logoImpact EST nr. 853 - 17.01.2021

Prima scânteie căzută lângă fitilul bombei cu ceas, care va detona sub formă de grevă generală a grefierilor, este legată de una dintre deciziile mandatului de ministru al Justiţiei, deţinut de Raluca Prună: majorarea salariilor personalului contractual. Printre aceştia se numără aprozii, agenţii procedurali, arhivarii, şoferii, muncitorii, electricienii etc. Grefierii, în majoritate covârşitoare cu studii juridice sunt inflamaţi că cei din categoria amintită au acum drepturi salariale mai mari decât ale lor. Ei primind în plus, ca sarcină, din 27 decembrie 2015, MOTIVAREA HOTĂRÂRILOR JUDECĂTOREŞTI. Într-un drept la replică remis de către asociaţia profesională a grefierilor ministresei Prună, se precizează, printre altele, un fapt uluitor ca aspect pentru justiţiabili, cităm: „Astfel, în prezent, cel puţin jumătate din hotărârile judecătoreşti sunt MOTIVATE INTEGRAL de grefieri, persoane care nu cunosc raţionamentul juridic pentru care a fost admisă sau respinsă o acţiune, neparticipând la luarea deciziilor judecătoreşti”.

Eu mă declar siderat de conţinutul acestui punct al replicii şi-mi vine să emigrez drakului într-un stat de drept, unde Justiţia nu este făcută de către caloriferişti.

În replică se mai arată că managerii economici ai parchetelor şi instanţelor au salarii mai mari decât ale magistraţilor, iar contabilii, referenţii şi alţi funcţionari publici au salarii mai mari decât al grefierilor care, nu-i aşa, înfăptuiesc actul de justiţie, chiar dacă nu participă la luarea deciziilor judecătoreşti!

Lector 30 - septembrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...