logoImpact EST nr. 889 - 18.10.2021

Oameni buni, în bună parte se cunoaşte, dar nu la adevărata dimensiune, nepotismul şi frăţietatea de tip „înrudit” ce există la ora actuală în instituţiile statului. Cert este că acest melanj, această şerpărie bazată pe casta familială, a atins limite greu de imaginat în existenţa sa actuală şi ar trebui să se întâmple ceva în eradicarea fenomenului extrem de periculos pentru sănătatea unei societăţi, a unei comunităţi şi a instituţiilor sale. Chiar aşa, stimaţi parlamentari, are cineva curajul, inteligenţa să iniţieze o lege care să reglementeze acest lucru în România?!? Dacă da, ar afla că are o susţinere imensă din partea populimii votante, ce s-ar reflecta în cert pe plan electoral. Ceva în genul lui Zamfir, deputatul, devenit “erou naţional” prin legea dării în plată sau, mai recent, a limitării dobânzilor.
Adevărul este că realitatea este cruntă: în administraţie, în justiţie, în poliţie, în instituţiile deconcertate, nepotismul reprezintă în prezent “cancerul” bunei funcţionări a acestora, corupţia, birocraţia, prostia, lipsa de performanţă. După părerea noastră, aceasta a devenit principala cauză a tuturor relelor legate de ansamblul a ceea ce se-ntâmplă în aprecierea ţării în evoluţia ei spre integrarea europeană, spre legalitate, spre democraţie, spre o economie de piaţă reală.
Adevăratele clanuri familiale au pus stăpânire pe instituţii, pe domenii şi segmente de activitate ce aduc mai repede a structură de tip mafiot, păienjenişul acesta cuprinzând copchii şi părinţi, cumetri, veri, cumnaţi, amanţi şi amante, nepoţi etc. Putregaiul acesta a pătruns de fapt şi în politică, găsind în aceasta un sprijin real în dezvoltarea şi cimentarea nepotismului la nivelul structurilor statului, a instituţiilor de tot felul, adăugând peste stratul gros al “famigliei” pe cel al sinecuriştilor de partid.
Uite, nouă (şi nu numai) ne-a atras recent atenţia situaţia creată acum în cadrul Consiliului Local prin vacantarea unui loc şi a faptului că cel care urmează “la rând” pe listele electorale ale pe-se-de pentru ocuparea postului liber nu este altul decât fiul consilierului actual şi veşnic (de vreo cinci legislaturi) Hristache Bogatu. Da, acelaşi Hristache Bogatu, despre care noi am mai scris de nenumărate ori, cel care nu este sindicalistul declarat, dar mai mult ca sigur este patronul prosper de caşcarabete, sforarul traseelor de câştigat pentru transportatorii de persoane. Cel cu sacoşa de bani la purtător pusă pe masa pe-se-de, semidoct, mai greu de învăţat cu acordul între subiect şi predicat, dar preferatul în alegeri al lui Popa sau Nica, ca de altfel mulţi alţii asemănători în şmekerii, în învârteli şi “inteligenţă” post-decembristă.
Vă daţi seama, dragi cititori, tată şi odraslă, cot la cot în Consiliul Local, ca reprezenţi ai majorităţii în a hotărî soarta Republicuţei Galaţi?! Hoo! mă nesimţiţilor! Hoo, mă reprezentanţi de partid cu gândire de-a-n-boulea şi spre sfidarea noastră a tuturor! Dar ce spunem noi, când “legionarii” (cei care fac legi) ăştia din Parlament s-au luptat şi se luptă pe viaţă şi pe moarte cu anularea interdicţiilor şi incompatibilităţilor monitorizate şi sancţionate de ANI? Nu este aşa, domnule Florinel Pâslaru? – un alt exponent de frunte al nepotismului, consilier actual al lui Dragnea. Voi ce visaţi? Copiii copiilor noştri să fie sclavii copiilor voştri?

Observator 9 - martie - 2018

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg