logoImpact EST nr. 843 - 21.10.2020

Crunt. Alambicat .Filozofic.
Nu ştiu exact cum e cu destinul şi dacă trăim lucrurile care au să ni se întâmple sau facem noi să vină spre noi.
Vreau să cred că oameni indiferenţi  nu există. Şi că cei pe care s-a întâmplat să-i întâlnim, pot redeveni buni, prin iubire. Se-ntâmplă – să cădem, să pierdem, să ratăm, să doară.
În nebunia vieţii de a avea tot mai mult ajungem să colecţionam obiecte inutile în loc să adunăm bucurii pentru suflet. Ne etalăm casele, maşinile, gadgeturile şi hainele de firmă ca şi cum asta ar însemna fericirea, uitând să ne bucurăm de simplitatea  naturii la început de toamna. Noi complicăm viata pentru că ne minţim refuzând să acceptăm sfârşitul.
„Toţi iubiţii mei au avut bani ” am auzit o discuţie între două doamne trecute bine de prima tinereţe. E atât de trist să vezi cum oamenii au ajuns să nu mai vadă natura din spatele teancurilor de bani şi cum îmbătrânesc fără să cunoască ce gust a avut viaţa, şi ajung să moară atât de săraci.
Când Dumnezeu ne dă mult, noi dăm la schimb(!) foarte  puţin. Nu mai avem în noi bucuria de a trăi şi habar nu avem să tresărim la toate minunile lumii. Dacă ne-am lăsa un răgaz să privim în sufletul nostru, poate am descoperi cine suntem şi ce ne dorim cu adevărat, ce ne împlineşte şi de ce trebuie să ne detaşăm. Ce înseamnă cu adevărat bucuria de a trăi m-au învăţat în spital  cei loviţi de soartă şi nicidecum cei cu care natura a fost generoasă. Am întâlnit oameni fără mâini, fără picioare, care desenau sau alergau aşa cum noi cei ”înzestraţi” nu suntem în stare s-o facem. Am văzut oameni bolnavi, cu diagnostice crunte şi care se bucurau cu atâta lumina în ochi de fiecare clipă, neirosindu-şi secundele de preţ plângându-şi de milă. De la aceşti oameni, necunoscuţi dar existenţi,  ar trebui să învăţăm să fim cu adevărat puternici, să învingem durerea sau neputinţa cu-n zâmbet şi să ne bucurăm  ASTĂZI că şi cum mâine nu va veni!
Şi pentru asta nu e nevoie să ajungem chiar şi odată pe săptămână , în spital.
De ceva vreme am început să colecţionez zâmbete.

Gabriela Filimon 28 - octombrie - 2016

Lasa un raspuns


http://impact-est.ro/wp-content/uploads/Main_Logotype_Galati.jpg

Cinema City redeschi

Orice se poate schimba în această perioadă, de aceea bucuria ...

Inspectorii ANAF Ant

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, ...

Galaţiul este ocoli

Autostrada şi calea ferată lungă de peste 2000 de kilometri, ...