http://impact-est.ro/wp-content/uploads/anunt-nou.jpg
logoImpact EST anul XXII – 2022, nr. 918 - 11.08.2022

2018 s-a-ncheiat într-o notă sumbră pentru gălăţenii cinstiţi. Incompetenţa, minciuna, hoţia, ipocrizia şi iresponsabilitatea au caracterizat atârnaţii de partid şi de stat, iar efectele au fost devastatoare. Sunt de notorietate nenorocirile care au năpădit oraşul, au ajuns subiecte naţionale. Galaţiul e noul Caracal – unde, cică, s-ar fi răsturnat carul cu proşti.
Să ne reamintim câteva dintre cele mai proaspete:
1 – Două blocuri din buricul târgului se lasă-ntr-o rână, alunecând pe mâzga subterană a conductelor sparte, iar Primăria angajează o firmă din Iaşi să-i scoată vinovaţi pe locatarii sinistraţi.
2 – Se întrerup gazele şi crapă conductele prin cartiere, la unison cu alimentarea cu energie electrică. Frecvenţa nenorocirilor aminteşte perfect de epoca ceauşistă.
3 – Oamenii sunt măcelăriţi de şoferi beţi sau de cocalari care nu acordă prioritate; apar victime în traficul rutier, pe trotuare şi chiar pe trecerile de pietoni.
4 – Este distrus transportul public local. Numărul autobuzelor şi troleibuzelor se reduce drastic, cresc timpii de aşteptare în staţii, gălăţenii îngheaţă înainte de-a se înghesui disperaţi în cele care mai circulă.
5 – Vine frigul şi copiii tremură în clase, iar adulţii în case. Sistemul de termoficare nu a fost funcţional la timp, sunt şcoli în care cursurile au fost suspendate din cauza frigului.
6 – Îmbuibaţii oraşului deturnează fonduri de la Ministerul Culturii, destinate Centenarului, şi organizează un chiolhan în Universitate. Angajează haidamaci să-i ţină la distanţă pe eventualii intruşi.
7 – Sunt sifonate sume uriaşe pentru aşa-zisa iluminare festivă de sărbători. Vin sărbătorile şi cartierele sunt scufundate-n beznă.
Probabil, găştile de profitori mizează pe uitarea celor comise. E posibil să greşească, de data asta. Pulsul străzii arată o altă atitudine, există o masă critică a gălăţenilor care s-au radicalizat.

Dan Manole 18 - ianuarie - 2019

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Controale operative

La momentul de față, Casa de Asigurări de Sănătate Galați ...

România a ratat pri

Comisia Europeană a anunţat în exclusivitate pentru G4Media că prima ...

O plictisitoare oră

Este marţi, 26 iulie, anul de greaţă 2022. Ceasurile arată ...

Rafila, un agramat c

Era luni, 25 iulie, 2022. Pe toate canalelele TV s-a ...