logoImpact EST nr. 858 - 26.02.2021

HERESCUEpisod în care Prefectul Păun legalizează teleportarea râpelor din Băneasa în intravilanul Galaţiului

 

În episodul anterior al acestui lung serial, dar, uneori, lungimea ne asigură şi înţelegerea fenomenului prin care statul este furat şi devalizat cu largul concurs al celor pe care îi plăteşte gras din banii noştri, pentru aplicarea legii şi respectarea acesteia. Iar în 23.11.2011, când SC Makinvest Com SA Galaţi solicită Comisiei Judeţene de Punere în Posesie, condusă pe atunci de prefectul pedele Cosmin-Ionuţ Păun, emite un act de confirmare a faptului că, în calitate de investitor, şi-a respectat obligaţiile faţă de cele şapte persoane proprietari/moştenitori, care şi-au vândut drepturile de proprietate pe râpele şi păşunile din comuna Băneasa!

E un episod prin care vom afla în ce somn adânc s-au scufundat reprezentanţii ADS, din 2011 şi până în zilele noastre, când au reacţionat întocmind un document exhaustiv, menit să readucă uriaşul patrimoniu al Hortigal în starea iniţială.

Desigur, apelând la aceeaşi Justiţie care a legalizat devalizarea acestei societăţi, în care statul deţine peste 87% din acţiuni, precum şi toate terenurile acesteia, care însumează circa 60 de hectare situate în cele mai tentante zone aflate în intravilanul unor localităţi în municipiul Galaţi.

 

În loc de câteva orăşele şi ANL-uri, rapt din stat

Iată în ce zone au fost teleportate o parte din râpele de la Băneasa, prin croşetarea numită inginerie financiară, cu complicitatea celor mai înalţi demnitari, numiţi şi aleşi ai judeţului Galaţi. Au fost înscrise la OCPI Galaţi, în Curtea Funciară, cu numerele de cadastru aferente, următoarele amplasamente: în Micro 14 (fostele silozuri ale ILF (HORTIGAL)- 65.976 MP (numai bun pentru un cartier al tineretului şi al specialiştilor fără de care am devenit un FOST ORAŞ), în Calea Prutului- 36.350 mp, unde a fost sediul central al Hortigal şi marile silozuri cu linie de tramvai internă, de unde mărfurile plecau în Piaţa Centrală cu tramvaiul, devenite, pe rând, Arabesque, apoi discoteca de fiţe DIVINO, în strada Tecuci nr. 426 (vezi foto)- 2046 mp şi în str. Henri Coandă, fosta fabrică de sucuri de vizavi de Patinoar, în suprafaţă de 10.039 mp, numai bună de lipit cu Galacta, Galmopan şi, poate, IVV, încât să se întindă până în centura din nordul Galaţiului. În total, 11,45 de hectare. Dar, să cităm şi din documentul ADS România:

„ În aceste condiţii, SC Makinvest Com SA solicită OCPI Galaţi intabularea dreptului de proprietate în favoarea SC Makinvest Com SA şi radierea dreptului de proprietate a statului român prin ADS, pentru suprafaţa de teren 11,4591 ha teren de la SC Hortigal SA Galaţi, în baza actelor administrative:

  • Act de confirmare nr. 859/05.08.2011 emis de către comuna Băneasa;
  • Act de confirmare nr. 4032/25.05.2011 emis de Instituţia Prefectului jud. Galaţi;
  • Proces verbal de delimitare din data de 16.09.2010 semnat de către primar mun. Galaţi, director OCPI Galaţi, ADS Galaţi.

La data de 01.09.2011 OCPI Galaţi intabulează dreptul de proprietate asupra terenurilor în favoarea SC Makinvest Com SA Astfel: – 101103 situat în str. Tecuci nr. 42 B, Mun. Galaţi; 105985 situat în str. Henri Coandă nr. 26, jud. Galaţi, – 105939 în str. Basarabiei nr. 9, mun. Galaţi, – 104188 situat în Micro 14, str. Crinului.”

 

Legalitate a la Prefectul Păun, Primarul Nicolae, directorul OCPI, decedat,  Bârlădeanu – ADS

În câteva rânduri i-am atras atenţia primarului Nicolae că Galaţiul se poate extinde în sine nu cu costuri uriaşe, în mlaştina dinspre Brăila, demonstrându-i că cele circa 6,6 hectare de teren din Micro 13 B (str. Crinului) sunt ale statului şi sunt administrate de ADS, deci le poate solicita pentru construirea cartierului ANL aici, nu în Cartierul Siret, parcă aruncat din praştie, lăsând atâtea suflete cu apartenenţă administrativ-teritorială incertă. Dar… să cităm din nou din document: „ Aceste modificări în cartea funciară cu privire la radierea dreptului de proprietate a Statului Român prin ADS şi a intabulării dreptului de proprietate în favoarea SC Makinvest Com SA, au fost operate fără ca încheierile date de OCPI Galaţi să fie comunicate ADS astfel cum prevede legea cadastrului, pentru a se putea formula plângere /reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare, deci fără înştiinţarea oficială a ADS ca şi reprezentant al proprietarului, Statul Român.

Ulterior acestei manopere, SC Makinvest Com SA a sistat două cărţi funciare cu nr. 105939 şi nr. 104188 în vederea dezmembrării şi pentru a putea să deschidă alte cărţi funciare în vederea vânzării acestor imobile.”

 

Vânzările şi ipotecări de peste 2,2 milioane euro

Aşadar, în urma acestor „manopere” şi inginerii hoţeşti de clan, bine legalizate de complicii din grupul infracţional (prefecţii Brânzan şi Păun, Primarul Nicolae, directoarea ADS Galaţi, Gabriela Bârlădeanu – DNA-SRI, ia vedeţi în ce firmă s-a aciuat pasiva directoreasă) şi decedatul Reti, fost director OCPI, patronii Makinvest au trecut la vânzarea şi ipotecarea terenurilor statului …cel al nimănui. Din cele 3,65 hectare de pe Calea Prutului nr. 9, jmekerii din Makinvest vând lui Radu Cristina-Mihaela o halcă de 5670 mp, precum şi clădiri în suprafaţă de 3226 mp, în schimbul unui preţ de 674.429 de lei noi, aşa cum se precizează în Raport. Şi… din această spumă hoţească a mării a apărut stabilimentul numit DIVINO. Însă este bine că în actul de vânzare-cumpărare sunt relevate toate semnăturile care au dus la legalizarea unui furt, parte din actele iniţiale fiind anulate de instanţele de judecată.

Dar să cităm acoperitor din Raport:  „Se mai precizează în acest contract faptul că terenul este dobândit prin act confirmare nr. 4032/25.05.2011 (eliberat de Instituţia Prefectului Galaţi), proces verbal de delimitare din 16.09.2010 (semnat de Primar Galaţi, Director OCPI Galaţi, ADS Galaţi). Acord din 29.06.2009, teren intabulat prin încheierea 56367/01.09.2011, iar construcţiile au fost dobândite prin adjudecare în baza actului de adjudecare emis în dosarul de executare silită nr. 60/02/07.05.2001 al Cabinetului Individual de Executor Judecătoresc Viţelaru Dumitru.”

 

Ipotecă de 2.130.000 de euro, pentru 2046 mp

Habar nu am cine conduce Filiela Galaţi a OTP Bank, dar cred că nici persoana care era director în octombrie 2007 nu avea habar ce-i cu ea. Sau avea chiar prea mult habar ce face, ce comite, căci cum draku să evaluezi metrul pătrat de teren situat în Piaţa Centrală la circa 1000 de euro metrul pătrat? Să faci un sediu de bancă printre zarzavaturi şi ţâgănime, iar nu se justifică. Deci, terenul din str. Tecuci nr. 42 B, aparţinând statului prin ADS, via Hortigal, în suprafaţă de 2046 mp, a fost ipotecat de către „inginerii” din Makinvest, cu NR. AUT. 5922 din 03.10.2007, emisă de biroul Notarului Public Claudiu Marina, pentru suma de 1.800.000 de euro în favoarea OPT Bank Galaţi, plus alte 330.000 de euro în favoarea aceleiaşi OTP Bank. Mă, hoţeştilor, ia spuneţi voi cât costă metrul pătrat de râpă în comuna Băneasa?

Pe terenul acesta se află restaurantul fiului lui Cicerone Lupu, comisar şef regional pentru Protecţia consumatorului, teren închiriat de la Makinvest, precum şi un depozit de mobilă SH şi o parcare…a nimănui, parcă…

Va urma, căci trebuie să aflaţi că din iunie 2013, de când directoreasa ADS – Reprezentaţia Teritorială Galaţi, Gabriela Bârlădeanu, a aflat că i-au fost trase de sub picioare 11,5 hectare de teren, şi până în aprilie 2015,  acesta nu a făcut altceva decât să înmâneze dovezile furtului, primite de la un Cetăţean, celor din Corpul de Control şi Antifraudă din ADS.

Ce n-au făcut cu toţii, vom afla.

 

A consemnat, Gelu CIORICI 17 - iulie - 2015

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg