logoImpact EST nr. 869 - 06.05.2021

johannis-special-aradDomnule Iohannis,

încep prin a vă preciza că nu sunt genul de femeie pe care să o înfierbântaţi, aşa cum aţi reuşit cu nu ştiu care doamnă prezentă la Congres. Iar dacă vreţi să spulberăm orice îndoială, voi spune că nu vă consider un bărbat carismatic, nici măcar o persoană foarte plăcută şi nu aş dori neapărat să mă aflu în cercul dumneavoastră de prieteni şi cunoştinţe.

Cred însă cu tărie că aţi putea reuşi schimbarea la faţă a României.

Nu pentru că aţi fi cel mai deştept, nici cel mai cinstit, nici cel mai bun cunoscător al problemelor ţării. Oamenii care au aceste calităţi stau departe de politică şi chiar de administraţie, fiindcă e politizată până la măduvă.

Puteţi, însă, reuşi dintr-un motiv simplu şi anume fiindcă sunteţi deosebit. Vorbiţi puţin, câtă vreme ceilalţi pălăvrăgesc de 25 de ani. Vă place să dormiţi în patul dumneavoastră pe când ceilalţi visează doar la cinci stele. Sunteţi de religie protestantă într-o vreme când fariseii politici se întrec în a pupa icoane. În plus, ştiu că etica protestantă îndeamnă la muncă.

Nu vă place să zburaţi cu avionul, iar ceilalţi stau doar pe avioane, neglijând treburile de acasă. Consider că este suficient să aveţi aceste “defecte” pentru a fi un om providenţial pentru România. Luate la un loc, “defectele” dumneavoastră sunt bune fiindcă fac de ruşine “calităţile” lor.

Sunteţi Altfel şi românii vor să vină la cârma statului cineva Altfel. Însă pentru mine asta nu este de ajuns. Ar mai fi nevoie să sugeraţi naţiunii că munca îl face pe om. Ceilalţi sugerează că şmecheria e cheia succesului. Ar mai fi nevoie să arătaţi că a fi neamţ înseamnă a aparţine unei civilizaţii a instituţiilor puternice, capabile să fie stâlpii societăţii.

Iar acum am ajuns la punctul culminant al dorinţelor mele: să demonstraţi că statul de drept este comoara naţiunii, fără de care nicio ţară nu se poate numi occidentală. Sper să-i puteţi convinge de acest adevăr pe românii ameţiţi de demagogia stângii, pe românii mai puţin informaţi, pe cei manipulaţi de trusturile media toxice. De la un român aceşti oameni nu ar primi o asemenea învăţătură – sunt fuduli – sper însă din tot sufletul să o primească de la un neamţ.

Singura mea problemă ar fi ca dumneavoastră înşivă să credeţi în sfinţenia statului de drept. Înlocuiesc certitudinea cu o speranţă. În încheiere, vreau să vă întreb dacă sunteţi conştient de marele pericol care vă aşteaptă. Ştiţi care? Acela ca amestecându-vă cu ei să începeţi să semănaţi cu ei. Vi se va reproşa că sunteţi tăcut, iar pericolul este să începeţi să daţi din gură. Vi se va scoate pe nas că sunteţi protestant, iar compromisul ar însemna să începeţi să îi faceţi curte Patriarhului. Vi se va zice că nu sunteţi român, iar lucrul grav ar fi să începeţi să vă bateţi cu pumnul în piept că muriţi de patriotism.

Acestea fiind spuse, vă informez că voi vota cu doAdăugare articolemnia voastră. Fiindcă nu sunteţi un Mitică. Şi eu m-am săturat de Mitici.

Elena Popa 14 - noiembrie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Fundaţia „Andreia

Se ştie de când limba română că prost nu-i ...

Se vor mări pensiil

Nu de puţine ori am auzit despre erorile de calcul ...

La puşcărie şi di

Este greu în sistemul penitenciar românesc doar pentru deţinuţii slabi ...