logoImpact EST nr. 871 - 16.05.2021

S-a mai scris în ziarul nostru, de câteva ori, în legătură cu retrocedările de terenuri din jurul Hotelului Faleza, în care actorii principali sunt familiile Jora şi Timofte.

De nouă ani, ba chiar zece, cetăţenii aceştia se luptă prin instanţă să-şi recapete dreptul de proprietate asupra unor terenuri din zonă, lucru pe care îl înţelegem şi îl sprijinim pe deplin şi care, din păcate, nu sunt exemple singulare despre dreapta nedreptate la care sunt supuşi toţi cei care se află în acest proces de stabilire justă, echitabilă a despăgubirilor sau de punere în posesie.

Numai că una este sprijinul şi înţelegerea noastră şi alta este ceea ce s-a întâmplat de fapt în zona aceasta de categorie zero. Interese meschine, malefice şi ordinare ale mafioţilor le vom dezvălui în continuare.  

Autorităţile au rămas tot VARZĂ

Ideea de bază de la care plecăm se batează şi pe zvonurile din târg care spun că terenurile revendicate sunt ca şi vândute, altfel nu s-ar explica greşelile „intenţionate” produse de către Primărie şi Justiţie în stabilirea corectă a poziţionării în teren a perimetrelor ce fac obiectul revendicărilor.

Ori, din acest punct de vedere, tot ceea ce s-a întâmplat în Cartierul Mazepa I nu se poate încadra decât la capitolul VARZĂ, adică un haos şi o şmenuială „made în Biroul de specialitate al Primăriei”, cu largul concurs al Justiţiei noastre sublime, de cumetrie, din Republicuţă.

Iată că, acum câteva săptămâni, s-a adus şi dovada falsului, a şmecheriei şi şmecherilor, dovadă indubitabilă a faptului că poziţionarea terenurilor retrocedate este de aiurea, o pură invenţie şi o mascaradă pentru prostirea tuturor gălăţenilor.

Una dintre părţile vătămate, prin decizia irevocabilă şi definitivă a Justiţiei gălăţene, dar şi acelei de la Înalta Curte, de punere în posesie de aiurea, a adus dovada (predată în instanţă) că există încă în „picioare” un obiectiv construit şi intabulat cu adresa pe strada Deşteptării nr. 6, ori în acest caz revendicările de la nr. 10 solicitate de către familiile cu pricina erau mult mai departe, spre Dunăre, în dreptul Hotelului Faleza.

Deşteptării 6 e prosteala de la Deşteptării 10!

De altfel şi trasarea pe hartă a străzii şi poziţionarea acesteia de la nord spre sud, numerotarea ei precum şi a declaraţiilor unor martori de vârsta a treia, confirmă strâmbăciunea produsă.

Păi dacă au văzut „ei” că nu se poate unde a fost, ce mare lucru este să trasezi revendicările, tot în zonă, de-a-n boulea şi să „dai” unde se poate, în parc, pe aleea de acces spre blocurile Paltin, pe utilităţi magistrale şi tot aşa.

Auziţi, oameni buni, retrocedările s-au făcut şi se fac pe terenuri cu tot cu utilităţile de interes public, amplasate în tuneluri special construite având dimensiunile de 1,8 m înălţime, 1,9 m lăţime şi 2 m adâncime, prin care se poate circula şi cu motocicleta şi în care sunt amplasate conducte de apă caldă şi conducte de recirculaţie pentru un ansamblu de blocuri riverane. Tot pe terenurile retrocedate sau în curs se mai află un alt tunel tehnic vizitabil pentru prestarea serviciilor specifice de alimentare cu apă rece şi canalizare a blocurile riverane.

Totuşi, aceste tuneluri tehnice cu utilităţi de importanţă publică nu au fost observate de expertul tehnic Bideaua Vasile şi nici poziţionarea corectă a străzii şi numerotării, căruia instanţa tocmai acest lucru i-a cerut în mod expres, după cum menţionează în raportul de expertiză tehnică întocmit.

Dar şi mai curios este cum de „onorata” instanţă şi onor judecătorii (în frunte cu alde madam Popa şi alţii pe care-i ştim şi în curând o să-i punem la „INSECTAR”) au omis să verifice dacă raportul de expertiză a răspuns la cererea instanţei şi anume „identificarea terenului cu precizarea dacă terenul este liber de construcţii şi dacă este sau nu afectat de utilităţi sau detalii de sistematizare”, cerere pe care expertul o ignoră cu bună ştiinţă, contribuind decisiv la o retrocedare abuzivă, departe de dreptate şi adevăr.

 Expertul Bideaua pune egal între 4,2 şi 300.000 de euro!

De altfel, „stimabilul” Bideaua este un client mai vechi al tuturor retrocedărilor cu cântec, amintind aici doar celebra retrocedare de 1,5 ha în zona Fileşti, cu acţiune deschisă împotriva Consiliului Local Galaţi, unde magistraţii au dispus evaluarea terenului de către un expert autorizat în persoana lui Bideaua care a umflat valoarea terenului la 4,2 milioane euro la un teren ce nu putea depăşi sub nicio formă 300.000 euroi.

„Expertul” Bideaua, a fost angajat al serviciului cadastru din Primăria Galaţi, de pe vremea când Primar era Eugen Durbacă, expertul în „Şmenuri” fiind implicat în celebrul schimb de terenuri, când SC Delta Rom (Eugen Durbacă şi soţia) au obţinut terenul de pe strada Brăilei, la intersecţie, pe triunghi, la intrarea în Galaţi, cedând un teren situat în zona Brateş.

Noi, acum, vă prezentăm ce a făcut, mai bine zis ce NU a făcut Primăria, în tot acest jaf penal, îndreptăţindu-ne să spunem că sunt „parte” sau că au favorizat din plin tot ceea ce se întâmplă în MAZEPA I. Astfel, Primăria Galaţi, care are un Birou de Revendicări şi un Serviciu de Cadastru cu alde Togan, Guorzu şi alţii în frunte, nu s-a prezentat la faţa locului, la data şi ora fixate de către expertul tehnic, deşi reprezentanţii ei au fost înştiinţaţi prin scrisori recomandate.

În aceste condiţii, şi prin absenţe repetate la procese, nu a existat nici un impediment să se procedeze la retrocedarea unei suprafeţe de teren, având sub el tuneluri tehnice cu utilităţi de interes public, sau într-o locaţie ce nu are justificare.

În plus, între timp, tot în zonă, se doreşte de către „băieţii deştepţi”, sau persoane interesate, continuarea retrocedărilor (păi dacă s-a realizat odată) inclusiv a parcului pentru copii, a aleii de acces în blocurile Paltin A şi B, pe rol aflându-se în prezent şi alte procese. Da! Aţi auzit bine inclusiv strada de acces în bloc.

Pentru deturnarea şi manipularea atenţiei, a acceptării ca o fatalitate a celor ce se petrec, şmecherii au lansat ideea că în spatele matrapazlâcurilor s-ar afla cel mai mare investitor din zonă, ce ar dori să-şi extindă spaţiul vital. Acesta însă ne-a spus verde în faţă că nu are nicio implicare şi nu doreşte nimic din aceste terenuri. Noi îl credem pentru că este om serios şi respectabil.

Se pune întrebarea, cine şi ce instanţă mai are posibilitatea să repare un abuz grosolan sau să oprească jaful cu pricina aflat în curs.

Pornind de la protejarea proprietăţii private stipulate în Constituţia României, a Legii 10/2001 şi a Legii 247/2005 care vizează retrocedarea proprietăţilor confiscate abuziv în perioada 1946-1989, şi până la retrocedarea arbitrară a acestora este cale lungă.

Este necesar ca organele statului, Justiţia, Prefectura şi nu în ultimul rând Primarul şi Consiliul Local să analizeze şi să facă lumină în acest caz, altfel „frăţietatea” în şmen şi corupţie nu mai poate fi negată şi este dovedită.

Vasile Periscop 23 - iunie - 2013

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

În dosarul penal di

Gălăţenii au sfidat din nou instanţa Săptămâna trecută a avut loc ...

Şeful Casei de Pens

Încercăm să plafonăm cuantumul mare şi să creştem pensiile mici, ...

Funcţionar de prim

Funcţionarul public al unei primării, condamnat în trei dosare penale. ...