logoImpact EST nr. 893 - 02.12.2021

Din 4825 de candidaţi s-au calificat 417 pe 190 de locuri

 

Pentru a da ţării cât mai mulţi absolvenţi de drept şcoliţi la Institutul Naţional de Magistratură (INM), şi dintre absolvenţii acestei prestigioase instituţii cât mai mulţi magistraţi, CSM a organizat anualul examen de admitere, atât în INM, cât şi în Magistratură. Cunoscătorii, adică cei din Sistemul Judiciar comentează că pentru a accede în cele două forme de învăţământ trebuie să ai o perfectă însuşire a cunoştinţelor, un creier electronic şi o memorie elefantină. Sau noroc. Sau stele moştenite.

Şi în acest an, cifrele îngrijorează. Iată, din 4825 de candidaţi, au trecut cu succes de proba eliminatorie doar 417 concurenţi, probă constând într-un test grilă pentru testarea raţionamentului logic. La proba desfăşurată duminică, 14 septembrie s-au calificat doar cei 417 candidaţi care au obţinut minim 70 de puncte, adică cu puţin sub 90% dintre înscrişi!

Pentru INM s-au înscris 3.896 de absolvenţi de drept şi au trecut proba doar 352 de inşi, iar pentru admiterea în Magistratură s-au înscris 929 de competitori, fiind admişi doar 65. Îi lăsăm pe cititorii noştri să aprecieze câţi dintre cei 417 admişi în faza următoare a competiţiei sunt piloşi cu saltele de bani şi cu stea în frunte dobândită, nu născută.

 

Din Galaţi s-au calificat doar cinci feminine

Dintre gălăţenii înscrişi în competiţie, s-au calificat doar cinci persoane, toate de sex feminin, încă un semn că meseria asta-i pe carte şi toceală. Trei dintre ele s-au calificat pentru un loc în INM. Ele sunt Anca N. CRIHANĂ, care s-a clasat pe locul 181 cu 75 de puncte (pentru Tribunalul Galaţi), Raluca MANOLIU, locul 304, cu 71 de puncte, şi Iulia V. ISTRATE, pe locul 335, cu 70 de puncte.

Pentru un loc în Magistratură, ca judecători ai Tribunalului Galaţi, s-au calificat în etapa următoare Valetina – Cristina V. OPREA, cu 81 de puncte (al doilea punctaj ca mărime!, bravo!) şi Ana-Maria I. RĂZLOG, cu 73 de puncte.

Le felicităm cu speranţa că vor trece cu succes de următoarele etape ale competiţiei şi se vor situa în primele 190 ca punctaj, pentru că acesta este numărul de locuri disponibile.

Examenele următoare se vor desfăşura între 26 septembrie şi 5 octombrie şi vor consta într-un interviu şi elaborarea unei analize pe care trebuie să o susţină oral, având ca speţă elemente de etică specifice profesiei. Admişi vor fi declaraţi doar cei care obţin note peste 7 (şapte), dar la oral apar şi marile umflături. Admişii vor ocupa cele 190 de locuri vacante, după cum urmează: la INM sunt 160 de locuri de auditori de justiţie – cu 80 de locuri de judecători şi 80 de procurori, iar pentru Magistratură vor fi 20 de posturi de judecători şi 10 posturi de procurori.

Vom reveni cu date imediat ce CSM ni le va transmite.

 

Grig Ionescu 19 - septembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF