logoImpact EST nr. 867 - 20.04.2021

Pare de necrezut că un poliţist a fost prins la furat, dar asta nu pentru că unii dintre ei n-ar fura, ci doar că nu sunt prinşi!
Ei iată, de data asta, conform unor surse credibile din punctul nostru de vedere, Florin Enceanu a fost prins în timp ce fura motorină din ambarcaţiunile fluviale ale Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi – Biroul Judeţean TF Galaţi. Deci, omul fura combustibil din şalupele poliţiei care îi dă salariu, indemnizaţie de hrană şi haine din banii noştri.
Sâmbătă, 6 aprilie 2019, când redactam această ştire, am încercat să obţinem date despre SRPT Galaţi şi despre BJTF Galaţi. Cele mai noi date sunt de prin 2015-2016, când era inspector şef al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, cu birouri judeţene şi în Brăila, Buzău şi Vrancea, comisar Petrică Hahui. Din site-ul Poliţiei Române, ni se arată râzând, la trei ani după pensionare, acelaşi Petrică Hahui, devenit directorul general executiv al Poliţiei Locale Galaţi, din 2017.
Aşadar, în afară de telefax 0236/413.401, nimic despre BJTF Galaţi!
Revenind la Enceanul prins la furat de motorină, aflaţi că vajnicul miliţian de la transporturi fluviale a făcut parte din echipajul care a descins pe nava – tanc „Brazi” a RA AFDJ, pentru a cerceta dispariţia a 123.301,70 kg de motorină. Valoarea acesteia, conform comunicatului remis nouă de către SRPT Galaţi, era de 1.037.027,84 lei, adică peste 10 miliarde de lei vechi.
Descinderea a avut loc în data de 28.02.2013.
Căpitanul fluvial al navei „Brazi” era Pavel Motoc, care avea şi atribuţiunea de a gestiona motorina depozitată în tancul petrolier. În urma descinderii „ad-hoc” a poliţiştilor, căpitanul Motoc a dat câteva telefoane, apoi s-a sinucis aruncându-se în apele reci ale Dunării, omul neştiind să înoate, iar totul se întâmpla în februarie.
În urma lui au rămas un băiat care avea patru ani atunci şi o fiica din prima căsătorie, care în toamna aceluiaşi an urma să fie condusă de tatăl ei la altar pentru taina cununiei, dar şi misterul, aproape îngropat de marile interese din jurul acestei afaceri de care au profitat nişte golani din penele şi pedele. Pe ediţia online a Impact-est, aflaţi toate aceste amănunte dând căutare „motoc”, de pildă.
Acum aşteptăm iarăşi cu interes ce ne va comunica instituţia, legat de faptul că poliţistul Florin Enceanu a fost prins la furat de motorină din navele Poliţiei şi mai ales de ce a fost prins, nu?!
Observăm şi ce ştiam: cei trei fraţi Stroiu nu sunt dovediţi decât prin pozele din arhiva Impact-est că fură motorină de pe nava RA ADFDJ „Donaris 2”, devenită un fel de PECO al Dunării, căci miliţienii care patrulează cu şalupele pe fluviu put a motorină şi a peşte.

Gelu CIORICI 12 - aprilie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

A.G.A. Ordinară de

Conducerea SC Transtec SA Tecuci, cu sediul în Tecuci, judeţ ...

Mogulul cu greutate

Prin târgul nostru, aşa, ca o boare, ca un ecou ...

În UE se fură înt

De aia Parchetul Anticorupţie al Uniunii Europene (PAUE) trebuie să-şi ...