logoImpact EST nr. 853 - 18.01.2021

criomec3

Galaţiul, această parte a ţării, a fost ajunsă din urmă de dezastrul economic, încă de acum câţiva ani. Cauzele? Din anii 1990 şi până în 2000, a fost un deceniu de Rai pe pământ, când Banca de Metal a României, care a fost SIDEX Galaţi, a fabricat miliardari pe bandă rulantă. Mulţi dintre aceştia au vândut garnituri întregi de laminate, fără măcar să fi călcat vreodată prin Combinat, alţii, mulţi şi aici, nu au mai achitat niciodată mărfurile luate din Sidex.
Toţi aceşti miliardari de carton, care aveau salariaţi doar faxul şi secretara, nu au creat NIMIC din aceste sume de bani pe care le-au băgat în vile prin care umblă cu busola, în limuzine, în false competiţii şi excursii în jurul lumii, fără a crea producţie şi locuri de muncă. Măcar o făbricuţă de ambutisare a tablei pentru coaşte de frigidere, maşini de spălat, aragazuri, or tăblărie pentru autoturismele „Dacia”. Nimic, zero, doar dilai-lai, futinguri, cârciumăreală, jocuri prin cazinourile din occident… Ei bine, de vreo zece ani, toate aceste nesăbuiri ale primei clase de patroni închipuiţi au început să ne ajungă din urmă. Că sunt şi excepţii, cum ar fi Maironul lui Costel Miron, or Criomec SA, al prof. dr. ing. Alexandru Şerban, e încă o acreditare la ce am afirmat mai înainte.
Iar în ediţia de faţă vom trece în revistă, pe scurt, chiar activitatea Criomec SA Galaţi, companie care ne scapă de era comerţului cu produse siderurgice şi ne aduce în mileniul producţiei şi investiţiilor tehnologice de viitor, acţionarii aceste firme având curajul de a-şi plasa investiţiile şi producţia şi în occident, creând filiale în Germania şi în Franţa.

De la criogenie, la petrochimie

Profesor doctor inginer Alexandru Ştefan este directorul general al Criomec SA Galaţi. Omul nu vine din croitorie şi s-a apucat să se bage în criogenie, ci chiar este un specialist de renume în domeniu, titlul de profesor doctor la Universitatea Transilvania fiind edificator în acest sens.
Am avut prilejul să intru în pavilionul administrativ al firmei, unde am rămas impresionat de ordine, rigoare, mobilierul rustic şi de bună calitate întregind atmosfera de firmă ALTFEL! Compania a fost înfiinţată în 1994. În 1999 avea nouă salariaţi, iar în 2015 avea 362! Tot în acelaşi an a realizat o cifră de afaceri de 249.000 de euro, în 2015 ajungând la 12.910.000 de euro!
Ca antreprenor general, la Criomec SA sunt realizate proiecte industriale complexe, oferind soluţii integrate de proiectare, procurare, execuţie şi montaj, punere în funcţiune şi mentenanţă, pentru toate disciplinele tehnice implicate: construcţii civile, instalaţii tehnologice, echipamente dinamice, instalaţii electrice şi de automatizări.
Domeniile în care expertiza companiei este una de excelenţă sunt petrochimia, gazele tehnice, criogenia, metalurgia, termoenergetica şi turboagregatele. Firma nu se adresează doar coloşilor, ci proiectează şi echipează reţele de gaze medicale pentru spitale şi laboratoare, obţine avize pentru facilităţi de distribuţie a GPL, centrale termice şi reţele de apă, de încălzire, ventilare, aer condiţionat, electrice şi automatizări. Departamentul de criogenie deţine tehnologia şi expertiza care permit Criomec SA Galaţi să realizeze lucrări cu aplicaţie directă în industria farmaceutică, alimentară şi petrochimică.

Beneficiari de top, filiale în vest

Printre beneficiarii de top ai Criomec SA trecem în revistă Fabrica de Separarea Aerului SIAD Călăraşi, idem la Oţelul Roşu Reşiţa, o alta în ArcelorMittal Galaţi, Fabrica de Hidrogen Linde Petrobrazi, Centrală Electrică EDF 240 MW în Corsica, Franţa, modernizarea turbosuflantelor de la Furnalul 5 al Combinatului gălăţean, RK Rominserv Năvodari şi alte lucrări de modernizare în oţelăriile, laminoarele şi furnalele din AMG.
Boardul conducător al acestei companii de top din această parte a României este alcătuit, pe lângă directorul general, din Marius Cuzic, manager executiv pe România, şi manager general al Criomec Deutschland GmbH, Victor Marica, Key Account manager CRIOMEC Germany şi Elena Munteanu, Branch Manager CRIOMEC France.
Putem concluziona că încă nu e totul pierdut pentru Galaţi şi pentru România dacă avem de-a face cu astfel de antreprenori care pot crea companii în care înaltele tehnologii pot duce la realizări de obiective cu mare valoare adăugată, expertiza şi seriozitatea ducând, iată, şi la crearea de companii în Occidentul acela bun doar să ne vândă orice, nicidecum să cumpere expertiză, îndrăzneală şi realizări de obiective de la o Companie Românească.

A consemnat Gelu CIORICI 24 - martie - 2017

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Ce troc! Dai mită 1

Da, dar eu şi sămtămânalul pamfletistic Impact-est nu avem voie ...

Fără portbagaj şi

Poliţiştilor locali, mai ales celor de la rutieră, care câştigă ...

Ciorici a picat la p

În sfârşit a venit vremea ca tizul meu întru nume ...