logoImpact EST nr. 886 - 20.09.2021

Constantin Tacea, cel fugit în preaviz din meseria politică de manager la SC Cons Management Parc de Soft Galaţi şi-a doborât propria-i incompetenţă: în anul fiscal 2013, pierderile din banii publici s-au cifrat la 424.647 lei, la o cifră de afaceri de 727.200 de lei!

Pentru a realiza adevărata sa valoare profesională şi umană, reamintim că din cifra de afaceri pe 2013, 300.000 lei reprezintă contribuţia cu câte 150.000 lei, cu titlu de aport de capital a celor doi acţionari ai firmei cu capital de stat: CJG şi CLM.

În anul fiscal 2012, pierderea la Parcul de Soft a fost de 309.000 de lei. Iar Camera de Conturi a Judeţului Galaţi pe care am notificat-o să se autosesizeze, trebuie să facă public auditul efectuat în ultimii doi ani fiscali când penelistul C. Tacea s-a insinuat ca manager pe aici, plătit din bani publici.

Şi reamintim instituţiilor abilitate că din 2012, de când Tacea a fost paraşutat aici de şefă-su V.P. Dobre, acesta a refuzat să achite chiria către proprietarul clădirii în care Parcul de Soft îşi desfăşoară activitatea, suma restantă fiind de 830.730 de lei, ceea ce înseamnă circa 200.000 de euro. Din februarie, el a refuzat şi plata utilităţilor către proprietari, suma datorată până luna trecută fiind de 26.782 de lei. Ei bine, dar C. Tacea şi echipa lui au încasat chirii şi plata utilităţilor, în tot acest timp, de la firmele care activează în Parcul de Soft.

Deci, batjocorirea şi dispreţul faţă de cheltuirea banului public sunt definitive, iar noi, amărăştenii, persoane fizice şi juridice ne plătim la timp taxele şi impozitele datorate bugetelor locale şi centrale, în timp ce politruci de-alde Tacea lasă spitatele şi şcolile fără finanţare, copiii fără alocaţii, şomerii fără indemnizaţii şi pensionari fără pensii.

Căci priceperea şi pregătirea profesională a unora ca Tacea, produc pierderi în lanţ şi nu un minim profit simplu şi lesne de realizat, mai ales în condiţiile arătate şi când mai şi eşti subvenţionat din banul public cu sume de 300.000 de lei pe an fiscal.

(G.I.) 11 - iulie - 2014

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Aceşti habarnişti

Indivizii aceştia, care, cică, sunt ai noştri şi care hotărăsc,în ...

Gala premiilor PIMM

Mereu reuşeşte Marian Filimon, acum pentru a 20-a oară, să ...

Cică se vrea veceu

Aflăm că în laboratoarele Primăriei Galaţi s-a pus la copt ...