logoImpact EST nr. 850 - 03.12.2020
logo

logo

Conform datelor oficiale furnizate de ANAF, în anul 2016 statul a încasat din impozitul pe salarii 27,7 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 12,4% din totalul încasărilor la buget. Dar lăcomia este mare, încât funcţionarii din sistem sunt biciuiţi şi alergaţi să strângă biruri să execute firmele care produc masa de colectare a impozitelor, dar salariile lor sunt mici în comparaţie cu ale celorlalţi din sistemul bugetar.
Oricum, proiecţiile guvernului arată că statul va încasa prin lefegii săi circa 30 de miliarde de lei în anul 2017.

Pe ţeavă sunt 35.000 de bugetari

Guvernul Grindeanu este presat prin programul de guvernare al pesede să arunce, în curând, în piaţă, încă 35.000 de bugetari, odată cu intrarea în vigoare a impozitului pe gospodărie, pe familie. Aceştia vor fi contabili, economişti ca pregătire şi vor activa ca şi consultanţi fiscali, cărora trebuie să le predai la închiderea anului calendaristic lada cu facturi, chitanţe şi bonuri fiscale pentru ca aceştia să poată calcula sumele datorate şi pe cele ce urmează să le primim ca cheltuieli deductibile.
Ei bine, partea proastă este că dacă aceştia vor avea lefuri brute în media de 10.000 de lei, sarcina pe buget va creşte cu încă patru miliarde.
Desigur că aceşti consultanţi fiscali vor fi percepuţi ca nişte portărei, ca nişte perceptori, care umblau cu servietele lor cu burduf, din piele de porc, în care adunau banii de „foncire”, impozite pe terenuri, pe acareturi etc.

(Lector) 12 - mai - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cristian Dima (PRO R

    În momentele de cumpănă pe care le trăim, guvernarea actuală ...

Lungul drum al Româ

Mulţi români uită că aderarea în 2007 la Uniunea Europeană ...

Ambasadorul SUA la B

Un colaborator din SUA al Impact-est, gălăţean get-beget la origine, ...