logoImpact EST nr. 890 - 26.10.2021

Este limpede că ţara asta este scăpată/lăsată din mâini în voia fărădelegii, fix de către cei puşi să controleze şi să sancţioneze conform aceleiaşi legi. Dar avem funcţionari leneşi sau corupţi, prea bine plătiţi să-şi mai facă şi treaba, jmekeri şi borfaşi gata oricând să dea bara-bara cu hoţii.
Curtea de Conturi a României, păstorită până nu de mult timp de către fundamentalistul pesedist Nicolae Văcăroiu, a dat publicităţii Cartea sa albă care conţine 668 de pagini. Isteţii de aici ne povestesc faptul că între 2008 şi 2017, prejudiciiile constatate în urma auditurilor executate la Unităţile Teritorial Administrative (UAT – comune, oraşe, municipii, judeţe), dar şi firme cu capital de stat şi instituţii ale statului, au fost de peste 12 miliarde de lei. Dar, ciudat, Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate (ANBI) a indisponibilizat bunuri în vederea recuperării prejudiciilor aduse bugetului de stat, de doar 706 milioane de lei, din care a valorificat, atenţie, doar 20,5 milioane de lei!
Iar pesede nu mai ştie ce mizerii legislative să mai inventeze pentru a mări taxele şi impozitele, căci nu sunt bani de susţinerea în funcţiune a statului, a asigurărilor sociale şi a pensiilor. Asta mai ales şi din cauză că dările la stat sunt achitate de către aceeaşi antreprenori oneşti, care respectă legea, care nu dorm ca să le plătească la zi şi care nu mănâncă şi nu beau mai mult decât cei cărora le plătesc salariile şi dările la buget.

(GECO) 24 - noiembrie - 2017

2 Responses so far.

  1. I.P. spune:

    Treaba asta cu Curtea de Conturi este mai complicată. Din afara vezi problema într-un fel, dar dată intrat în sistem vezi cam cum stau treburile. Ca inspector în această instituţie nu prea faci nimic de capul tău. Mai întâi raportezi neregula şi apoi un şef stabileşte ce şi cum. Am asistat la situaţii penibile când nu ştiai cine pe cine controlează. Sunt mulţi inspectori bine pregătiţi în cadrul instituţiei, dar dacă nu asculţi rişti să pleci repede.

  2. Popoviciu spune:

    Încep să cred tot mai mult că această Curte de Conturi este mai mult o sperietoare. Când politicul numeşte cam tot ce mişcă când vine la putere, se cam înţelege cum stau treburile.

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

DRAGĂ U.E.,

Nu suntem ignoranţi, dragă UE, ci ignoraţi... Prin capitalele tale din ...

Flux de vaccinare la

În urmă cu puțin timp s-a decis suplimentarea cu încă ...

Declaraţie Diplomat

București, 22 octombrie 2021   Violența împotriva femeilor și fetelor există în ...

Informare - centru d

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 25 octombrie ...