logoImpact EST nr. 893 - 09.12.2021

De la ultima amnistie dată de Nicolae Ceauşescu în 1988, în România s-au adunat în jur de 2.000.000 de persoane cu cazier. Dezastrul acesta se simte din ce în ce mai acut în zilele noastre când este criză de forţă de muncă, încât antreprenorii sunt nevoiţi să importe pălmaşi până şi din Laponia. Asta din cauză că nimeni nu prea angajează, nu vrea să se încurce cu persoanele care au cazier. Iar ca un astfel de om să poată fi reabilitat, o poate face numai printr-o hotărâre judecătorească. Asta presupune bani de avocat, dar nu ai bani, căci nu ai venituri. Iar pentru a fi reabilitat îţi trebuie caracterizări de bine şi… dovada unui loc de muncă.
Şi iată-ne ajunşi într-un cerc vicios: nimeni nu te angajează din cauză că ai cazier, iar Justiţia nu te reabilitează din cauză că nu ai loc de muncă.
Încă un amănunt: la dosarul reabilitării trebuie depusă şi dovada achitării prejudiciului pentru care persoana a fost condamnată…
Ei, păi alde Dorel de la Justiţie, dacă tot e păpuşica lui Dragnea, asta trebuie să legifereze: amnistie pentru cei care şi-au ispăşit pedepsele, care s-au reintegrat în societate şi în familie, pentru a elibera o uriaşă forţă de muncă reprezentată de o armată de 2.000.000 de persoane.

(GECO) 25 - ianuarie - 2019

One Response so far.

  1. Georgescu spune:

    Dacă asta ar fi problema forţei de muncă, cea legată de cazier ar fi bine. Treaba este mult mai gravă, pregătirea forţei de muncă, deplasarea acesteia în vest unde sunt alte condiţii, alte salarii. Din păcate producem persoane cu studii superioare în zecile de facultăţi private, persoane care plătesc ceva taxe şi se trezesc cu diplome peste noapte de ingineri, economişti, jurişti, din păcate chiar medici. Unde sunt şcolile profesionale care scoteau băieţi bine pregătiţi în meseriile lor? Totul este cam cu fundul în sus cum se spune. Mare păcat.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Primarul şi cei 15

Aceşti izmenari stau toată ziua cu stufu-n gură şi calcă ...

HARTA COLINDELOR ROM

HARTA COLINDELOR ROMANESTI  

Andrea Chiş candide

Judecătoarea Andrea Chiş, plecată în CSM de la Curtea de ...

Gabriela Baltag, can

• „Mi-aş dori să redau CSM transparenţa de odată. Trebuie ...

Informare contribuab

INFO-Solicitarea certificatelor de rezidenta din SPV de catre PF