiv al Direcţiei Regionale Vamale este Mihai Bucur, conform siteului oficial al instituţiei. La Trezorerie este director executiv Laurenţiu Mateizer, iar ca director executiv servicii interne (achiziţii, resurse umane etc) a fost până acum două săptămâni, Ioan-Gabriel Avrămescu, venit de la Buzău şi urcat politic în ANAF structura centrală. Mai trebuie amintit că director executiv al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Galaţi (AJFP) s-a ajuns Cristian Mirică, fost comisar în Garda Financiară, pre când tatăl său şefea peste serviciul contestaţii. Adică ce executa fiul, îndulcea tatăl, până a făcut zbârnă pentru luare de mită. Dar politica pesede nu ţine cont de astfel de detalii, mai ales când ministrul Finanţelor Publice (un bun profesionist) este dat de Galaţi. Vom reveni la Lucian Domniţeanu şi-l anunţăm că e o jale să fii director executiv colectare dări la bugetul consolidat al statului, în această perioadă de marasm economic în curs de expansiune. Iar cea mai bună dovadă a austerităţii, din cauză că guvernul pesede-alde duce grosul bugetului în consum, e că Galaţiul a primit din bugetul naţional destinat dezvoltării şi investiţiilor, SUB UNU LA SUTĂ!
Şi ştii, nea Lucică, cât a primit Regionala ANAF? FIX 1,3% DIN CE A FOST ALOCAT ÎN 2013.
Precizăm ca am încercat, însă fără succes, să-l contactăm pe Lucian Domniţeanu, dar este atâta de adânc pătruns de concediu de boală, încât până şi mesageria vocală răspunde în locul lui la telefon!
Aşa că rămâi, domle, în concediu medicinal, că dă mai bine la odihnă!

Grigore CORBU 17 - martie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Corp nou de clădire

Primăria municipiului Galați informează că a fost semnat contractul de ...

Primarul Ionuț Puch

Elevii gălățeni vor primi burse duble și chiar aproape triple, ...

Pași de urmat la pl

Pași de urmat la plata taxelor și impozitelor prin www.ghiseul.ro Având ...

Opt blocuri vor fi m

Primăria municipiului Galați informează că opt blocuri de locuințe vor ...